Läger Syd 29 Juni

Torsdag. En vecka sedan konfan började och jösses va massa grejer som vi hunnit med! Träning till glassmila, vanlig träning (aka orienteringsträning), vi har börjat känna varandra ehhh mer? Så till den milda grad att många nu även bytt dialekter. Sen får vi absolut inte glömma vår fantastiska mat. Vi har nu fått ta del av alla nämnda maträtter i videon ”förvirrad afrikan”: köttbullar, pannkaka, kyckling, potatis och så lite ris.

Aja idag ska vi berätta om vår fina torsdag.  Den inleddes starkt med en favorit i repris då våra ledare dansade in i våra rum med swag i skogen på högsta volym. Efter det var det en extremt oklar men skojig morgongympa som gick ut på att Jonathan skrek ut några konstiga ord (som definitivt inte var svenska) och rörde sig med ännu konstigare rörelser som vi sedan skulle härma. Kreativt…

Efter det blev det en ännu en favorit i repris i form av den extremt unika och goda frukosten (macka, gröt och fil för dem som vill). Mumma.

Sedan var det dags för lite mer kyrkundervisning. På schemat idag var det ökenpärlan. Denna pärla på frälsarkransen står för allt jobbigt och tråkigt i livet vilket till och med vi som fabulösa sydare kan uppleva ibland. Övningarna idag var allt ifrån att prata om mobbing, balansera och hjälpas åt för att få hela gruppen att balansera på ett extremt snålt antal stolar och rita tidslinjer över våra spännande berg och dalbanor till liv. Många fann det dock svårt att komma ihåg sina minnen från forna dar.

Efter dessa ansträngande pass begav vi oss vrålhungriga till matsalen där det serverades kycklingspett med ris och soja. Det var mycket najs även fast vissa råkade dränka sitt ris i sojan.

När vi äntligen fått lite mat i magen var det vår tur att få den ökända sysslan TOALETTERNA och dusch. Trots alla om och men överlevde vi dock med trauman för livet.

Sedan var vi minst sagt glada att få lämna elevhemmet en stund för härliga ol intervaller som toppades med smultronplockning på slutet. Vi var mycket nöjda att hitta smultronstället liksom kontrollerna fortare än nord. Hahahahha.

Några modiga själar vågade även ta ett dopp efteråt trots de höga vågorna och vinden som blåste iväg våra grejer.

Sen var det middag med panerad fisk på menyn vilket var populärt bland konfirmanderna och sedan en efterlängtat, eller i alla fall behövlig lugn stund. Men direkt när den lugna stunden tagit slut rusade några konfirmander ner för att testa att baka i det fina köket. Och kakorna, de blev helt okej…

Vi avrundade till sist dagen med det vanliga kvällsfikat men idag blev det kvällsmässa efteråt istället för andakt även känt som andjakt eller andslakt. Det var en mysig upplevelse tyckte de flesta även om vissa önskat vitt vin istället för rött under nattvarden… ja.. hehe…

Det var vårt lilla äventyr under torsdagen, hoppas ni tyckte om att läsa det, och föräldrar, vi mår bra, va inte oroliga!!!

Puss och kram från bästa hästfamlijen Spirit aka Tobias, Oscar, Hilda, Thea och Samuel J

P.S följ vår insta: eksjoolkonfasyd17

Tack och hej leverpastej

Lämna ett svar