Läger Syd 12 Juli

Var hälsade kära läsare!

Dagen började tidigt då planen var att dra till nord och ställa till lite besvär. Klockan 04.20 samlades de som ville följa med i matsalen och sedan bar det av. Eftersom att alla ville följa med in och göra själva pranket så drog vi lott om vilka tio som skulle få följa med in. Vissa hade det svårt med den tiden (karamellkungen som hade en plats bland de tio) så vissa försov sig, Men det gjorde inte så mycket. Pranket var att ta loss nords toalettdörrar och låsa in i en dusch, smeta en kakaoblandning i toaletten, lägga i målarfärg i duschmunstyckena och slänga ut massor av havregryn överallt. Vi lyckades med hela pranket utan att väcka de som sov. Sen gick vi trötta tillbaka och somna i våra sängar igen. Dagen fortsatte kl 7.30 då ledarna sprang in i våra rum och stämplade en kontroll, de bommade den och det sluta med att stå på oss konfirmander och läsa kartan. Efter det så hade vi morgongympa då vi lekte knuten. Sen gick vi till den härliga frukosten som var det vanliga.

Efter frukosten så bar det av mot den sista morgonbönen i kyrkan (gråt gråt) och sedan så hade vi planering inför själva konfirmationen (tagg tagg). Lunchen blev tidig för att vi skulle springa LM (Lägermästerskap för er som inte vet vad det är) så några behövde skynda sig rejält för att hinna med första bussen som gick kl 12:00. De andra tog det mer chill för nästa buss gick 12:45.

Terrängen var öppen och väldigt kuperad och banorna var väldigt långa (kanske för att det var långdistans) så alla var trötta när de kom i mål. De som åkte med första bussen hem fick mer tid än vanligt för att duscha och fixa sig för middagen medans de andra fick det lite stressigt. Middagen var god och efterlängtad eftersom den bestod av pannkakor med grädde och sylt (jippie).

Efter middagen så lyssnade vi på en föreläsning om orienteringsgymnasierna. Efter det så stannade en del kvar och kollade på OLGY-ts gamla träningar medans andra behövde göra sina sysslor. Sen så hade vi kvällsfika för att sedan ge oss av mot den sista kvällsmässan i St Lars kapell. Eftersom att det inte är många nätter kvar nu så räknade vi ut att nord skulle försöka pranka oss så några bestämde sig för att ha nattskift. Det får ni höra mer om imorgon. Sen så blev det godnatt och sussa sött.

Hoppas ni kan klara er utan våra legendariska bloggar i framtiden!!

Tack och adjö från oss i Hejarklack (den bästa familjen) bestående av Alva, Aron, Alice, Elsa, Hugo E och Eira

Lämna ett svar