Hoppla hej, bloggen är idag Drömmarnas grej!

Den nittonde juli var en enda lång väntan inför kvällens glassmila.
Dagen började med att vi vaknade med vattenkrig rakt i ansiktet för att sedan snabbt gå upp med joggingskorna och ta en löptur. Vissa udda människor tog med sig en hel pall och sprang med den för att inte dö. Efter den härliga löptiden blev det en efterlängtad frulle.

Konfaläsningen bestod av att knyta kors och vända en matta. Även en härlig tur till kyrkan då alla var pigga och glada. Efter beröm från prästen gick vi tillbaka till boendet för att få Oves goda falukorv.

Allrummen blev såklart inte de bästa eftersom vi var för upphetsade inför glassmila. Men innan dess så var de dags för den efterlängtade ful keps ol. Drömmarna var såklart fulast och toppade båda banorna.

Snabba som blixten fick vi ta oss till maten för att lämna Oves mat orörd. Efter några riskorn och lite sås tog alla en snabb nap på sina rum för att ladda upp inför glassmila.

Sen kom tiden med stort T. Efter många hårspray burkar var vi nu klara inför glassmila. Wow, vi alla såg fantastiska ut! Mycket glass trycktes på några sekunder men efter första sträckan ledde grupp 6 på grund av Olle P:s starka insats. För första gången i historien blev det omstart för hälften av lagen, delvis på grund av Emil som tog teskedssträckan lite för bokstavligt. Långa natten briljerades av Hugos socialisering som ledde till att laget inte förlorade. Men även Olle F som slukade glassen som en häst. Alva B och Isak E fick även sin första dejt när de satt och matade varandra med god glass. Efter lite om och men och lite fuskande så vann Hubben. Sort grattis till er (eller not).

Dagen avslutades med mackor som inte slukades som vanligt. Ledarna hade en rolig överraskning enligt dem som var ett mobildagis. Efter många sura miner så gick alla till sängs och somna sött i sina egna sängar. Men glöm aldrig hur Wasa sjönk. Botten upp!!!

Nu är det dags att vakna för drömmarna är slut.

#bottenupp

Tja tja bloggen, det här är Chokladsnittarna!

Vi är här för de sista bloggtittarna!

Vi väcktes bokstavligen av härliga toner när en miniorkester bestående av Hugo och Emil började spela för oss på trumpet och saxofon. Sedan dansade vi vår älskade lägerdans som såklart satt klockrent för alla. Efter dansen begav vi oss i vanlig ordning iväg till frukosten som var samma gamla vanliga.

Efter frukosten gick vi alla till campingen för bad, minigolf, trampbåt, glassätande och volleyboll.

Till lunch blev det panerad fisk med tillbehör för tredje gången. Efter lunchen var det dags för konfapass, då vi fortsatte med att planera vår konfirmation.
Det var sedan dags att åka och införskaffa oss de fina kläderna till glassmila; Dollarstore tjänade riktigt bra med pengar inom loppet av en timma!

Sedan var det dags för en händelserik middag då brandlarmet gick precis efter de första hade fått komma in i matsalen och börjat ta mat. Som tur var brann det inte och alla fick gå in och ta mat. Brandlarmet var dock fortfarande igång så vi fick lyssna på det underbara brandlarms beatet. Brandkåren kom med blåljus och kontrollerade.

Efter middagen gick de flesta och köpte glass inför glassmila. Vi kan säga att Willys glassutbud minskade stort.

Sedan gick vi till campingen för en väldigt sångfylld gudstjänst. Efter gudstjänsten var det dags för frågestund, kvällsfika och sedan andjakt. Kvällsbad stod näst på schemat men ingen ville bada så det slutade med film, Kung Fu Panda 3, i tv-rummet. Vissa tog sig även Coop för att köpa pizza eftersom ledarna hade glömt att ta med mackor från matsalen.

Klockan 23 skickade Jonathan oss till våra rum, där sov vi som vanligt i våra egna rum ända fram till väckningen.

