Inbjudan till förträff

Idag har en inbjudan till 2022 års förträff skickats ut till alla anmäla.

Uppstår några frågor får ni höra av er!

Förträff

Angående förträff för år 2022 så har vi stött på komplikationer med församling och ledare. Vi arbetar så fort vi kan för att komma fram med ett datum till förträffen!

Inbjudan 2022

Ett mejl har gått ut till alla deltagare till sommar 2022.

Har ni inte fått detta mejl så hör av er till konfaeksjo@gmail.com.

Utskickad inbjudan till år 2022.

Idag har en inbjudan skickats ut till alla som ska delta i 2022 års läger.

I inbjudan finns mer info om kommande läger och en kommande förträff!

Allt gott!

Uppdaterad hemsida

Nu är hemsidan uppdaterad inför år 2022 med datum samt pris för lägret.

Anmälan för 2022 är öppen antingen tills platserna blir fyllda eller tills årsskiftet. För närvarande har vi endast 20 platser kvar så passa på att anmäl er!

En officiell inbjudan till deltarana för år 2022 kommer att komma inom kort!

Anmälan för 2024 har öppnat nu! Passa på att anmäla er!

Hoppla hej, bloggen är idag Drömmarnas grej!

Den nittonde juli var en enda lång väntan inför kvällens glassmila.
Dagen började med att vi vaknade med vattenkrig rakt i ansiktet för att sedan snabbt gå upp med joggingskorna och ta en löptur. Vissa udda människor tog med sig en hel pall och sprang med den för att inte dö. Efter den härliga löptiden blev det en efterlängtad frulle.

Konfaläsningen bestod av att knyta kors och vända en matta. Även en härlig tur till kyrkan då alla var pigga och glada. Efter beröm från prästen gick vi tillbaka till boendet för att få Oves goda falukorv.

Allrummen blev såklart inte de bästa eftersom vi var för upphetsade inför glassmila. Men innan dess så var de dags för den efterlängtade ful keps ol. Drömmarna var såklart fulast och toppade båda banorna.

Snabba som blixten fick vi ta oss till maten för att lämna Oves mat orörd. Efter några riskorn och lite sås tog alla en snabb nap på sina rum för att ladda upp inför glassmila.

Sen kom tiden med stort T. Efter många hårspray burkar var vi nu klara inför glassmila. Wow, vi alla såg fantastiska ut! Mycket glass trycktes på några sekunder men efter första sträckan ledde grupp 6 på grund av Olle P:s starka insats. För första gången i historien blev det omstart för hälften av lagen, delvis på grund av Emil som tog teskedssträckan lite för bokstavligt. Långa natten briljerades av Hugos socialisering som ledde till att laget inte förlorade. Men även Olle F som slukade glassen som en häst. Alva B och Isak E fick även sin första dejt när de satt och matade varandra med god glass. Efter lite om och men och lite fuskande så vann Hubben. Sort grattis till er (eller not).

Dagen avslutades med mackor som inte slukades som vanligt. Ledarna hade en rolig överraskning enligt dem som var ett mobildagis. Efter många sura miner så gick alla till sängs och somna sött i sina egna sängar. Men glöm aldrig hur Wasa sjönk. Botten upp!!!

Nu är det dags att vakna för drömmarna är slut.

#bottenupp

Tja tja bloggen, det här är Chokladsnittarna!

Vi är här för de sista bloggtittarna!

Vi väcktes bokstavligen av härliga toner när en miniorkester bestående av Hugo och Emil började spela för oss på trumpet och saxofon. Sedan dansade vi vår älskade lägerdans som såklart satt klockrent för alla. Efter dansen begav vi oss i vanlig ordning iväg till frukosten som var samma gamla vanliga.

Efter frukosten gick vi alla till campingen för bad, minigolf, trampbåt, glassätande och volleyboll.

Till lunch blev det panerad fisk med tillbehör för tredje gången. Efter lunchen var det dags för konfapass, då vi fortsatte med att planera vår konfirmation.
Det var sedan dags att åka och införskaffa oss de fina kläderna till glassmila; Dollarstore tjänade riktigt bra med pengar inom loppet av en timma!

Sedan var det dags för en händelserik middag då brandlarmet gick precis efter de första hade fått komma in i matsalen och börjat ta mat. Som tur var brann det inte och alla fick gå in och ta mat. Brandlarmet var dock fortfarande igång så vi fick lyssna på det underbara brandlarms beatet. Brandkåren kom med blåljus och kontrollerade.

Efter middagen gick de flesta och köpte glass inför glassmila. Vi kan säga att Willys glassutbud minskade stort.

Sedan gick vi till campingen för en väldigt sångfylld gudstjänst. Efter gudstjänsten var det dags för frågestund, kvällsfika och sedan andjakt. Kvällsbad stod näst på schemat men ingen ville bada så det slutade med film, Kung Fu Panda 3, i tv-rummet. Vissa tog sig även Coop för att köpa pizza eftersom ledarna hade glömt att ta med mackor från matsalen.

