Anmälan till framtida OL-konfa läger

Nu har sommarens läger tagit slut och arbetet inför nästkommande läger drar strax igång. Till 2024 börjar det fyllas på. Passa på att säkra din plats! Till 2025 finns det gott om plats kvar!
Vi har idag öppnat upp anmälan för 2026.

Onsdag 12/7

Jorden anropar!

Dagen började med lite kalabalik när Nord stormande vårt boende för att köra Indoor-OL. I och med att det redan satt kontroller ute så vart det bara för oss att svira om för att själva kunna köra Indoor-OL. Som vanligt så dammade vi Oves go goa gröt till frukost och begav oss sedan till kyrkbacksgården för att öva inför konfaredovisningen. Några skrapade ihop en text till en populär låt som blev vår konfalåt, medan några andra lekte djur och skojade runt.

Efter många skratt så blev det lunch som var mycket uppskattad för att det var restfest, som innebar potatisbullar, spagetti, kyckling, ris och brunsås. Efter en dunderlunch var det äntligen dags för sysslor och som en surprise hade vi allrum. Sedan var det ful-räven som träning där alla hade smäxiga kläder, smash. Under träningen så var Jonathan en lite jobbig räv och drog bort kontrollen när man skulle stämpla (Han fick ta emot några hot). Vädret under träningen går att diskutera om det var bra eller dåligt. Kön till duschen var lite för lång idag enligt vissa.

Till middag var det ett gäng som käkade pizza tillsammans, medans några andra valde Daniels underbara ris, köttfärssås och köttgryta. När maten var i magen traskade vi till våra rum för en lugn härlig stund. Albert och Elvira L såg till att alla kom i tid till Nords gudstjänst i St. Lars kapell. Vi fortsatte skriva på varandras hjärtan o körde sedan among us, då vår kära Jordevarelse och familjemedlem SixtenBlixten blev utröstad som förste man. Sen var det bara att börja bära sängar för att kunna sova i allrummet. Andakt gjord av Rexis och Vilmer där vi fick berätta topp och bott, och sjunga Hugo Djurstedts absoluta favoritlåt Life Is A Highway.

Tisdag 11/7

Morsning korsning!
Dagen började med en högljudd väckning där ledarna kom in med kastrullock och gjorde oss döva. Morgongympan idag blev lite annorlunda då vi fick bestämma vilket heat vi skulle springa på LM sprint. Frukosten var som vanligt riktigt god och bestod bland annat av Oves fantastiska gröt. Näst på schemat var morgonbön och sedan ett konfapass.

Konfapasset idag bestod bland annat av en upplevelsevandring där vi fick galgar innanför tröjorna och vinäger över munnen och såklart hade vi även ögonbindlar. Lunchen idag bestod av en köttgryta med potatis och när den var uppslukade hade vi våra otroliga sysslor. Snabbt därefter var det dags för LM i sprint.
I år hade de gjort om lite i upplägget för i år genomfördes LM sprint genom en knockoutsprint med kvart-, semi- och final för alla. Tyvärr segrade nord i både Herr- och Damklassen men vi alla vet vem som egentligen är bäst 😉 Hemåt bar det av och mycket planering och förberedning inför glassmila gjordes. Middagen idag var spagetti och köttfärssås vilket vissa inte tyckte var så roligt då många hade bestämt sig för att fasta inför glassätandet senare på kvällen. Efter middagen blev det en välbehövlig lugn stund där alla laddade inför glassmila på olika sätt.

Nordarna började sedan rulla in och Glassmila var igång. Totalt stod det 11 lag på startlinjen. Stafetten bestod av både blod, svett och tårar (bokstavligen). Efter 6 sträckor var det ledarlaget som tog hem segern men det var syds lag Svennebananas som stod som segrare av konfirmanderna!! Även värt att tillägga är att topp 3 lag av konfirmanderna va sydlag och Nords grabblag som var favorit inte lyckades helt som förväntat.. Vi kan nog alla komma överens om att den starkaste löparen var Felix som kämpade länge med sina 2L. Kvällsfika och andakt bestod idag av en rejäl utskällning vilket vi kanske fötjänar då vi inte är världsbäst på att passa tider.

