God morgon, prosit här!

Klockan 03:00 så vaknade några från syd för att gå till nord. Vi skulle ta all toapapper, tejpa kranarna, lägga fiskbuljongs tärningar i dusch- munstyckena och så skulle vi göra en plantage i deras Allrum. Runt en timme senare så gick några nöjda sydare tillbaka till de varma sängarna.

En stund senare så vaknade vi av ett välbekant ljud, ett alarm som väckte hela huset. När alla ny vakna dvärgar hade tagit på sig snygga, ostrykta kläder och vanliga skor så började färden till kyrkan, där det bjöds på en morgon bön. Efter vi hade sjungit flitigt med våra morgon röster och hungriga magar var det dags att käka den fina morgon buffén, som bjöd på kladdig gröt och goda mackor. Vi gick tillbaka till kyrkan för att planera vad vi skulle göra på konfirmationen.

Sen efter det så gick vi tillbaka till matsalen för att äta mer mat inför lägermästerskap i långdistans. Vår älskade busschaufför och broder Svenne körde oss till Skurugata. Det var en rolig löparbana med en del långsträckor för killarna och en rolig långsträckta som för tjejerna över hela kartan. Så fort några blev klara i skogen åkte den första busen, efter det så blev det tävling igen, att få duscha först.

Efter den andra busens ankomst så bjöd Ove oss på delikata köttbullar och makaroner. Sedan var det dags för de traditionella sysslorna.

Ifrån det normala så fick vi vara var vi ville på den lugna stunden, vissa dvärgar kröp ner i sina sängar och vissa tog sig till allrummet och gottade ner sig. Vi fick sedan fritid till att göra vad vi ville med. Vissa drog en sista sväng till campingen för att ta ett dopp medans andra stannade vid boendet och spelade kubb i solnedgången.

Vid kvällsfikat fick vi för ovanligheternas skull sitta utanför och käka mackor, det var cok najs. Nöjda dvärgar sprang upp till andakts rummet och kröp ner i sängarna som fanns kvar från lugna stunden.

Andakten bjöd på en mysig sång stund med Jonathan. Efter det så sa alla god natt, men vissa stannade uppe för att vakta huset medans vissa somnade sött. Godnatt, Auf wiedersehen, adjö vi ses någon gång. Från prosit.✌️