Klockan 23 skickade Jonathan oss till våra rum, där sov vi som vanligt i våra egna rum ända fram till väckningen.

Hejdå alla bloggtittarna detta var det sista från Chokladsnittarna. #våranamn #Odin #Isak #Elias #Svea # Ingrid #Alva #Klara

Hej hopp, Thanos lärjungar här (eller superhjälteföräldrar, vad än ni föredrar)

Superhjältarna väcktes i vanlig ordning i går morse. Kuddkrig alltså; helt normalt. Dock ville bara tre fightas tillbaka (ledsen smiley). Det var sedan styrkepass på morgongympan, något som arrangörerna hoppas var uppskattat. Sedan följde en frukost och vi tror ungdomarna blir lite besvikna om vi inte nämner den extraordinära frukosten gröt och ostmacka. Sedan bar det av mot Eksjö kyrka och en härlig Gudstjänst. I slutet sjöng vi psalm 89 där alla klappade med glatt (hoppas vi).

Fritid följde innan lunch och ”kidsen” (som Isac skulle sagt) hittade på en mängd olika saker. Mycket av gårdagens fritid gick dock ut på att förbereda inför dagens glassmila. Mer om den imorgon! Sen var det lunch med fisk och potatis och Nord hade precis hunnit därifrån innan brandlarmet gick. Ove hade för mycket os i köket. Åsa räknade och det tog 8 minuter innan brandpersonalen dök upp. Hon stannade dock mer än gärna för att spana in de snygga hunkarna (som är så gamla att de är i Åsas ålder). Thea och Felicia stannade också kvar och vinkade till rökdykaren, hon såg cool ut och tydligen har båda ledarna funderat på att bli brandmän.

Vi förlängde sedan bekymmerlöshetspärlepasset från förra veckan med att gå och chilla, äta glass, bada, hyra trampbåt och spela volleyboll på campingen under eftermiddagen. Isac fick en hård boll i huvudet och som förlåt fick han en glass. Thea blev hånad för att hon hade med sig sin hoodie, men senare ändrade folk sin åsikt om detta eftersom det visade sig vara ett genidrag då det blev väldigt kallt mot kvällen. Vi gick sedan mot middagen och fick njuta ordentligt då det var lönnbiff, klyftpotatis och bearnaisesås. Mums!

Efter maten var det inge lite fritid och mer planering inför glassmila. Och hörreni, om ni någon gång har klagomål om något kan ni skicka det till samma adress som glassmila-klagomålen ska till:

Slutabölavägen 69

Klagemura 13 1337

Sedan var det, igen, i vanlig ordning kvällsfika och andakt. Innan andakten har vi börjat sjunga en speciell låt (som är en av Åsas favoriter, fast det är inte därför vi sjunger den). Konfirmanderna i Nordväst ska sjunga den på sin konfirmation, så vi vill inte spoila något genom att säga vilken det är. Fortsättning följer…

Efteråt gick vi och lade oss. Vissa tidigare än andra. God natt och all kärlek till oss alla.

Juste! Vi hade fotbollsmatch också! Den här gången vann skåningarna och resterande i deras lag. Anledningen är tyvärr Baiers skadade lem. Kanske också för att de är duktiga, men det vill vi inte erkänna.

Moi hälsar Finskapinnarna

Morgonen startade med sovmorgon och tyska stämmor. Efter det var det bara att skynda ner till morgongympan och leken ”runt husknuten” där vi smög runt på gården.

Efter det var det dags för den klassiska frukosten gröt och mackor. En timme senare var det avfärd med buss mot lång LM där de väldigt tekniska banorna resulterade i många bommar och en del brutna konfirmander.

Vi återhämtade oss med rostbiff innan en lång vandring som toppade förväntningarna, rik med coola stenar, blåbär och hallon. Ett uppfriskande bad senare i en lokal sjö där många barn blev dränkta (ingen kom till skada, utom Svea och Nova) var det dags för hemfärd igen.

Väl hemma efter lite fritid var det dags för en utsökt pyttipanna med stekta ägg. Sysslorna kom härnäst då självklart allrummen blev finast återigen. Lite sent inplanerat var det dags för åter ett sisu-pass där vi lärde oss om vägval och vägvalsanalys.

Efter det var det dags för kvällsfika och frågestund då Axel fick påbörja sin kisslist. Sen var det dags för andakt och god natt, som var senare än vanligt på grund av riktigt många frågor.

Tshüss hälsar Finskapinnarna

Hej från Hulken sista gången,

Dagen började med en lam väckning där ledarna bara sjöng lite. Det berodde på att vi snabbt skulle ta oss till frukosten och äta för att sedan hoppa in i bussen och åka till LM lång.
 
