Läger Nord 19 Juni – Lärakännalekar och SISUpass

Hejsan hoppsan!

Igår påstod Pumba att de var den absolut mest överlägsna gruppen på hela lägret. Eftersom nord är bäst och de sa att de var bäst av oss. Men vi i Scar som är så trevliga och vänliga anser däremot att vi alla är bra nog. Alla är vi lika värda och välkomna som vi är. Därför menar vi också att bloggen är ett lika ärofyllt uppdrag som att städa toaletterna (men det slipper vi i Scar helst ändå).

Dagen började med en mjuk väckning från ledarna bestående av hög musik komponerad med lägerdansen. Alla vaknade med ett leende på läpparna. Snabbt fick vi alla göra oss iordning för att delta i morgongympan bestående av just lägerdansen. Vi lärde oss bara halva lägerdansen medan syd fick lära sig hela. Men vi på nord tycker kvalitet går före kvantitet. Resultatet kommer ni få märka på konfirmationsdagen.

Sedan avnjöt vi en makalös frukost och begav oss mot kyrkan för vår första morgonbön. Vi mjukstartade vår psalmsångkarriär med den blomstertid nu kommer. Därefter lärde vi känna varandra på Kyrkbacksgården och gick även igenom våra förväntningar och rädslor inför lägret.

Dagens lunch var pannkakor med sylt och grädde, tillsammans med måltidsdryck; mjölk, vatten, lingondricka och äppelsaft. Efter det var det dags för sysslor där vi i Scar fick tvätt. Vi hade dessvärre inte samlat på oss så mycket tvätt så vi slapp tufft jobb men ändå gjorde vi källaren skinande ren åt Zazu.

När sysslorna var klara var det dags för vårt första SISU-pass: OL-teori av lägrets egna Thierry. Efter det är vi fulländade orienterare, tack vare vår inlärningsmiljö givetvis helt knäpptyst så att man kunde ta åt sig vartenda ord. Vårt andra SISU-pass direkt därefter bestod av en kort genomgång och sedan styrka och stabilitet för de muskler som är livsviktiga för en orienterare. Hela kroppen gör ont redan efter första dagen. Självklart slog vi syd på skottkärran. Vi hade flera grupper som lyckades gå skottkärra utan att den som stod rätt upp höll i den som gick med armarna på marken.

Efter middagen bestående av currykyckling respektive hallouminuggets befann vi oss på campingen för vårt första dopp. Flera av oss nordare badade såklart. Inga badkrukor här inte! Efter badet spelade en del av oss boule, fotboll och käkade glass.

Sedan gick vi hem till kvällsfikat och åt smarriga nordmackor. Sist men inte minst hade vi andakt och övade på sånger för att utklassa syd på morgondagens morgonbön.

Ledarna kom och nattade oss med världens bästa kramar. Vi älskar ledarnas kramar! Framförallt Heinos. Mycket, mycket bra.  

Pussar och kramar från sötisarna i Scar