Torsdag 21 juni

Tjenare bloggen, Häxan Hia Hia här.

Idag har det varit en händelserik dag med både kyrka och träning. Dagen började med att alla fick inbrott på sina rum med tjuvar som hoppade i sängen, vilket som såklart var en mycket hemskt upplevelse som vi inte vill uppleva igen. Tack och lov kom det sedan poliser och räddade oss från misären!

Efter den hemska väckningen hade vi morgongympa, då vi började lära oss lägerdansen. Det var intressant… Vi återkommer med en kommentar vid senare tillfälle.

Efter frukost där vi åt varsin stor tallrik med gröt så bar det av mot kyrkan och morgonbön, där våra hemska häxröster fick kraxa fritt. Sedan fortsatte oväsandet med psalmbingo. Undervisningen fortsatte sedan med lära känna-lekar.

Till lunch fick vi alla pannkakor, utom en häxa som på sin kvast flög till Willys och köpte sallad.

Därefter var det dags för sysslor. Vi häxor hade tvätt-tid, men vi är förtrollande rena av oss så inget behövde tvättas.

Temat på dagen fortsatte med en tjuv-och-polis-träning med Syd. Vi var poliser och kastade ut förbannelse på tjuvarna, vilket gjorde att vi kunde fånga dem två gånger. Tydligen säger en sägnen att häxor ska smälta i regn, vi kan nu upplysa er om att detta inte stämmer. Regnet öste ner men vi var ändå fenomenalt bra, såklart.

Till middag bjöds det på kyckling och ris, samt currysås. Denhär gången stannade alla häxor kvar i matsalen, till skillnad från lunchen.

På kvällen hade vi en sjukamp mellan familjerna. Vi häxor var samlade och tog en stark andraplats, endast ett poäng från vinsten! Grenarna var blandade med allt från klädrace till pussel. Vi häxor firade andraplatsen med en god kvällsmacka.

Efter firandet var det dags för andakt, där vi både fick svar på frågor som lagts i frågelådan, och kraxa en sista gång innan läggdags. Dagen avslutades med godnattkramar från andra häxor – dock inte lika snygga som vi!

Abakadabra simsalabim,
Häxorna Hia Hia
Smilla, Kajsa, Melvin, Elin, Alva och Eskil.

Lämna ett svar