Ledarpresentation

Jag heter Fanny Sundblad, är 21 år och bor i Eksjö. Jag har precis börjat studera till sjuksköterska i Stockholm men läser för tillfället på distans pga Corona. Detta blir mitt första år som OL-ledare och jag kommer jobba på läger 1 och även lite i början på läger 2. En fun fact är att jag har körkort på bandvagn;))

Ledarintroduktion

Nu börjar presentationen utav våra ledare för lägret.  Först ut har vi Gabriella.

Hej jag heter Gabriella Bergander och är 22 år gammal men soon to be 23 år. I sommar blir det mitt andra år som OL-ledare på konfan. Jag kommer jobba hela läger ett och i början på läger två. När jag inte jobbar som OL-ledare befinner jag mig oftast I Göteborg där jag pluggar till socionom, tränar och umgås med vänner. Det händer även att jag befinner mig i Eksjö en del där emellan då min familj bor där. En funfact om mig är att jag kan cykla enhjuling och spela innebandy samtidigt (eller ja jag kunde i alla fall det för tio år sedan).

 

Ny huvudledare

Jag heter Jonathan Persson Dahl och är 26 år gammal. Jag är den nya huvudledaren för detta läger. Så det är mig som ni har mejlkontakt med eller som svarar när ni ringer. Jag studerar för närvarande i Växjö till fritidslärare för att sedan utbilda mig till församlingspedagog. Mina erfarenheter utav orientering kom vid första lägret där jag börja delta i träningar och fick upp ögonen för orientering.

Jag har deltagit som ansvarig konfirmationsledare de senaste 3 åren och har fått äran att leda detta läger. Mina erfarenheter utav att vara konfirmationsledare kommer sedan jag var 15 år och var ung ledare under konfirmationsläsningar. Därefter har detta stegrat tills jag fick en tjänst som barn och ungdomsledare i Svenska kyrkan.

En rolig funkfact om mig skulle vara att jag lärt mig busvissla utan händer för att uppmärksamma mig i större elevgrupper när jag det är hög volym.

 

Vi kommer fortsatt att presentera våra ledare här på vår hemsida så ni får en inblick i vilka ledare ni kommer att stöta på i sommar.

 

Allt gott!

Bilder konfirmationsläger 2019

Här kommer bilderna som vi ledare har tagit under lägret. Bilderna är fria att användas av er. Vi ledare vill också passa på att tacka er för en härlig månad. Ta hand om er så ses vi någon gång. Kramar från oss ledare!

Läger Nord – Ett sista blogginlägg

Hej från Nord för absolut sista gången…

Vi vill bara passa på att tacka alla fina ledare för allt slit och kaos ni fått stå ut med. Båda händerna på styret och att vara på sina egna rum efter läggning var lätt de lättaste reglerna att följa. 

Tack för konfaundervisningen som varit inspirerande och väldigt lärorik. Vi har nu lärt oss mycket som kan vara till stor hjälp under våra liv. 

Nu är nästan alla hemma igen efter denna fantastiska månad. Många tårar har fallit senaste dygnen och det kommer garanterat bli fler. Direkt när vi lämnade Eksjö satt man gråtandes i bilen påväg mot sitt riktiga hem. Trädgårdsgatan 15 har blivit vårt andra hem. Det är där vi har dom vi älskar allra mest, våra bästa vänner samt en gemenskap som bara är att drömma om. 

Att vi hade lyckan att spendera en hel månad i den fina trästaden är bara helt underbart. Under denna månad har man hunnit skratta, gråta, vara arg, vara lycklig, skaffa vänner för livet och fått nya erfarenheter Men viktigast av allt, vi alla har ett gemensamt minne att dela med 36 andra orienterare i Sverige. 36 andra underbara, snälla, roliga och lite konstiga människor. 

Nord har varit en gemensam resa men även en individuell. Man har lärt känna sig själv på ett nytt sätt (även ens rumskompis som behövt se ens dåliga morgonhumör). Vi har lärt oss hur vi själva hanterar olika situationer och vilka vi är under till exempel sysslorna. Men vi har även vuxit tillsammans. Alla har vidgat sina vyer och lärt känna många nya kompisar. Vi har fått minnen med otippade personer och lärt känna folk som bor i sina hålor mitt ute i ingenstans (vi älskar er ändå). 