Tack och Godnatt en sista gång från familjen Saturnus

Tisdag 11/7

Tjena tjena eran älskade Ronja här för den sista gången. Vi startade dagen med en härlig väckning av Emil, Ebba och Vilma. Efter detta var det ingen morgongympa eftersom man skulle få välja sina heat inför Knockout Sprinten senare under dagen. Vi dammade en härlig frulle som skulle ge oss energi inför resten av denna långa dag. Hädanefter var det dags för konfapass igen med Prellen och vi fick gå en påskvandring med ögonbindel. Vi dammade sedan Lunch där det var gulaschgryta med POTATIS!! Sedan var det sysslor där vi fick tvätta våra mögliga kläder. Efter sysslorna så var det dags för den stora KnockOut sprinten där Atle och Felicia lyckades ta hem stora vinster i A-Finalerna och nord tog hem många andra fina placeringar. För att återhämta oss från den tuffa sprinten så var det Köttfärssås med spaghetti fast det var inte en så stor aptit i matsalen då alla förberedde sig inför glassmila. Efter en lugn stund så begav vi oss bort till Syd där vi var redo att krossa. Efter många roliga sträckor och jämna kamper så var det ledarlaget som slutade på topp tyvärr. Efter glassmila så var det kvällsfika och andakt innan vi gick till sömns. Puss och kram för sista gången från eran älskade Ronja.

Måndag 10/7

Tjena bloggen, rumpnissarna här igen fast för sista gången.
Igår Klockan 07:20 blev vi väckta av saga och Kerstin som skrek högt, högt, på norska.
Vi klev upp ur våra sköna sängar och morgongympa bjöd på ”kramkull”. Vi åt den vanliga frullen och gick mot kyrkan för morgonbön om kärlekspärlan. På konfapasset pratade vi om kärlek och relationer, skrev brev till oss själva och pratade om psykisk ohälsa. Efter det blev det blev det oxjärpar med sås och potatis. Vi i rumpnissarna ger det en stark 8 av 10. Innan lunch kom även vår rumpnissemamma nr 2 (Sagas kompis My) som ska vara med oss till onsdag morgon. Hjalmar, gabbe och Melker raggar loss på henne.
Vi begav oss till lägrets ful ol där vi körde räven med våran kära Kerstin som räv.
Efter träningen blev det potatisbullar med fläsk som får samma betyg som lunchen.

Det blev välbehövlig lugnstund för att sedan ha sisupass med Kerstin om återhämtningsmål då vi även fick äta dadelbollar. Det var också väldigt gott.
Sedan köpte vissa glass medan andra spelade kort.
Efter det skulle vi egentligen haft brännbollsmatch mot syd med dom var för fega för att möta oss.
På kvällen hade vi frågestund och andakt för att sedan somna gott.
Hejdå från era älskade rumpnissar för sista gången.

Ps. Vi har överlevt hela lägret utan hål i taket.

Måndag 10/7

Hej, tjo, tjena, halloj, god dag, hejsan, hej svejs eller ska vi säga bonjour, nous m’appelle Neptunus eftersom gårdagens tema på schemat var franska och eran favorit familj är tillbaka! Väckningen blev kastrull-bangning och gratis tinnitus. Sen fick vi gå till frukost och konfapass där vi fick skriva brev till oss själva om ett år, prata om psykisk ohälsa och lyssna på vår bästa Tobias! Dags för déjeuner där det serverades köttbullekorvar som kallades järpar????? Sen blev det dags för de heliga sysslorna men efter det blev det dags för den älskade MOSSFOTBOLLEN! Taggade och spända cyklade vi iväg till mossen och fighten var igång. Kladdiga, leriga och trötta blev det sen dags för ett obligatoriskt bad. Knappast behövligt då cykelturen hem bjöd på en piskande regnskur. Folk valde ändå att duscha av sig när de kom tillbaka men efter det fick det bli dîner. Efter en skön nap på lugna stunden var det dags för SISU-pass med Wilma där hon gick igenom hur viktigt det är med återhämtningsmål och därefter fick vi rulla daddelbollar! Sedan kollade en del på Lejonkungen samtidigt som andra målade tröjor för glassmila!!! Syd ska såklart slå Nord och vi är dundertaggade på krossning. Sen var det kvällsfika och andakt då vi fick lyssna på fortsättningen av den spännande historian om Helga Hund! Efter det somnade alla sött och Neptunus säger nu farväl till den kära bloggen för gott. På fredag blir det fanträff, ni hittar oss i kyrkan. Puss o hej!

