Läger Syd 10 Juli

Tjenahallåhej Inkast här.

Vid halv åtta-tiden inleddes dagen med att 6 mystiska vuxna människor med häng och solglasögon väckte oss till låten ”SWAG i skogen”. Vi fortsatte sedan med musiktemat på morgongympan då vi tränade igenom lägerdansen.  Förmiddagens konfapass var något annorlunda än tidigare. Med dödens (aka nattens) pärla i fokus besökte vi kyrkogården och fick lära oss mycket om hur begravningar fungerar. På turen fick vi se kyrkogårdens lokala kändis; Gustav Frödings mamma Emilia. Vi fick se många olika slag av urnor och gravar och fick även själva testa att bära en gravkista.

Innan vi rutinsenligt satte igång med sysslorna vräkte vi i oss en god portion pyttipanna. Därefter skyndade vi oss att göra oss i ordning för dagens träning som var en klurig momentbana. Banan bjöd på lite gott och blandat i form av kontrollplock, korridor, en kompassövning, brunbild, downhill och avslutningsvis en VM-final (alltså en kontroll med fokus med att pressa ända in i mål). Som grädde på moset hade en mobil marknad flyttat sig från discot till arenan med billig läsk och godis som utbud.

Efter träning var det på nytt dags för att käka, denna gången serverades det sprödigt panerad rödspätta samt kokt potatis och remouladsås. För att få in alla på en stunds vila i rummet tvingades Ludde släpa in vissa mycket motsträviga konfirmander. Dagens lugna stund följdes av ett betydligt mer energiskt Crossfit-pass där koordination, styrka och spänst sattes på prov. Passet leddes av ledarna Rasmus och Jacob och det visade sig vara väldigt tufft. Efter att på nytt ha duschat begav vi oss mot en grillplats tillsammans med nord där vi spenderade resten av kvällen med fotboll, korv- och marshmallowgrillning, bad och även en mysig andakt. Vid halv elva när alla kommit tillbaks till boendet satte vi samman två stycken starka lag till morgondagens efterlängtade glassmila som ni får läsa mer om i nästa inlägg.

Dagen får 5 av 5 grillade korvar.

Tack för oss!

Varma SWAG-hälsningar,

Tilda, Noel, Emma W, Tove S, Wilhelm N och Gustav.

Lämna ett svar