Hejdå alla bloggtittarna detta var det sista från Chokladsnittarna. #våranamn #Odin #Isak #Elias #Svea # Ingrid #Alva #Klara

Hej hopp, Thanos lärjungar här (eller superhjälteföräldrar, vad än ni föredrar)

Superhjältarna väcktes i vanlig ordning i går morse. Kuddkrig alltså; helt normalt. Dock ville bara tre fightas tillbaka (ledsen smiley). Det var sedan styrkepass på morgongympan, något som arrangörerna hoppas var uppskattat. Sedan följde en frukost och vi tror ungdomarna blir lite besvikna om vi inte nämner den extraordinära frukosten gröt och ostmacka. Sedan bar det av mot Eksjö kyrka och en härlig Gudstjänst. I slutet sjöng vi psalm 89 där alla klappade med glatt (hoppas vi).

Fritid följde innan lunch och ”kidsen” (som Isac skulle sagt) hittade på en mängd olika saker. Mycket av gårdagens fritid gick dock ut på att förbereda inför dagens glassmila. Mer om den imorgon! Sen var det lunch med fisk och potatis och Nord hade precis hunnit därifrån innan brandlarmet gick. Ove hade för mycket os i köket. Åsa räknade och det tog 8 minuter innan brandpersonalen dök upp. Hon stannade dock mer än gärna för att spana in de snygga hunkarna (som är så gamla att de är i Åsas ålder). Thea och Felicia stannade också kvar och vinkade till rökdykaren, hon såg cool ut och tydligen har båda ledarna funderat på att bli brandmän.

Vi förlängde sedan bekymmerlöshetspärlepasset från förra veckan med att gå och chilla, äta glass, bada, hyra trampbåt och spela volleyboll på campingen under eftermiddagen. Isac fick en hård boll i huvudet och som förlåt fick han en glass. Thea blev hånad för att hon hade med sig sin hoodie, men senare ändrade folk sin åsikt om detta eftersom det visade sig vara ett genidrag då det blev väldigt kallt mot kvällen. Vi gick sedan mot middagen och fick njuta ordentligt då det var lönnbiff, klyftpotatis och bearnaisesås. Mums!

Efter maten var det inge lite fritid och mer planering inför glassmila. Och hörreni, om ni någon gång har klagomål om något kan ni skicka det till samma adress som glassmila-klagomålen ska till:

Slutabölavägen 69

Klagemura 13 1337

Sedan var det, igen, i vanlig ordning kvällsfika och andakt. Innan andakten har vi börjat sjunga en speciell låt (som är en av Åsas favoriter, fast det är inte därför vi sjunger den). Konfirmanderna i Nordväst ska sjunga den på sin konfirmation, så vi vill inte spoila något genom att säga vilken det är. Fortsättning följer…

Efteråt gick vi och lade oss. Vissa tidigare än andra. God natt och all kärlek till oss alla.

Juste! Vi hade fotbollsmatch också! Den här gången vann skåningarna och resterande i deras lag. Anledningen är tyvärr Baiers skadade lem. Kanske också för att de är duktiga, men det vill vi inte erkänna.

Moi hälsar Finskapinnarna

Morgonen startade med sovmorgon och tyska stämmor. Efter det var det bara att skynda ner till morgongympan och leken ”runt husknuten” där vi smög runt på gården.

Efter det var det dags för den klassiska frukosten gröt och mackor. En timme senare var det avfärd med buss mot lång LM där de väldigt tekniska banorna resulterade i många bommar och en del brutna konfirmander.

Vi återhämtade oss med rostbiff innan en lång vandring som toppade förväntningarna, rik med coola stenar, blåbär och hallon. Ett uppfriskande bad senare i en lokal sjö där många barn blev dränkta (ingen kom till skada, utom Svea och Nova) var det dags för hemfärd igen.

Väl hemma efter lite fritid var det dags för en utsökt pyttipanna med stekta ägg. Sysslorna kom härnäst då självklart allrummen blev finast återigen. Lite sent inplanerat var det dags för åter ett sisu-pass där vi lärde oss om vägval och vägvalsanalys.

Efter det var det dags för kvällsfika och frågestund då Axel fick påbörja sin kisslist. Sen var det dags för andakt och god natt, som var senare än vanligt på grund av riktigt många frågor.

Tshüss hälsar Finskapinnarna

Hej från Hulken sista gången,

Dagen började med en lam väckning där ledarna bara sjöng lite. Det berodde på att vi snabbt skulle ta oss till frukosten och äta för att sedan hoppa in i bussen och åka till LM lång.
 
