Tisdag 5/7 & Onsdag 6/7

Bolt här igen och som ni har saknat oss!

Vi har nyss varit i väg på den traditionella Tjust 2 dagars resan och det var ett äventyr i sig.

Vi började tisdagen med att bli väckta till Gummibjörnarna och ledare som hoppade runt i sängarna. När Gummiäventyret var slut var det bara att traska i väg till morgongympan som idag var ’svansleken.’ Enkelt går det ut på att ta så många svansar som möjligt och efter ett tag så stod Ling och Martner som segrare. Sedan var det bara att traska bort till Ove och mackorna. Efter detta var det packning som var på schemat innan det var tidig lunch klockan 11. Packningen utnyttjades även som fritid och några Willys besök. Lunchen bestod av en hel del gott och blandat. Man kunde kombinera panerad fisk och köttbullar med brunsås och potatis. Efter lunchen var det bara att traska hem för att hämta väskorna och till Nords stora besvikelse gå till syd då bussen parkerades där. Efter att blivit genomblöta på väg till Syd var det bara att hoppa på bussen och köra mot Tjust. Några i syd trodde också att de kunde paxa platserna längst bak i bussen, men inte när nord är i närheten, nej.

Efter att åkt ca 1 timme hade ett musikquiz klarats av där låtar som Dancing Queen, Genom eld och vatten och Leif förekom. Även om majoriteten av alla tävlande hade fuskat var det dags att börja ladda för tävling igen. Denna gången utan fusk, hoppas vi i alla fall. Men först behövdes låten Guld och gröna skogar spelas i högtalarna på önskemål från Frida och Sofia. Efter att kommit fram till tävlingen körde alla sina egna rutiner och det funkade bra. Efter en kuperad och utslagsgivande terräng och utmanande banor hade nord tagit hem segern i både D och H16 klassen. Grattis Signe och Ted!

Sedan var det bara att åka mot boendet och fixa sovplatserna. Efter ett ris kladdigare än gröt och en osaltad ’kycklinggryta’ var middagen avklarad. Sedan umgicks nord och syd tillsammans då tex Ted testade hur högt han kunde flyga medan andra badade, spelade kort eller fotboll. Efter kvällsfika och en gemensam frågestund med frågor mest om folks skostorlekar och förhållandestatus var det dags att sova, vilket tog rätt så lång tid för vissa. Och med detta tog första dagen av Tjust slut.

Nästa dag var det väckning klockan 7:30 för att sedan vara ute vid bussen 9:20 packade och klar. Sedan bar det av mot Tjust ytterligare en gång. Dagen bestod av en långdistans där tjejernas bana var 5 km medan killarnas var 5,6 km. I killarnas klass blev det ytterligare en vinst för nord, denna gång var det Ling som knep en seger på 45 sek. I tjejernas klass blev det varken någon från nord eller syd som tog hem vinsten Men Liv gav oss en stabil tredjeplats. Sedan var det hemresa igen, borta bra men hemma bäst. Två bra dagar med 3 av 4 möjliga förstaplatser till nord. Även bra prestationer från våra fina ledare som klarade sitt mål att slå van Dongen vilket innebär glass någon gång under de kommande dagarna.

Efter att bussen stannat utanför syd ännu en gång till Nords förfäran vilket innebar att vi var tvungna att traska med väskorna ännu en gång. Men där emellan också middag där det bjöds det på potatis, kött och en riktigt trevlig beasås. Sedan var det såklart lugn stund där majoriteten använde den för att packa upp. När rummen var öppna igen begav sig några av för att spela minigolf på campingen medan andra sov eller spelade fotboll. 20:30 var det tid för kvällsfika innan en väldigt intressant andakt. Efter frågelådan och lite sång var det dags att avslöja sina värsta bus under lägret då vi har kommit mer än halvvägs. Ekdala fick veta att det tydligen var Arvid som hade lagt sill och banan i hans rum och det slutade i att Arvid blev jagad av Ekdala med en toffel i handen. Det avslöjades även att en hel del bananer hade slängts ut genom fönsterna och att en tallrik hade tappats i en brunn. Sedan var det natti natt för oss klockan 22:00 eftersom vi hade vart så fantastiskt duktiga under dagen.