Varje dag bjöd på nya äventyr även fast de var uppbyggda på samma sätt. Rutinen väckning- morgongympa- frukost- konfaläsning- lunch- sysslor- träning- middag- lugn stund- aktivitet- kvällsfika- andakt- kramkalas- läggning är något vi uppskattat. Även fast en del inte riktigt var i sina rum och sov när klockan passerat 22. Vi har haft många kluriga och roliga träningar och några favoriter var ol-intervaller, fulstafett, ploj-ol samt en gammal hederlig medeldistans (alla andra träningar var också grymma såklart). Alla cyklade såklart med båda händerna på styret, båda hjulen i marken och visade klart och tydligt alla tecken. Tror det finns några som tillochmed kommer sakna sysslorna. Tro det eller ej så kunde sysslorna vara roliga ibland… Man kunde ha korridor som slutat med en mopp på ett antal huvuden, en trappuppgång som slutat med karaoke eller bara en eget rum som slutat med en sovstund. 

All mat vi ätit var utsökt och vi fick i oss exakt rätt mängd kolhydrater, proteiner, vitaminer samt fetter. Även fast bananerna ofta var slut när dom sista ätit färdigt. Men då gäller det att vända det negativa till något positivt som vi lärde oss under ett av våra sisu-pass. En till sak vi lärt oss under ett sisu-pass är att göra glass med cashewnötter och bär. En del uppskattade det lite nyttigare alternativet medans en del håller sig till gammal hederlig glass. Och på tal om glass så har vi haft glassmila. Det gick inte riktigt som planerat då en del hade mer problem än andra. Det betades av totalt 9,5 liter glass samt en Daimstrut och piggelin. 

Den gången vann vi inte över syd och kanske inte så många totalt ändå. Men vi hade alltid kul och kämparglöden dog aldrig ut. Vi krossade nämligen syd när det gällde. Syd fick en rejäl match under LM. Där vi på lången hade 4/6 pallplatser samt sprinten där vi hade ett guld samt ett silver! 

Det har blivit många mysiga kvällar med bad på campingen. På campingen lärde vi oss snabbt att ”under ekens lilla goda” var en hit och att typ alla var kungar på volleyboll. Vi lärde oss också att det är svårt att köra brännboll i vattnet. Men allt är värt att prova. Många gjorde finfina hopp från trean medan några åkte runt med trampbåtar i den fina sjön. Men inte nog med det, vi har ju vår älskade kyrkans stuga. En fin stuga precis på andra sidan sjön där vi haft mysiga kvällar. Cykla dit tog lagom lång tid och där fanns det möjlighet att köra ninja, klappleken eller att bara ta det lugnt.  

Vi får absolut inte glömma tjust. Vi åkte iväg vid lunch och alla var taggade till tusen. Kareoken under bussresan var mycket uppskattad där vi fick höra ett gäng gamla godingar. Väl framme på tjust fick vi till vår ”förvåning” se Småland i sitt rätta jag, ösregn. Men vi alla begav oss ändå ut i skogen och spikade såklart alla kontroller. Kalla och blöta tog vi snabbt bussen till vårt boende där vi njöt av en division 6 match som var väldigt spännande. Kvällen var fantastisk och nästa dag likaså. 

Nu börjar berättelsen om bästa månaden i våra liv leda mot sitt slut men det finns mycket som alltid kommer finnas kvar i våra hjärtan. Vi kommer minnas alla gonattkramar, alla mysiga andakter och alla fina nya minnen. Den här månaden har varit perfekt på alla sätt och vis. Det kommer kännas tomt att komma hem, utan sina vänner. Nu ska man somna själv, äta frukost själv, vakna av ett alarm, träna själv, tvätta själv och få gonattkramar av sina föräldrar istället för massa kompisar och ledare. Vi kommer sakna alla Heinos prank (speciellt sista natten), alla Bellas leenden, Krisses koll, hur Åsa värnar om oss, Pernillas skratt, Elins nattningar och sist men inte minst Rasmus bestämdhet som håller koll på oss alla. Slutligen vill jag säga förlåt för alla regler vi brutit även fast det var väldigt kul. 

Nord kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! Älskar er alla!

Tjena hallå hej trötter här
De här är sista gången vi skriver, viket vi tycker är mycket sorgligt.

