Tja! Butter här.

Dagen startades av att vi väcktes av ledare som gick på Tigerjakt, väldigt tråkigt initiativ…
Sängarna knakade och flög när ledarna stökade runt i rummen.Sedan var det morgongympa, denna gången mer psykiskt utmanande då vi skulle ställa oss i ordning efter ålder, längd och skostorlek. Men det största problemet för alla var att vi skulle vara tysta, för alla är så pratglada, även på morgonkvisten. Allt ifrån teckenspråk till språk ingen kunde förstå användes för att lösa uppgiften.

Sedan var det en vanlig sunkig frukost, med näst intill slajmig-gröt.
Sedan bar det av till kyrkan med bibeln i högsta hugg. Där inledes konfaläsningen på riktigt med ämnet frälsarkransen där Jag-pärlan var i fokus. Vi pratade om självinsikt och att lära sig älska sig själv som man är. De va lätt för oss från butter, men det blir tuffare när vi ska älska varandra.

Till ”Lurren” serverades det en krispig panerad fisk, vissa för krispiga och andra för okrispiga. Desutom fick man bara 3 stycken!! Som inte räckte för att göra en butter glad.Till fisken fick man en spännande curryinspererad remoladsås, där många olika kulturer satte ton i sörjan.

Sysslor invigde eftermiddagen, där allt från försvunna damsugare i äckelrummet till stopp i avlopp skapade problem för oss dvärgar. Alla var glada (förutom vi butter) att komma ifrån sysslorna och sätta sig på cykel-tåget för första gången. Våran premiärfärd ledde till Qvensås där första OL-passet för lägret gick av stapeln. Med god sikt, stora mossar och hettan som brände utförde vi en fin och tekniskt utmanande medeldistans.På hemvägen bjöds det på kallt bad och en välbehövlig dusch.

”Mirren” bjöd inte bara på trötta ungdomar utan också på en grå-nyanserad köttfärslimpa med mjölig potatis.
Lugna stunden bjöd på fängelsestraff på 50 minuter, då slapp man iallafall alla överpositiva odjur.
Den aktiva stunden bjöds på ”väl organiserad” långbollsmatch. Där allt från andras skratt på och av plan till stor förvirring drabbade spelet. Samtidigt som en tapper utespelare bröstade en hård boll med vänstra delen av gluteus maximus.
Spelet avslutades i en större förvirring än det började och det var dags för ett ännu kallare bad för dom som ville.

Nu var alla hungriga och det var dags för kvällsfika, men smöret blev varmt för att Jonathan skulle dra sitt dagliga lingonskämt och blyger tvekade som vanligt med att läsa sitt blogginlägg.
Kvällen avslutades med en mysig andakt ledd utav Matilda, som hade förberett med allsång och tända ljus. Efter det var det hopp i säng och godnattkramar från ledarna.
Nu hoppas vi i familj butter att ni kommer klara av dom andra odugliga familjernas blogginlägg så ses vi nästa vecka.