Efter en relativt kort bussresa på 30 minuter kom vi fram till en vändplats med gräsplätt där vi slog oss ner. Enligt Johanna var det väldigt äckliga spindlar vid det så kallade TC:t. Alla gick in i sitt sjuka mentala ”preparation-mode” och lyssnade på peppmusik i lurar som ledar-Johanna rekommenderat på sitt SISU-pass. Vi hade bättre framgång denna gång jämfört med medeln. Hedda var klart snabbast av damerna på hela eksjö-konfan. Alltså klådde vi syndarna som alltid är så överdrivet kaxiga och barnsliga. Killarna gjorde också bra insatser men tyvärr blev det inte dubbelvinst för nord. Trots att vi presterade bra förekom många bommar och flera var missnöjda med sina insatser. ”Noah var RRRiktigt förbannad när han kom i mål”, säger Jakob.
 
Efter loppet fick vi lunch i form av rostbiff och potatissallad. Isac tjatade sönder på oss att äta upp allt ur de stora byttorna. Vi lyckades bara nästan.
 
Vi missnöjda försökte lämna loppen bakom oss, men en promenad på 2 km gjorde det svårt, för den tuffa terrängen vi tidigare ställts inför fick det att det kändes i benen. På vår lilla vandring åt vi blåbär och hallon. Vi klagade också på uppförsbackarna såklart, men utsikten var fin, både i toppar och i dalar, så vi stod ut. Ivar klättrade upp vid en bergvägg och ställde sig långt ut vid en farlig avsats. Ledarna gav honom både oroliga och arga blickar och rop, men Ivar lugnade dem med ”Jag ska inte hoppa, jag lovar!”
 

Målet med promenaden var en badplats där vi alla fick ta oss ett dopp, vilket var väldigt välbehövligt då långpromenad med ryggsäck resulterade i många svettiga konfirmander.
 
På resan hem lyssnade vi på musik i högtalare och flera (Emma L och Sigrid), sjöng glatt med.
 
När vi kom hem packade vi upp våra prylar, och sen fanns tid för att utföra sysslor innan vi behövde gå till middagen (middogen enligt schemat som legenden Isac skrivit). Under sysslorna blev Hilda utelåst och fick sitta utanför ytterdörren med tolv soppåsar. Efter 25 minuter kom Maja N (räddaren i nöden) och öppnade till stackaren. Det komiska var dock att cykelförrådsdörren (som är belägen bredvid ytterdörren och som leder in i huset), gick att öppna.
 
Middogen var i form av pyttipanna och när den låg i magarna hade vi SISU-pass i aulan. Det hölls av Isac och handlade om analys av sina orienteringslopp. Vi avslutade med ett vägvals-kahoot där det var en jämn kamp, men Hannes tog till slut hem segern.
 
Mellan SISU-pass och fika hade vi fritid och några valde att gå ner och spela fotboll. Det slutade med att Jakob drog axeln ur led och fick föras till akuten. Det var andra Baier-barnet på ol-konfan denna sommar som fick ett ärende på akuten.
 
Hilda och Emma Z fortsatte gå all in med sina gravid-pics i hopp om att få till bättre bilder än Pontus och Vilgot, som också är gravida.

Mycket hände inte under kvällsfikat eller andakten (ondakten) denna dag. Torkan i frågelådan fortsätter, tyvärr. Det var dock bra låtar som sjöngs tycker Jonatan. Många kände sig underhållna av Ivars och Pontus starka sång.   Vi gick och lade oss och var i lika god tid som vanligt (not).

Det spelade dock ingen roll för när alla låg i sina sängar kom de busiga ledarna Åsa och Thea med en rolig idé. Åsa väckte tjejerna och erbjöd ett nattdopp enbart med tjejer och tjejsnack vilket nästan alla var intresserade av. Dock blev alla väldigt skraja när läskiga Åsa gick in i rummet. Somliga försökte låtsassova i hopp om att slippa utskällning för att vara vakna 30 minuter efter läggdags. När hon ställde frågan trodde flera att hon skulle testa dem och skälla ut dem vid ett ja-svar. Vid säkerhet över vad som gällde följde de med ut och traskade mot badplatsen. Det de inte visste var att pöjkarna snart blev lurade på samma sätt. Skillnaden var att det var Thea och Felicia som stormade in i deras rum. De trodde att detta var något de gjorde bakom ryggen på Åsa och därför var de också oroliga (vi är absolut inte rädda för Åsa :D). Alla sammanstrålade vid udden där tjejerna legat i i en kvart. Det badades och togs ytterligare gravidbilder. När vi haft ett mysigt kvällsdopp och skrattat lite åt pranket som vi gick på, gick vi hem. Alla gick och lade sig direkt, (typ, inte riktigt alls).  

