Läger Nord 20 Juni – Jagpärlan, KepsOL och femkamp

Hej hopp Zazu här, alltså fågeln i lejonkungen. Igår väcktes vi av ljudet av Markoolios hitlåtar: Mera mål och In med bollen i mål.

Som vanligt hade vi morgongympa och vi lärde oss resten av lägerdansen till vårt stora nöje. Vi åt våran utsökta lyxiga frukost som innehöll gröt, fil eller mackor och till och med ägg.

Tro det eller ej men vi fick cykla till kyrkan för morgonbön och sedan konfaläsning som handlade om frälsarkransen och den första pärlan som var Jagpärlan, vi delade in oss i våra 3 grupper som är blandade med syd. Varje grupp startade på varsin station och sedan roterade vi. Varje station hade en koppling till den lilla vita Jagpärlan. 

Till lunch fick vi en riktigt delikatess alltså panerad fisk, potatis och remouladsås. Efter lunch var det sysslor och vi hade äran att tvätta och städa källaren dock var den inte så skinande ren som scar sa. Så vi var tvungna att moppa hela källaren inklusive äckelrummet som inte är en del av uppgiften.

När sysslorna var klara så cyklade vi med båda händerna på styret, i ett rakt led med båda hjulen i marken till vår första orienterings träning. KepsOL stod på schemat med masstart, det blev blött och en hård tävling som resulterade i en dubbelvinst och en singelvinst från ödmjuka Zazu. 

Efter träningen cyklade vi tillbaka med samma starka disciplin som innan men tyvärr hann inte alla duscha innan middagen som var enastående tunna skivor av köttfärslimpa och kokt potatis eller stekt potatis. Men Åsa och Pernilla som tyvärr inte hann tillbaka från Ikea i Jönköping åt istället friterade smalare potatisar från restaurangen med det gyllene M:et. 

Vi hade även våran första lugna stund. Tror alla tyckte det var ganska skönt. När alla var utvilade ställdes vi inför en 5-kamp som man skulle utföra i familjerna. Vi hade dock väldig otur eftersom alla andra hade hårdkokta ägg och genomskinliga plastpåsar. Vi slutade trots det på en stark tredje plats. Vi åt kvällsfika efter 5-kampen och det var riktigt gott.

Vi avslutade kvällen med en mysig andakt och vi sjöng En värld full av liv. Kvällen drog emot sitt slut och alla var såklart i sängen innan klockan 10. 

Tack o hej från ödmjuka Zazu