Lördag 24/6

Halloj bloggen, bästa rumpnissarna här!

Igår den 24 juni blev vi väckta av ol-ledarna som kom inspringande med pannlampa och körde nattorientering sisådär 08:40 på morgonen. Det räckte inte med att vi blev väckta av pannlampor i ansiktet utan på morgongympan så körde vi grisleken som gick ut på att nöffa i varandras ansikten och inte skratta. Efter detta sjöng vi matsång och begav oss till den vanliga frullen. På schemat efter det stod det fritid vilket för oss innebar kortspelande och dunken/pantgömme. Sedan kom Emil och Hugo och avbröt oss då vi skulle lära oss att förebygga skador, såsom stukade fötter osv.

Till lunch blev det för första gången något annat än potatis, ris och köttgryta. Hela Eksjö var i chock. Lunchen hade blanade känslor kring sig. Nästan direkt efter så var det dags för buss mot träning då vi körde tips-ol. För vissa gick det bättre än andra. Vi slog syd med hela 4 minuter. Easy win ;). Eftersom träning, buss hem, dusch tog sin tid så blev det inte mycket tid till annat och vi drog till middagen direkt. Där bjöds det på makoronpastasallad. Såsen var god, pastasalladen mindre. Inget speciellt direkt.

Lite tröttare nordare gjorde sedan sina sysslor och efter det blev det en välbehövlig lugn stund. efter 45 minuter gick vi utvilade till 5-kamp tillsammans med syd. (också blandade känslor om det) men det blev bra till slut! Vi tävlade i säckhoppning, äggkastning, kolasnöre, vindruvshittande i vatten och mjöl och till sist den traditionella irländska julafton. Självklart tog vi, de bästa rumpnissarna tillsammans med Jupiter från syd hem segern. Glada gick vi hem med vinsten och åt kvällsfika, sedan var det dags för andakt som vår kära rumpnissemor, Saga höll i. Vi fick även bevisat vem av Hjalmar och Atle som äter en banan snabbast. Hjalmar vann. Vi godnattade sedan alla och bad för kära Agnes fot som inte mådde/mår bra.

ps vi har inte fasnat med benet i taket (än). Kramar och pussar från bästa rumpnissarna.