Tack för oss. Tyvärr blir det inga fler bloggar från vår härliga familj (vi vet att ni gråter inombords). :)(

Hej och välkomna till bloggen som idag skrivs av de bästa, generösaste, snyggaste, coolaste, mest superba och underbaraste familjen Thor.

När vi sitter och skriver det här så får vi även sitta och mumsa på Åsas två år unga kakor.

Dagen började med att alla blev väckta med dramatiska bankar på deras dörrar av fanjunkaren. Han tog med oss ut på en underbar morgonträning, där vi belönades med mycket jägarvila och armhävningar. Fanjunkaren var här för att läxa upp oss då många konfirmander hade varit ute på en liten promenad natten innan. De som inte var trötta (Pontus och Jonatan m.m) valde att stå i lite extra jägarvila efter passet. Alla var extremt hungriga efter fysen men Thea lärde oss en extremt rolig klapplek innan vi fick äta frulle. Frukosten var väldigt extraordinär då vi fick gröt och mackor med en otroligt god  hempressad juice. 

Efter frukosten så följde vi vårt vanliga schema med andakt och konfa. Vi började planera inför våran konfirmation med pjäser och förböner. Pontus, Harry och Ivar har börjat skriva på en underbar förbön. 

Efter konfan så drog vi till lunchen, på väg dit så gjorde Noah ett förstklassigt bra försök till mord på Jonatan, han är fortfarande bitter över hur det gick. Till lunch fick vi till allas glädje den otroliga, guld värda pannbiffen, riktigt go. 

Sysslor stod på schemat efter lurren och vi i Thor skulle tvätta, det gick riktigt bra om man bortser från att vi hade en lite för stor mängd med tvättmedel.

Stressande efter sysslorna så skulle vi cykla iväg på träning men de bästa fick åka buss (riktig lyx). Träningen bestod av bomteknik vilket utfördes i par och vi i Thor tror att alla hade riktigt kul. Väl ute på banan så fanns det ett riktigt tufft moment som bestod av ett elstängsel. Vi såg många fina tekniker, genom, över och under. Elia gjorde det antagligen bäst med tekniken att trycka ner staketet med sin karta och sedan hoppa över. Andra lyckades inte riktigt lika bra, Hannes skulle ta sig igenom staketet men fick värsta stöten i ryggen. Vi fick svalka oss med att snabbt dopp i sjön efter träningen. 

Middagen bestod av potatis med överkokat fläsk i en läskig sås. Inte älskad av alla men den var acceptabel. Vi smälte maten med lugn stund.

På sisu passet så fick många lära sig mycket om skador, hur man ska behandla dem och hur man kan förebygga dem. Vi fick testa att linda varandras fötter, det var strålande, bästa passet hittills, enligt alla, tycker Pontus. 

På kvällsfikat så firade vi Majas födelsedag med rulltårta och sång, rulltårtan var av smaken choklad och den var utsökt enligt Tim, det spelades även kort och annat kul. 

Torkan på andakten håller i sig, det ända roliga som hände var att Baier fick en ny tjej. Vi fick sjunga många härliga låtar, bland annat ”Tommy tycker om mig”. Vi fick även besök av katten Gudrun, han är väldigt ståtlig med en luden svans. 

Innan läggdags så var det en dramatisk fotbollsmatch i korridoren, det var väldigt hetsigt för alla som var inblandade men det slutade i fred och en mysig gruppkram. 

Från oss alla, till er alla, sov så gott och dröm söta drömmar.

// familjen Thor

Hej hallå!

Vi väcktes av fredagstaggade ledare som erbjöd oss chips i mängder. De hade varit för lite dansande på de sista så vi startade med lägerdansen och vidare till frukosten hoppades de över levande bockar. Vi åt samma frukost som vanligt.

