Tjena tjena tjena, Glader här!

Vår morgon började med en oväntad djurbetonad väckning som gav oss alla ett gott morgonskratt.

Morgongympa som var en komplicerad klapplek som handlade om att hålla takten, fick oss alla att vakna till ordentligt och få en bra start på dagen. Vi fick ont i händerna och vi tappade takten, men humöret skulle vi aldrig tappa. Sedan bar det av till frukost och gröten smakade mycket bättre än igår. Nu var det dags för en väldigt kaotisk lek. Nämligen ”Kalle Kaoz”. Det fanns 50 papptallrikar med siffror på gömda i hela byggnaden som vi fick springa omkring och leta efter. Sedan när vi hittade vår siffra så fick vi ett uppdrag av en ledare, t. ex bygga ett flygplan eller sjunga en fin ballad, innan vi fick gå vidare. Vi var först till 50 men vi hade dåligt minne men vi kunde hålla humöret på topp ändå. Efter kalle kaoz så gick vi till bamba och så damma vi sönder lunchen med potatisbullar till allas lycka, särskilt för vissa.

Nu var det dags för vår andra orienteringsträning som var Keps OL. Nu gällde det hög fart i skogen samtidigt som man läste kartan. Vi passade på att bada på vägen hem i en sjö men vissa fick ett dopp tidigare än andra i skogen i en blöt bäck. Vi frös efteråt men vi var ändå glada. Cykelturen hem var nästan lika kaos som Kalle Kaoz på förmiddagen, med olydigt styrande och sneddande över gräsplaner. Illa. Men vi höll ändå humöret uppe såklart.

En välbehövlig dusch efter träningens lerbad var skönt. Den livliga och händelserika dagen gjorde att middagen kändes som lunch, och dagen hade gjort oss alla chok trötta.

Sedan bjöds det på en otroligt mysig kväll tillsammans med nord vid kyrkans stuga. Alla var glada och stämningen var på topp under hela kvällen. Klapplekar, ninjor och skönt bad gjorde oss alla sugna på gott kvällsfika och en mysig andakt i gräset med allas blickar upp emot den klara himlen.

Det bar iväg hem igen till boendet och de sedvanliga godnattkramarna fick avsluta den fantastiska dagen som fick oss att somna med leenden på läpparna.

Pöss pöss

//Glader

(Marcus, Matilda W, Greta, Johan, Lucas, Molly)

Ordlista:

bamba – matsal

damma – äta mycket

chok – väldigt/mycket