Tjenare, nu var det dags för blyger att titta fram genom skägget igen.

När alla dvärgar sov sött i sina sängar stormade Andreas och Jakob in i rummen under en intensiv strand-tennis match… i sängarna. Schemat bröts sedan eftersom morgongympan visade sig vara taktiksnack inför morgondagens lägermästerskap i stafett.

Även utan morgongympa var det en helt vanlig och hederlig frukost. När klockan slog nio befann sig alla 42 dvärgar plus nord i kyrkan för morgonbön och konfaläsning. Dagen till ära stod uppståndelsepärlan på schemat och på grund av det tittade vi på en fantastiskt bra dubbad film om Jesus och hans liv. Vi skrev även frågor till bland annat en begravningsentreprenör som vi ska prata med på måndag och två amerikanska judar som kommer besöka oss inom kort.

Tiden i församlingshemmet avslutades tidigare än vanligt i och med att alla sträckor i glassmila behövde inhandlas.

Efter att alla kassörer och kassörskor i hela Eksjö länge klagat på alla glassköpande ungdomar så låg alla glass till slut märkt och sorterad i frysen. Sedan var det dags för lunch som idag bestod av nudelwok, en favorit i repris. Mätta dvärgar gav sig sedan tillbaka till boendet och utförde sina sysslor. När trapphusen var städade, skorna röjda ur vägen och alla speglar var som nya var det dags för träning. I och med att det var fulstafett ansträngde sig många för att bli så fula som möjligt. När alla förvirrade dvärgar hittat tillbaka till mål med alla kläder på var det dags för middag. Den bjöd på pannbiff med potatis. Dock åt inte så många eftersom glassmila var nästa punkt på schemat. När alla hade taggat till insåg vi att det var en lugn stund innan tävlingen men det var få som klagade.

Klockan 18:50 var det samling inför konfans viktigaste tävling, glassmila. Målade, taggade och ångestfyllda dvärgar tog sig igenom totalt 9,5 liter glass. Såklart som alla hade förutspått krossade syd alla nordlag, men de regerande mästarna i glassätning är fortfarande obesegrade trots en trött slutspurt av vår käre Ludde.

Fast alla dvärgar plågades av illamående och magknip blev kvällsfikats frallor ändå uppskattade. Efter en rekordsnabb andakt av Jonathan och många godnattkramar var det dags för alla dvärgar att krypa ned under täckena.

Nu tackar vi för oss och den här sommaren och hoppas att de andra dvärgarna lyckas hålla er uppdaterade om den sista veckan här i Eksjö, ha det gött från blyger.

Ingrid, Ebba N, Elina, Viktor S, Gunnar och Tobias