Hela förmiddagen planerade vi våra hela 10 min vi får i kyrkan, stay tuned alla där hemma. Återigen blev det pannbiff och potatis med tillbehör. Satte oss på cyklarna och trampade iväg till medel träningen. Det var varmt och lökigt och efter träningen drog några tillbaka medan andra drog till badet.

Till middag serverades potatis med kattspya, alla valde inte att äta utan stack till pizzerian och köpte med sig mat. Pizzafolket kom tillbaka lite sent och där väntade den inställda lugna stunden. Efter prat och diskussion fick vi tillbaka den lugna stunden och gick upp och sov i 30 min. Hugos sisu pass var next på schemat och vi lärde oss om hur man lindar stukade fötter och vad som är bra att ha i en sjukväska.

Denna dag hade vi vår frågestund, kvällsfika och andakt på campingen. Albin lade även en liten beställning till pizzerian på bland annat 13 kebabrullar. På frågestunden fick Märta och Marcus till det. Efter det blev de kvällsbad och fika. Hela 40 min senare än vanlig läggdags gick vi och la oss.

Hejdå! Detta var vår sista blogg,

Kokostopparna are out.

Tja Tja! Black Widow här, dock för sista gången ☹

Denna härliga dag började med att Thanos lärjungar väckte alla hjältar genom att spela ”Every Breath You Take” och stirra ner på alla som sov. Lite skumt, men så får det vara. Efter väckning blev det stund för morgongympa. Idag var temat reaktion då varje hjälte skulle byta position eller stanna i samma vid angiven signal. Nästan som på en bootcamp. Det blev inte heller bättre då det var blött i gräset. Därav klagades det en hel del. Därefter bar det av mot frullen. Idag, precis som alla andra dagar, var det gröt och mackor på menyn. Lite tröttsamt kanske, vem vet?

Som några av er kanske vet så startade vi en ny lek vid namn ”Killergame”. Efter morgonbönen var det fritt fram att ”döda” den som stod på sin lapp, dock fanns det några immuniteter som ett gäng av hjältarna inte fick uppfattning om. Det gjorde så att många olika mordförsök misslyckades, varav det främsta var efter konfan då Noah försökte döda Jonte. En av immuniteterna är då förstås att man inte får döda någon under undervisning, oavsett om det är konfa eller OL.

Apropå konfa. Pärlan för dagen var en av de två kärlekspärlorna. Nordöst började med att vara i kyrkan och bevittna ett fantastiskt fint bröllop mellan Linn och Kimberly. Nordväst började med att skriva först dåliga och sedan bra saker som kan hjälpa eller stjälpa ett förhållande. Efter en stund bytte vi, och då var det Johannas och Pontus tur att gifta sig. Sedan bar det av mot skolan. Inne på skolan fick vi alla klippa ut varsitt hjärta där man fick skriva sitt namn på. Efter det skulle alla skriva något fint till varje person på varje hjärta.

BILDER HÄR [Editors note: Jag har inte fått några bilder?]

Till lunch bjöds det på delikat lax med potatis och sås. Vi fick inte längre välja vart eller med vilka vi ville sitta med. Vilket uppskattades av många, fast inte av alla. Platserna infördes då det på en andakt kom fram att folk inte hade pratat med alla. Eller i vissa extrema fall inte ens tittat på alla. Lärjungarna kunde absolut inte stå ut med detta, så de kom på en drastisk lösning.

Efter lunchen var det dags för LM i medel. Till allas lättnad skulle vi ta oss dit med buss och inte med cykel. Istället fick vi stå ut med 30 graders värme och som vanligt var alla missnöjda med tävlingsresultaten. Vinnaren i herrklassen blev till slut Tim och i damklassen vann vår alldeles egna Hedda. Grattis till dem! Och alla som orkade dra sig runt i det tuffa förhållandet.

Efter en tuff dag i skogen var alla vrålhungriga, så det passade perfekt med en god middag. Denna kväll serverades svingoa kycklingspett med sötsur sås och ris. Det slank ner i alla hjältars magar utan någon som helst typ av motstånd.

Därefter var det fritid där vissa gick och spelade discgolf medan andra handlade glass eller åkte till Dollar Store. Lovisa råkade även ut för en liten olycka då Wille av misstag kastade en av hans discar på hennes smalben. Hon pratar nog mer än gärna om hur ont det gjorde 😉

Dagens andakt innehöll ovanligt många sånger vilket det var delad uppfattning om, frågelådan var däremot inte lika full som vanligt. Lite tråkigt enligt många. Men det är bara att hoppas att det inte blir en långsiktig torka.