Efter en relativt kort bussresa på 30 minuter kom vi fram till en vändplats med gräsplätt där vi slog oss ner. Enligt Johanna var det väldigt äckliga spindlar vid det så kallade TC:t. Alla gick in i sitt sjuka mentala ”preparation-mode” och lyssnade på peppmusik i lurar som ledar-Johanna rekommenderat på sitt SISU-pass. Vi hade bättre framgång denna gång jämfört med medeln. Hedda var klart snabbast av damerna på hela eksjö-konfan. Alltså klådde vi syndarna som alltid är så överdrivet kaxiga och barnsliga. Killarna gjorde också bra insatser men tyvärr blev det inte dubbelvinst för nord. Trots att vi presterade bra förekom många bommar och flera var missnöjda med sina insatser. ”Noah var RRRiktigt förbannad när han kom i mål”, säger Jakob.
 
Efter loppet fick vi lunch i form av rostbiff och potatissallad. Isac tjatade sönder på oss att äta upp allt ur de stora byttorna. Vi lyckades bara nästan.
 
Vi missnöjda försökte lämna loppen bakom oss, men en promenad på 2 km gjorde det svårt, för den tuffa terrängen vi tidigare ställts inför fick det att det kändes i benen. På vår lilla vandring åt vi blåbär och hallon. Vi klagade också på uppförsbackarna såklart, men utsikten var fin, både i toppar och i dalar, så vi stod ut. Ivar klättrade upp vid en bergvägg och ställde sig långt ut vid en farlig avsats. Ledarna gav honom både oroliga och arga blickar och rop, men Ivar lugnade dem med ”Jag ska inte hoppa, jag lovar!”
 

Målet med promenaden var en badplats där vi alla fick ta oss ett dopp, vilket var väldigt välbehövligt då långpromenad med ryggsäck resulterade i många svettiga konfirmander.
 
På resan hem lyssnade vi på musik i högtalare och flera (Emma L och Sigrid), sjöng glatt med.
 
När vi kom hem packade vi upp våra prylar, och sen fanns tid för att utföra sysslor innan vi behövde gå till middagen (middogen enligt schemat som legenden Isac skrivit). Under sysslorna blev Hilda utelåst och fick sitta utanför ytterdörren med tolv soppåsar. Efter 25 minuter kom Maja N (räddaren i nöden) och öppnade till stackaren. Det komiska var dock att cykelförrådsdörren (som är belägen bredvid ytterdörren och som leder in i huset), gick att öppna.
 
Middogen var i form av pyttipanna och när den låg i magarna hade vi SISU-pass i aulan. Det hölls av Isac och handlade om analys av sina orienteringslopp. Vi avslutade med ett vägvals-kahoot där det var en jämn kamp, men Hannes tog till slut hem segern.
 
Mellan SISU-pass och fika hade vi fritid och några valde att gå ner och spela fotboll. Det slutade med att Jakob drog axeln ur led och fick föras till akuten. Det var andra Baier-barnet på ol-konfan denna sommar som fick ett ärende på akuten.
 
Hilda och Emma Z fortsatte gå all in med sina gravid-pics i hopp om att få till bättre bilder än Pontus och Vilgot, som också är gravida.

Mycket hände inte under kvällsfikat eller andakten (ondakten) denna dag. Torkan i frågelådan fortsätter, tyvärr. Det var dock bra låtar som sjöngs tycker Jonatan. Många kände sig underhållna av Ivars och Pontus starka sång.   Vi gick och lade oss och var i lika god tid som vanligt (not).

Det spelade dock ingen roll för när alla låg i sina sängar kom de busiga ledarna Åsa och Thea med en rolig idé. Åsa väckte tjejerna och erbjöd ett nattdopp enbart med tjejer och tjejsnack vilket nästan alla var intresserade av. Dock blev alla väldigt skraja när läskiga Åsa gick in i rummet. Somliga försökte låtsassova i hopp om att slippa utskällning för att vara vakna 30 minuter efter läggdags. När hon ställde frågan trodde flera att hon skulle testa dem och skälla ut dem vid ett ja-svar. Vid säkerhet över vad som gällde följde de med ut och traskade mot badplatsen. Det de inte visste var att pöjkarna snart blev lurade på samma sätt. Skillnaden var att det var Thea och Felicia som stormade in i deras rum. De trodde att detta var något de gjorde bakom ryggen på Åsa och därför var de också oroliga (vi är absolut inte rädda för Åsa :D). Alla sammanstrålade vid udden där tjejerna legat i i en kvart. Det badades och togs ytterligare gravidbilder. När vi haft ett mysigt kvällsdopp och skrattat lite åt pranket som vi gick på, gick vi hem. Alla gick och lade sig direkt, (typ, inte riktigt alls).  

Tack för oss. Tyvärr blir det inga fler bloggar från vår härliga familj (vi vet att ni gråter inombords). :)(