Denna väckningen var lite annorlunda ifrån alla andra då vissa i syd vaknade av att nord var här mitt i natten och parankade oss. De som inte lyckades vakna av allt ljud från nord väcktes av Nicole eller Ludde där hon sa att nord  prankat oss och att de var dags att städa.

Nord hade lindat toapapper och plast folie i hela huset och inte nog med de hade dom helt jord i hela andakts rummet inklusive i våra skor.
Vissa blev lite små tjuriga för att vi inte fick göra allt detta på nord.

Efter att alla hade städat så bar de av till frukosten då de var dags för kramstigens favorit mat (gröt)

Efter frukost så kom några smarta dvärgar på idén att låtsas pranka Nord, men vissa dvärgar var så pass ivriga att ge igen att det blev ett litet prank ändå. Som tur var fanns det en snäll, nysande dvärg som var så vänlig och hjälpte till att städa upp.

Klockan 09:00 var det dags för att bege sig till kyrkan där vi övade på våran konfirmations  gudstjänst. Många tyckte det var väldigt kul och alla hade bra idéer så det kommer bli grymt bra.

Sedan var det lunch där det serverades köttbullar och pasta vilket uppskattades!

Sedan var det dags för de dagliga sysslorna där allt blev skinande rent efter Nords ohyggliga påhitt.

Under eftermiddagen blev det en tripp till församlingshemmet då vi repeterade allt övrigt med konfirmationsgudtjänsten så som texter och inmarcheringar. Då detta inte tog så hade vi en lång stund att göra vad vi ville på, vissa tog det lugnt och gick till Willys, Dollar Store eller spelade minigolf. Andra tog chansen att träna en extra gång för att bli supersnabba

Klockan 17:00 var det mirre där det serverades oxjärpar. Och sedan var det lugnstund som stod på schemat. Efter den lugna stunden var det dags att krossa Nord i brännboll vilket vi också gjorde så klart. Med hela 15 poäng

Sedan när alla små dvärgar hade tagit sig hem så var de dags att höra på gårdagens blogginlägg innan vårt älskade Kvällsfika vilket bestod av en gås med smör på ”smörgås”. En andakt av Ludvig väntade efter det mycket goda kvällsfikat.
Innan vi kröp ner i våra sängar så var det dags för godnatt kramarna.

Idag väcktes vi av ledarna som var tandläkare och ”borrade” med en borrmaskin. Medans andra sidan av huset blev väckta av Harry Potter. Sen var det morgongympa som var våran fantastiska läger dans som var mycket kul. Sen bar det av mot matsalen där vår näst sista frukost serverades.
Sedan var de dags för vårt examensprov vilket betydde att vi skulle gå runt sjön och svara på frågor. Efter detta fans det fritid att göra vad man ville eller börja packa ihop sina grejer.

Efter packandet så var de lunch på schemat. Och köket bjöd på en annorlunda måltid vilket var kokt potatis som serverades med en köttbiff som bestod av konstiga ärtor och rosa röda fyrkanter.

Äntligen var de dags att visa upp våra redovisningar för nord. Vilket dem gjorde för oss.

Vi fick sedan ännu mer ledig tid där vissa gick och klippte sig fint till imorgon hos en riktig frisör.

Till slut som vi helst inte skulle vilja vara ett slut, så var de ändå dags att äta den sista middagen som vi gjorde tillsammans med nord. På middagen var det en fin prisutdelning där fick vi i trötter pris för vår fantastiska insats på tipspromenaden som vi vann med endast ett fel.

Hoppas ni har ett bra år till att några nya sydare tar över. Och hoppas att de skriver lika fina blogginlägg som vi har gjort.
Vi har nog också slått rekord på längsta blogg inlägg nu så hej svejs

Många kramar från familjen trötter Ebba T, Maja K, Filippa, Johan F, Ebbe, Karl
Och hela syd, och vi tackar så klart för ett fantastiskt bra läger som vi aldrig kommer glömma.

#cokbraläger
#sydärbätteännord
#hejdå
#älskarsydmedhelavårahjärtan

///❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Läger Nord 11 juli – Prank, repetitioner och brännbollsmatch

Hej halloj!