Tack för oss och för den tiden vi fick spendera på denna planet! Nu bär det av mot andra hjälteinsatser på någon annan främmande planet.

Mvh Black Widow

Hola vamos al a playa!

Så väcktes vi denna varma morgon. I stället för morgongympa fick vi ta ett svalkande morgondopp på den älskade campingen. Sedan fick vi skynda oss till frukosten för att äta den vardagliga torra mackan och den sjukt koncentrerade juicen.

Efter frukosten var det dags att bege sig mot ett väldigt kärleksfullt konfapass. Där fick vi se ett romantiskt bröllop mellan våra två favoriter Stina och Olle, eftersom bröllopet var livesänt fick även kärleksparet föräldrar bevittna ceremonin. Under konfapasset fick vi även gå runt och skriva komplimanger till varandra på fina hjärtan som många av oss satt upp på väggarna.

Till lunch serverades Oves bäst fiskade lax med en fantastisk dillsås. Sedan satte vi oss i bussen med riktigt pepp musik och åkte mot medel LM. Som vanligt utklassade vi Nord i både tävlingen och snyggast vurpa (cred till Ida). Vissa mer nöjda än andra begav vi oss hemåt där det väntade goda kycklingspett med ris.

Det blev ett totalt misslyckat försök till glassmilamöte då alla for i väg på olika aktiviteter bland annat bad, discgolf och pannkaksstekning. Våran egen schackruta Kire visade sina skills på simning och trivdes som en fisk i vattnet i den stekande värmen.

Till sist var det dags för favoritstunden på dagen, den berömda frågestunden. Vi tackar anonym för en riktigt lång lista med bra tips för hur man vårdar sitt hår. Efter frågestunden var det dags för bröllopspresenter till vårt nygifta par, presenterna bestod av kladdkaka och blommor men vi måste nog ändå säga att Albins present var den bästa … Vad som hände på bröllopsnatten vet ingen, men vi alla andra låg självklart lugnt och stilla på våra rum mellan 22 och 07.

Detta var det sista ni hörde från oss schackrutor, vi är för coola för hashtags.

Adios mis amigos!

Hejsan svejsan, idag gör den fantastiska gruppen Kolakakorna bloggen!

Dagen började med att alla såklart vaknade i sina egna sängar. Sedan fick Fanny visa sina sanna skills när vi hoppade hopprep på morgongympan. Det visade sig att det är mycket svårare att hoppa genom ett hopprep än att springa igenom. Till frukost serverades som vanligt torra mackor och slajmig gröt.

På konfapasset blev en del tillsammans med Pontus som hade ölmage medan några andra blev ihop med Simon som samlade frimärken. Vi fick också reda på Åsas hemligheter och att väldigt många vill få tag på kondomer. Senare i kyrkan spelade vi psalm-bingo där vi fick höra den fina orgeln och sjunga jullåtar. Till lunch fick vi den påhittade rätten pastagratäng med salladskyckling och ost.

Efter lunchen cyklade vi i väg i den galna värmen för att springa en momentbana. Cykelvägen bjöd på både lättcyklad landsväg och kluriga kurvor med mycket sten. På banan sprang flera utan tröja medan andra passade på att ta ett dopp i den kalla ån. De som inte badade i ån stannade för att svalka ner sig vid en sjö på vägen hem. När vi kom tillbaka möttes vi av sluga Nordare som ätit upp all tacos. Ove erkände att de var respektlösa och att han gillar Syd bättre. De två tacosarna vi fick var dock gudomliga.

Medan alla familjer gjorde sina sysslor ordentlig knöt Kokostopparna ihop allas skor. Detta ledde till att vi alla kom för sent till Johannas SISU-pass. Där vi fick vi lära oss om mental träning. Även idag briljerade vår Erik på frågestunden som han gjort alla frågestunder de senaste två veckorna. Efter frågestunden var det kvällsfika och andkvack till vår förvåning.

För första gången på lägrets historia utnyttjade konfirmanderna faktiskt nattens timmar till sömn då det var LM dagen efter, och låt oss säga att det var väl behövligt.

#alladäcka #hashtagsärintetrendigtlängre