Läger Syd 23 Juni

Tjena bloggen mållinjen här!

Dagen började starkt genom att bli väckta av att ledarna kickade in i rummen till fotbollslåtar för att tagga upp oss för den viktiga Sverigematchen, sedan begav vi oss ut för att köra morgongympa. Vi fortsatte med fotbollstemat genom att köra olika stafetter med fotbollar. Trötta men glada gick vi upp mot frukosten och fyllde på med ny energi. Efter frukosten va det dags för en fartfylld lek vid namn av Kalle Kaos. Leken gick ut på att familjerna skulle slå tärning och leta efter papperstallrikar som var gömda i hela huset. För varje papperstallrik fick man även en uppgift att lösa. Målet var att komma upp till tallrik 50. Leken var väldigt uppskattad av syd även fast att det inte gick hela vägen för alla. Vårat lag mållinjen kom på en överlägsen sista plats med våra fantastiska 33 poäng. Efter Kalle Kaos var det dags för familjerna att städa och vi fick såklart den bästa sysslan: toaletterna.

Sedan fick vi äta en snabb lunch bestående av kall skinka och potatissallad med smak av senap för att sedan åkte vi stor buss med nord ut till träningen. Vi blev indelade i par och alla var övertaggade på att springa hela banan men väl ute i skogen i blåbärsrisen och i uppförsbackarna fick dem flesta ändå fråga en ol-ledaren om närmaste vägen tillbaka till bussen. Sedan begav sig alla till sjön för att ta ett skönt dopp men insåg snabbt att det var iskallt och fick springa upp igen.

När vi kom hem var det dags för middag vi åt köttbullar och makaroner som var väldigt uppskattat sedan taggade vi till för fotbolls-VM med sång och ansiktsmålning. Under matchen var det god stämning och en otrolig hejarklack med ledning av kork. När Sverige gjorde mål skakade hela huset och många skrek sig hesa. I halvlek hade vi andakt där vi fick sjunga två nya låtar med rösterna vi hade kvar. Sverige förlorade och besvikna grät alla sig till sömn och ledarna försökte även idag dela ut godnattkramar. Bättre lycka nästa gång.

// mållinjen bestående av Sara, William, Hugo, Sofia, Vilmalee och Thea

Lämna ett svar