Läger Nord 8 juli – Nattpärlan och mossfotboll

Tjoflöjt bloggen!

Dagens väckning bestod av att våra två amerikanska gäster, Pernillas bonusbarn Ethan och Aidan, väckte oss med Pernilla och ”Party in the USA” spelades. Vi fick tio minuter på oss att fixa oss innan samling för morgongympa utanför det fina Nordhuset.

Morgongympan denna morgon bestod av en lek som gick ut på att en stod i mitten och resterande stod i en cirkel runt. De i cirkeln skulle få ögonkontakt med varandra och byta plats medan den i mitten skulle ta deras plats.

Pigga och glada efter gympan gick vi till frukosten. Det var gott som vanligt. Sedan fick vi lite fritid att gå tillbaka och förbereda vår legendariska lägersång. Efter lite om och men och låtbyte fick vi tillslut ihop en makalöst fantastiskt sång som ni alla kommer få höra på lördag.

Sedan var det dags för konfaläsning, denna dagen var det i St Lars kapell vid kyrkogården. Idag handlade det om nattpärlan. I de tre grupperna fick vi höra hur det är att jobba som begravningsentreprenör, gå på kyrkvandring och titta på gravstenar och sitta i andaktsrummet och prata om alla vi förlorat. Det var både tufft och känslosamt med mycket tårar men vi stöttade varandra.

Direkt efter var det sedan lunch som bestod av potatisbullar för tredje gången. Sen var det dags för våra kära sysslor och vi i Nala hade tvätt som alltid före blogg. Det var tyvärr sista gången vi hade tvätt så vi fick mycket att tvätta.

Kl 13.45 samlades vi vid cyklarna för avfärd mot dagens träning. Idag var det inte vilken träning som helst, utan det var den klassiska mossfotbollen som stod på schemat. De flesta kan nog instämma om att detta var dagens punkthöjd (höjdpunkt) cred till Klara. Vissa blev mer leriga än andra eftersom vissa badade i den djupa lerpölen. Mossen var inte heller vilken mosse som helst då den använts i 11 år i rad. #lagomupptrampad

När vi spelat klart var nog alla lite gladare än på förmiddagen. Vi traskade utan skor till sjön och badade, vilket var obligatoriskt. Cyklingen tillbaka gick ovanligt snabbt och alla fick sig en skön dusch när vi kom tillbaka.

Rena och fräscha igen traskade vi till maten som ikväll var schnitzel och potatis och sås och till och med gelé. Efter maten var den såklart lugn stund och vid 19 stod vi alla utanför gymnasiet redo för kvällens SISU-pass. Den här gången handlade det om mental träning, där vi fick hantera störningsmoment och göra höga knän medan vi andades genom ett sugrör. Vi tror att alla lärde sig något.

Efter det lärorika passet tog vi cyklarna till kyrkans stuga där vi fick körv med brö till kvällsfika istället för våra älskade mackor. Det var sedan dags att cykla tillbaka i solnedgången för andjakt hemma på nord. Sedan var dagen slut och alla fick säga godnatt till varandra.

Det här var sista gången för Nala att skriva blogg. Vi tycker att blogglivet har varit väldigt roligt. Tack och adjö massor med snö.