Söndag 9/7

Tjolahoppsan! Mars är här för sista gången!

Dagen började med en underlig väckning där vissa fick en fridfull morgon med tårta medan andra hade en mer hektisk väckning. Morgongympan bestod av leken Familjen Olsson på cirkus. Frukosten var lika god som alltid och smälte bra i magen under den efterföljande gudstjänsten. Efter gudstjänsten fick vi lite fritid som vissa tillbringade på dollarstore för att handla utklädnad inför glassmila som går av stapeln på tisdag.

Sedan var det dags för lunch där det bjöds på riktig banger mat, falukorv och makaroner. Efter lunchen var det dags för våra älskade sysslor innan vi gick till kyrkbacksgården för att planera inför konfirmationsgudstjänsten. När vi kom hem från konfapasset passade många på att fixa sina utklädnader inför glassmila.

Hungriga begav vi oss sedan mot middagen där det bjöds på kålpudding, mums! Mätta i magen gick vi efter middagen till våra rum för att vila upp oss inför det stundande SISU-passet som avslutades med vattenkrig. SISU passet leddes av Erika och det bjöds på styrketräning. Vattenkriget blev härligt, blött och uppskattat denna soliga kväll. Blöta och glada gick vi sedan tillbaka till boendet för att avnjuta vår älskade kvällsfika. Kvällen avslutades med andakt innan det var dags att säga god natt.

Över och ut, Mars checkar ut!

Söndag 9/7

Tja bloggen Madicken här för sista gången. Igår fick vi en lugn väckning från en välbehövlig sovmorgon av vår bästa Åsa som sa godmorgon. När vi vakna till bar vi oss av mot morgongympan som vi för en gångs skull inte behövde stressa till. Som lek blev det fotleken som det visade sig att vi i nord har utvecklingspotential inom. Sen blev det den vanliga frullen som var riktigt mumsig. Efter en snabb tandborstning blev det dags att bege sig till kyrkan för en spännande högmässa. När högmässan var slut satt vi i nord kvar för att bestämma vad vår gudstjänst som vi ska hålla i. Till slut var det dags för allas favoritmat; falukorv och makaroner. Som ni förstår får den lätt 10/10 från oss i Madicken. Sedan var det dags för sysslor där vi tvättade och städade källaren och Jonas fick visa sina moppskills till Guld och gröna skogar. När vi hade städat klart bar vi oss av mot kyrkan igen för konfa. Där bestämde vi vad spännande som ska hända på konfirmationsgudstjänsten. När konfan var klar cyklade några till dollarstore där det hände en hemsk olycka. Ebba L brutalt misshandlade och mördade en stackars oskyldig fågel. Hon stannade inte ens kvar och hade ingen ångest. Har hon ingen skam i kroppen? Alla fick sedan höra om denna hemska upplevelse och trauma under kvällsmaten. Till kvällsmat blev det ungsfärs och potatis som får en 7/10 potatisar av Madicken. Sedan var det dags för lugna stunden som var mycket välbehövlig för kommande äventyr. Det var nämligen dags för styrka med Erika och vattenkrig mot syd. Sjävklart krossade vi syd, bäst som vi är. Tyvärr fick vi inte hålla på särkilt länge innan vi behövde gå tillbaka till nord för kvällsfika. Det blev knappt nån kvällsfika för oss i Madicken då vi var tvungna att fixa vår tvätt. Sedan stressade vi ut till andakten och frågestunden. Till slut var det dags att säga natti natti. Detta var sista gången ni här från oss i Madicken. Hopps ni kommer sakna oss (det vet vi att ni kommer göra).

Lördag 8/7

Hej hej Skrållan här, igår blev vi väckta av den mest klassiska barvisan Arne alligator. Efter väckningen tog vi oss till morgongympan som bestod av ” kaptenen kommer”.

