Läger Nord 21 Juni – Midsommarafton

Hejsan svejsan!

Igår var det midsommar vilket betydde att dagens var lite speciell. Det var ingen konfaläsning eller träning. Dagen började för många med ett morgondopp vid campingen. De andra fick lite sovmorgon och blev väckta av små grodorna och lite dans. Sedan var det dags för morgongympa då vi dansade kring en midsommarstången (Elin). Sedan åt vi en fantastisk frukost som bestod av det gamla vanliga. Efter det var det dags för tjej och killsnack. Där vi pratade om gemenskap, sammanhållning och respekt.

Nu var det dags för poängjakten tillsammans med favoriterna från Syd. Där utförde vi olika uppgifter i våra familjer bland annat en flashmob på torget, intervjuade Eksjöbor och stalkade upp ledarnas mellannamn. Prispallen bestod såklart bara av nordfamiljer.

Efter det åt vi en riktig klassiker och det vill säga spagetti med köttfärssås. Sedan begav sig en del av nord till Dollar Store (ingen skada denna gång) medan en del stannade kvar på boendet och tog det lugnt.

Därefter förvandlades alla nordare till sitt finaste jag för en tur till Eksjö camping och dess midsommarfirande. Där var det först en väldigt lång men rolig folkdans som Eksjös folkdanslag så fint visade upp. Det blev dans med resten av Eksjö kring den fina midsommarstången och lite glass för vissa. Vi fortsatte att fira där på stranden med bad, volleyboll och andra aktiviteter.

Vid 17 var det äntligen dags för finmiddag med syd. Maten var en utsökt potatissallad med smörgåsskinka respektive falafel. Den fina middagens avslutades med en exceptionell efterrätt, bestående av pannkakor, vanilj- eller jordgubbsglass samt kola- eller chokladsås.

Efter det var det dags för sysslor och vi i Simba hade dagen till ära tvätt på schemat. Tvättningen gick makalöst bra då alla hade helt olika åsikter om hur man tvättar strumpor. När vi sedan bestämt hur vi skulle tvätta blev det kaos med tvättmedlet då allt var slut. Med som tur var löste sig situationen. Vår lagledare allas favorit Krisse hjälpte såklart till med tvättningen och städningen av källaren. (Vi fick även stämningsmusik av Jakob på piano). När alla var klara med sina sysslor så marscherade vi bort mot fotbollsplanen lägrets första matcher, till vår förvåning fick vi inte krossa syd utan behövde samarbeta med dem. Det blev många väldigt roliga fotboll- och brännbollsmatcher. När alla var trötta och glada gick vi tillbaka mot Nordlägrer och kvällsfikat. Kvällsfikat var fantastiskt med sina makalösa Nordmackor.

Kvällen avslutades med en mysig andakt där vi sjöng ”Utan dina andetag” av Kent. Alla sjöng som fåglar (Kråkor). Slutligen gick alla med trötta steg mot sina sängar och kämpade för att hålla sig vakna innan ledarna kom med sina fantastiska gonattkramar och en del lyckligt lottade fick musik.

Hejdå, ha de bra, vi hörs om en vecka!

//Simba