Det är nu dags för konfans sista blogginlägg. 🙁 

Dagen började tidigare än vanligt och vid 3 stod större delen av Nord redo att gå mot Syd för att genomföra världshistoriens bästa prank. Trots vår noggranna planering stötte vi på problem när det visade sig att några sydare stannat uppe för att hålla vakt vilket gjorde att vi blev nedsprutade med vatten, vissa blev bara lite blöta, andra klarade sig helt medan vissa fick en hel hink över sig. Som tur var ville de efter vattenkastningen hjälpa till med vår geniala plan och vi klarade oss därför ganska bra. 

Trapporna fylldes med toapapper, skor knöts och tejpades ihop och hela huset plastades in med plastfolie. Vi passade även på att återlämna den jord Syd glömde när de besökte oss natten innan. Efter det gick vi tillbaka och la oss för några timmars sömn innan det var väckning med spiontema. Dagens morgongympa bestod av ett styrkepass som få av oss uppskattade, alla var lagom döda när vi äntligen fick gå till frukosten. 

Efter samma gamla vanliga frukost var det dags att öva på vår redovisning i kyrkan för första gången, det gick väl mer eller mindre bra. Efter det var det lunch och på menyn var det pulvermos och falukorv. Det var lite blandade åsikter kring om det var gott eller inte. 

Som syssla hade vi tvätt vilket gick lika snabbt och smidigt som vanligt. Efter detta skulle vi egentligen haft fritid men den ströks då ledarna (konstigt nog) tyckte vi var för dåliga på redovisningen. Nu däremot är vi grymma och kan hela vår konfirmationsgudstjänst och redovisning helt perfekt. Efter allt flitigt övande drog ganska många till Lennarts medan resten stannade kvar på boendet. Vi är ganska enade om att gårdagens middag som bestod av järpar och potatis inte var en av de bästa under lägret. 

Det var sedan dags för brännboll mot Syd som kanske inte gick som väntat. Vi tänker, som de bra förlorare vi är, självklart inte skylla på någon men vi anser inte att Syd var bättre än oss och hade det varit fotboll är det solklart vilka som skulle vunnit. Kvällsfikat vad lika fantastiskt som vanligt<3. Sedan var det andakt och vi sjöng helt gudomligt (kolla vår instastory). Det blev ett känslosamt avslut på kvällen när vi insåg hur kort tid det faktiskt var kvar.

Tack för denna tid och hejdå för sista gången från Pumba.

God morgon, prosit här!

Klockan 03:00 så vaknade några från syd för att gå till nord. Vi skulle ta all toapapper, tejpa kranarna, lägga fiskbuljongs tärningar i dusch- munstyckena och så skulle vi göra en plantage i deras Allrum. Runt en timme senare så gick några nöjda sydare tillbaka till de varma sängarna.

En stund senare så vaknade vi av ett välbekant ljud, ett alarm som väckte hela huset. När alla ny vakna dvärgar hade tagit på sig snygga, ostrykta kläder och vanliga skor så började färden till kyrkan, där det bjöds på en morgon bön. Efter vi hade sjungit flitigt med våra morgon röster och hungriga magar var det dags att käka den fina morgon buffén, som bjöd på kladdig gröt och goda mackor. Vi gick tillbaka till kyrkan för att planera vad vi skulle göra på konfirmationen.

Sen efter det så gick vi tillbaka till matsalen för att äta mer mat inför lägermästerskap i långdistans. Vår älskade busschaufför och broder Svenne körde oss till Skurugata. Det var en rolig löparbana med en del långsträckor för killarna och en rolig långsträckta som för tjejerna över hela kartan. Så fort några blev klara i skogen åkte den första busen, efter det så blev det tävling igen, att få duscha först.

Efter den andra busens ankomst så bjöd Ove oss på delikata köttbullar och makaroner. Sedan var det dags för de traditionella sysslorna.

Ifrån det normala så fick vi vara var vi ville på den lugna stunden, vissa dvärgar kröp ner i sina sängar och vissa tog sig till allrummet och gottade ner sig. Vi fick sedan fritid till att göra vad vi ville med. Vissa drog en sista sväng till campingen för att ta ett dopp medans andra stannade vid boendet och spelade kubb i solnedgången.

Vid kvällsfikat fick vi för ovanligheternas skull sitta utanför och käka mackor, det var cok najs. Nöjda dvärgar sprang upp till andakts rummet och kröp ner i sängarna som fanns kvar från lugna stunden.