Efter vi hade ätit frukost var det dags för sysslor som gjordes direkt på morgonen denna dag. När alla var klara med sina sysslor begav sig Nord mot en spännande föreläsning om orientering med Frank ifrån Soft Youth. Därefter var det dags för lunch som bestod av soppa och bröd. Direkt efter lunchen begav vi oss till bussen som kördes av bästa Svenne, han tog oss till första LM tävlingen ( lägermästerskap) där nord tog hem 1:a och 2:a platsen i H16 och även en 3:e plats i D16. När alla hade kommit i mål åkte vi direkt till middagen där det serverades kött, potatis och rödvinssås som fick 8/10.

Efter middagen fanns det tid för att fixa sig själv och sitt fejk id kort, det var nämligen dags för lägrets efterlängtade disco som det även var 18 års gräns på. Tillslut lyckades alla komma in på discot. Efter discot tog de flesta sig ner mot udden för att ta sig ett dopp i sjön. När vi kom tillbaka till boendet var det kvällsfika. Det blev tyvärr ingen andakt denna kväll då det inte fanns tid till det så alla tog sig till sina sängar direkt och efter en godnatt kram av ledarna kunde vi somna gott.

Det var allt för oss, hejdå ifrån Skrållan.

Lördag 8/7

Tjena mors, Jesus på ett kors! Nu är dags för Jupiter att skriva bloggen igen så håll i hatten för en sista gång, då det blir vår sista gång att skriva här:(
Gårdagens väckning bjöd på ett “Sverige tema” med pippi långstrump och nationalsången som väckningsmusik och Hugo (som till vår förvåning var bra) spelandes på trumpet! Efter lite dansande på morgongympan begav vi oss mot vår älskade frulle där vi till och med fick “de goda” mackorna.

Sedan hade det blivit dags för ett lite annorlunda moment, en representant från föreningen “Youth 2030” hade kommit på besök i samarbete med Svenska Orienterings Förbundet. Där fick vi delta i en workshop där vi fick diskutera hur vi på olika sätt kan göra orienteringen mer hållbar, välkomnande och få fler att vilja köra våran favvo-sport! Vi kom fram till många bra förslag med allt ifrån att göra mer reklam och utveckla OL-TV och att ha Pepsi på vätskestationerna. Parallellt med det gjorde de andra grupperna sina sysslor och packade inför den nästkommande aktiviteten, lägermästerskap i långdistans!

Lurren som bjöds på dagen till ära var en Potatis och Purjolökssoppa med ett utsökt bröd bakat av vår kära Daniel! Soppan var delikat, vissa hävdade dock att den var stark eller att det var “dålig mat att springa på”.

Direkt efter käket bar det av i buss mot LM! Såklart körde bästa Svennis och riktigt bra musik spelades på hög volym från längst bak i bussen, eller ja nästan alla låtar var bra, det var ju någon Soundcloud-låt som Gustav önskat som alla var lite tveksamma till…

Väl framme på LM gjorde vi oss redo och stack iväg så småningom. Många tyckte det var varmt, jobbigt och det bommades en hel del. Som tur var hade vi våra proffsfotografer på plats som fotade våra oerhört snabba löpare i skogen och bilderna kan ni hitta på vår instagram “eksjoolkonfasyd23”.

Väl hemma på boendet igen var det middag där det bjöds på köttbitar med potatis och någon rent ut sagt “sus” sås med smak av vinäger. Efter Mirren var det dags att fixa sig inför kvällens disco vilket var välbehövligt då alla var rätt så slitna efter tävlingen tidigare. För att komma in på det obligatoriska discot behövde man legitimation men det fanns ett krux, man behövde vara över 18 år. Men det löste sig genom att vi på uppdrag från ledarna gjorde fake leg som alla så småningom kom in med efter tuffa dörrvakter i form av ledarna.

Discot var riktigt kul, det dansades en hel del och två ord som sammanfattar kvällen väldigt bra är “lökigt” och “kaos”. Det fanns även en bar vid namn “bar(a) du gud” där Tess och Thea jobbade som bartender hela kvällen. Vid 9 slutade discot och vi gick för att bada en sväng vilket verkligen behövdes då vissa var helt dyblöta av svett efter discot. Till sist traskade vi hemåt mot kvällsfika och “tyvärr” hade vi bara tid för en megakort andakt innan det blev “natti natti”!

Hejdå för sista gången för vår del, hoppas ni uppskattat vårt bloggskrivande! Bye bye Äpplepaj!