4 juli

Tja tja bloggen, Rapunzel här
Vi började dagen med att gå upp klockan sju för att väcka Syd genom att springa en inomhussprint på deras elevhem. Det var svårt och många var förvirrade, inte minst sydarna som brutalt väcktes. Sen gick vi till frukosten där vi åt det vanliga, gröt och macka. Väl tillbaka på boendet fick vi läsa ett mystiskt men framförallt roligt PM om LM-sprint.
Först hade vi morgonbön i kyrkan, sedan gick vi till St: Lars kapell för att prata om död och begravning. Inne i kapellet pratade vi med en begravningentreprenör om bl.a. kistor och livsarkiv. Sedan fick vi en exklusiv rundtur på kyrkogården, där vi lärde oss om hur man gräver gravar och gravskick. Sedan gick vi till maten och åt fisk. Sedan bar det av mot syd, där vi i samlad trupp gick till karantänen som var i skolans aula. Som många hade gissat var det (tyvärr) en till inomhussprint. Nu fattade folk varför man skulle ha skor utan spik och gummi. Än en gång var det svårt och många bommade bort sig totalt. Det fanns både varvnings och tv-kontroll och då det inte fanns utsatta skärmar så var det folk som hade svårt att hitta varvningen. Tv-kontrollen fixades genom ett nästan 2 timmars långt skypesamtal. Alfred kom på en fin andraplats och det gjorde också vår egna familjemedlem Matilda.
Sedan gick vi till kyrkan där TC för etapp 2 var. Denna etappen tyckte många var mindre klurig och det gick betydligt bättre för de flesta. Vi fick många konstiga blickar från Eksjöborna när vi sprang genom centrum i jakt efter kontrollerna. På andra etappen fick vi en go’ vinst genom Jennifer. Tyvärr fick vi ingen pallplats i herrklassen men bästa nordare var Arvid A på fjärde plats.
Eftersom resultaten lades ihop fick vi två pallplatser, Matilda på andra och Alfred på tredje.
Sedan hade vi fritid och efter det åt vi spaghetti med vattensås. Efter maten hade vi lugn stund och sen gjorde vi sysslor (vi slayyade på att tvätta.) Sedan åt vi kvällsfika och hade en mysig andakt med låtarna Hooked on a Feeling och Jag trodde änglarna fanns bara i himmelen. Sedan gick vi och la oss men först kramade vi alla godnatt.
Tisdag
Tack vare att vi i Rapunzel skriver så fint fick vi äran att skriva om en dag till.
Vi vaknade av att ledarna dansade en cool rumpdans som uppskattades i alla rum. Vi åt frukost och sedan hade vi tid att packa till Tjust 2dagars. Till mat fick vi schnitzel och potatis och sedan samlades vi utanför syd för avfärd i buss mot Tjust (det var väldigt tjustigt, rent utsagt förtjustande.) Först lämnade vi väskorna på skolan och efterdet åkte vi direkt till arenan. Många fick en chock i starten när de såg kartan då det var väldigt detaljerat olikt den terrängen vi tränat i. Loppen gick varierande bra, Kajsa gjorde ett bra lopp och kom tvåa. Även vår pappa Kalle aka Rapunzel presterade bra och kom tvåa i H21 medans Linus sprang mindre bra trots Gustav Bergman frisyren.
Sedan åkte vi till skolan i minibussar och åt kött med potatis. Vi bosatte oss och vissa utforskade Västervik och andra tog det lugnt på rummen. En trafikolycka inträffade hundra meter från vårt boende. Vi hade en andakt på golvet mellan skåpen tillsammans med syd. Vi sjöng den psalmen vi kan utantill, favoriten 703. Vi lärde också syd hur man gör pulsen. De fattade inte riktigt och det började sjungas mitt i övningen. Sedan gick vi och la oss. MEN, några sydare valde att använda megafonen och ta bilder med blixt så att vi nordare inte kunde sova. Fantastiska Åsa fixade det genom att säga till dem.
Hejdå från oss i Rapunzel önskar Linus, Matilda, Elin, Arvid B och Zebastian.

Lämna ett svar