Andakten bjöd på en mysig sång stund med Jonathan. Efter det så sa alla god natt, men vissa stannade uppe för att vakta huset medans vissa somnade sött. Godnatt, Auf wiedersehen, adjö vi ses någon gång. Från prosit.✌️ 

Läger Nord 10 juli – Mer repetitioner och LM lång

Halli hallå!

Idag är det hyenornas tur för blogg igen.

Vi vaknade av härliga kastrullock som Pernilla, Åsa och konfirmanden Ida slog mot varandra, det var ljuv musik för våra öron.

Idag var det ingen morgongympa utan vi gick direkt till kyrkan för att va med på församlingens morgonbön. Sedan gick vi direkt till frukosten och alla var väldigt hungriga då det blev lite senare än vanligt.

Sedan var det dags för konfaläsning och vi fortsatte jobba i våra grupper med redovisningen. Sedan gick vi och åt en tidigare lunch som alltid när vi skriver blogg består maten av pyttipanna vilket det var blandade åsikter om. 

Sedan var det dags för lägermästerskap i långdistans då vi åkte buss till Skurugata med syd. Det gick bra för Nord då vi tog fler pallplatser än syd i båda klasserna. Och såklart är ju LM-lång viktigare än sprint och stafett.

Sedan åkte vi tillbaka och duschade innan det var dags för middag. Den bestod av makaroner och köttbullar. Efter middagen hade vi sysslor innan det var dags för lugn stund. Efter det var det dags att fixa inför pranket mot syd, vi gick till Willys och köpte grejer och planerade vem som skulle göra vad. Hur pranket gick får ni höra imorgon.

Sedan hade vi kvällsfika och andakt innan många somnade lite tidigare än vanligt då vi skulle upp mitt i natten.

Hejdå nu slipper ni oss. #mmyää

Hejsan svejsan Kloker här.

Tisdagen började med en väldigt speciell väckning, 2 maskar kom och la sig i sängarna och börjar låta. En väldigt rolig start på dagen tyckte många.

Efter det var det dags för morgongympa som inte riktigt var någon morgongympa eftersom 80% av alla dvärgar va sena. Sen var det dags för dagens höjdpunkt. Gröten. När vi kom till matsalen möts vi av en stor besvikelse. Gröten var rinnig som mjölk. Sen bar det av mot kyrkan för att börja planera inför konfirmationen på lördag. Men mer än så kan vi inte säga!

Sen var det dags för en standard lunch: panerad fisk!!!!
Det var 4 gången vi har fått det under lägret, riktig fantasi Ove har alltså!
Sen var det dags för sysslor som gick lika bra som alltid, toaletterna blev skinande rena efter att alla smarta dvärgar varit där och putsat.

Efter sysslorna samlades alla små barn utanför boendet och cyklade snabbt som vinden till mossen där det var dags för den årliga mossfotbollen som alla var otroligt taggade på.
Men efter ett tag insåg några stackars dvärgar att det var ganska tråkigt och även jobbigt, vissa började då ha krig med leran medans andra byggde Olof bestående av lera.

Efter det vandrade vi till sjön för ett efterlängtat och uppfriskande bad. Sen var alla småungar redo att cykla hem för att istället ta en lite varmare dusch.
Middagen var definitivt dagens höjdpunkt: TACOS!!!!!
Alla små dvärgar hurrade när dem steg in i matsalen och dem satt vid bordet och damma tacos till dem fick matkoma.

Alla dvärgar rullade sedan från matsalen till andaktsrummet för att där mötas av ännu en trevlig upptäckt, det var movie-time!!!!
Vi hade omröstning och efter många om och men var filmen Bruce the almighty på och alla låg under sina täcken med sitt godis och myste. Direkt efter filmen sprang alla ner till matsalen där det bjöds på det vanliga kvällsfikat.

Sen var det dags att springa upp igen för att få dem bästa platserna i favoritsoffan, den mycket mysiga andakten hölls av Matilda där det bjöds på anteckningar från början av lägret och solo-sång.
Det här var tyvärr sista gången ni fick höra från oss intelligenta dvärgar. Hoppas dem andra småungarna håller förväntningarna nu så får ni ha det så bra!
Ha’de!!!
Kloker- Liv, Kerstin, Victor, Maja G, Elias och David