Hulken är tillbaka, som ni har saknat oss!

Dagen började med en mysig väckning där ledarna skulle utföra ”housecleaning”. De kom in och ”städade” rummen genom att vända på sängarna och rota i väskorna. Denna gång fungerade det på alla. Speciellt på dem som dunsade i golvet. Jakob märkte inget men vaknade på golvet under sängen. Ledarnas (Åsas) trasiga vattenpistol som tidigare anmälts stulen blev återfunnen när de ”städade” under Jonatans säng.

Precis som tidigare, behövde vi vid frukosten vänta på gröten som ”syndarna” tagit slut på. Vi kan dock inte sticka under stolen med att Jonatan tog en rejäl tallrik gröt först av alla.

Förmiddagsaktiviteten som stod på schemat var att cykla till Skurugata för att träna. Det var delade åsikter ifall cykeltempot var bra eller inte. De med damcykel eller krånglande mountainbike hade svårt att hänga med varav en av dem var Kimberly. Harry – ”räddaren i nöden”, erbjöd ett byte vilket senare visade sig vara värt en guldstjärna. En del klagade mycket på cyklingen, men Johanna, Ella, Marcus och Hannes var mycket positiva och livade upp stämningen.

Väl framme var det en del som fick uppföljning och bra tips, medan andra bommade en hel del på micro-OL, som var en del av banan. Till och med våra konfaledare, Thea och Felicia, följde med ut på träningen. Åsa fick stanna hemma och passa de som var sjuka.

Innan lunchen hann många duscha och som vanligt hade Ella och Johanna otur. Duschen var nästan sönder, igen.

Cyklingen hem gick bättre än på vägen dit. Många var hungriga, så det var mycket smaskigt med pastasallad, för tredje gången, på boendet. Till pastasalladen bjöds det på smaskigt glutenfritt bröd. Johanna och Ella kom även med det positiva beskedet att Harrys tröja – som har varit försvunnen ett tag – nu blivit återfunnen.

Efter sysslorna var det en behövlig lugn stund. Vi i hulken fick ÄNTLIGEN tvätta våra äckliga kläder. Torktumlaren hade inte blivit rensad på ett tag så det trillade ut en sörja med vatten och damm, som Jonatan snällt fixade

Till kvällsmat serverades kött och potatis, som var riktigt gott i de hungriga magarna, speciellt för Johanna, Ella, Marcus och Hannes, som inte hade käkat godis under dagen, då de gick på diet.

Efter maten var det en lång väntetid innan SISU-passet. En del satt och degade och käkade godis, men inte de som gick på diet. Johanna, Ella, Marcus och Hannes gick och köpte morötter att smaska på under SISU-passet, men delade även med sig till sjuka Linn.

Väl på SISU-passet var det en otrolig träningslära och Kahoot. En del tyckte att dietmänniskorna lät som hästar, men de var endast nyttiga. Kahooten handlade om allt och Jonatan vann inte, så han blev arg och kastade i väg sitt mobilskal.

Ella och Johannas anslagstavla fick även en ny lapp, ”hemliga beundrare”. Man ska där skriva ned vem man har en crush på, och lappen fylldes snabbt, bland annat skrevs Kaj upp.

Dagen avslutades med andakt, i vanlig ordning. Jonatan fick frågan om att han skulle ringa hem och säga att hans tjej är gravid, men det ville han inte. ☹

Det var allt för oss, ha det bra, hejdå!