Utskick efter förträff

Hej!

Igår 29/11 gick ett utskick ut till de som är anmälda till 2023 angående lägerfördelning, info angående kyrkogången och om vad vi gick igenom på förträffen.

Onsdag 13/7

Dagen började med att vi blev väkta av ledarna som kom och smulade bröd över oss och trodde att vi va änder. Sedan var det morgongynpa och då lektes ”Under andens vingar kom”. Sedan bar det av till bamba och frukost. Som nästa på schemat stod morgonbön och sedan konfa undervisning som bestod av att göra klart våra pjäser till konfirmationen. Återigen gick vi till bamba för att äta panerad fisk och ris. Efter det passade många på att sova under den berömda lugna stunden. Många förberedde också sina kläder inför årets ful-keps ol. Vi cyklade till träningen och parade vi in två och två. Många fick också ett lerigt dopp i en bäck på banan. Men en bättre bad blev det på en strand efter träningen. Vi cyklade tillbaka och vissa hann ta en snabbdusch innan det var dags för middag. Det bjöds på kött och potatis. Sedan hade vi sysslor. Vi hade ett extremt kort konfapass och sedan fick vi se på en mycket fin modeshow av Emil och Hugo med alla kvarglömd kläder. Efter det hade vi lite fritid och sedan var det kvällsfika+frågestund. Denna natten behövde man inte sova på sitt eget rum utan man fick flytta in sängarna till allrummet och sova med de andra. Där fick vi också ha andakten. Efter detta fick man inte gå ut men detta var bara 5 som följde. Men eftersom att det var så många ute orkade inte ledarna bry sig för det var ju ändå näst sista natten och konfirmanderna måste ju få ha lite kul på egen hand också.
Hälsningar Långben

Tisdag 12/7

Tjenare mannne, bilen går bra?
Idag var det en mycket rolig dag, den började med den klassiska väckningen och idag hade ledarna på sig soppåsar och blastade skev musik, alla uppskattade såklart den underbara väckningen. Frukosten bestod såklart av klassikern gröt och polarbröd som alla tycker är så gott och ingen har tröttnat på att äta samma frukost varje dag hela sommarn. På konfaläsning pratade vi om uppståndelsepärlan och det var ju helt underbart kul. Filip var ju väldigt smart som la sin bibel obevakat mitt framför gräsklipparen och rätt som det var så hade den fått en liten fade. Lunchen bestod av potatisbullar, fläsk och lingonsylt, men några tog och käkade pizza istället. Efter lunchen så hade vi lugn stund som var väldigt välbehövlig för vissa som hade brutit mot reglerna och varit ute under natten innan. Efter den sköna lugna stunden så bar det av mot ”mossen” där var det dags att spela mossfotboll men det slutade med att vi spelade rugby istället. Jacob trodda att han var starkare än han egentligen är och attackerade Filip med sin näsa men fick själv stryk och började blöda en massa. När vi äntligen kom hem efter den sega cyklingen så skulle vi äta middag och den bestod av kyckling schnitzel och den klassiska potatisen. När alla hade ätit upp fick vi lite fritid men sen skulle vi dra och grilla med nord. (riktigt kul) Medans vi väntade på att det skulle bli en bra glöd så spelade några grabbar fotboll mot ”team holland”. Det var ett gäng sköna farsor som lät oss spela med dem men tyvärr så vann vi inte men det var ju bara för att de hade riktiga fotbollsskor och vi hade bara strumpor. Andakten hölls vid grillen och ni kan ju gissa om det var mycket mygg. Men det var bara att brösta det för det är ju bara mentalt. Nord var tvungna att dra hem men syd fick bada på kvällen och det var riktigt skönt, vid sjön träffade vi även gurkis.

Hade gött Med vänlig hälsning Puff (Alvin, Jacob, Selma, Miriam och Emilia)

Måndag 11/7

Hej hej mussepigg här!

Morgonen började med att nord kom in springandes i våra rum när de körde en indoor bana i vårat hus. Sedan var det våran tur att springa. Efter det serverade Ove samma gamla vanliga goda frukost. Efter frukosten vandrade vi vidare till kyrkan där vi hade morgonbön och efter det jobbade vi med hemlighetspärlan fram till lunch. Direkt efter lunch tog vi den stora bussen till LM lång där det blev vinst för syd i både herr och dam klassen av Liam och Irma. Sen åkte vi tillbaka och till middag serverades det smarriga rester. Sen var det sysslor där vi i mussepigg hade allrum. Lite senare var det dags för det efter längtade glassMila vilket gick både bra och dåligt men det slutade iallafall med att 2 av 5 syd lag blev godkända och vinsten gick till milf hunters. Efter det blev det kvällsfika för vissa som inte mådde lika dåligt efter all glass och sedan en väldigt mysig andakt som slut på dagen.

Med vänliga hälsningar Mussepigg

Tisdag 12/7

Tjena alla ni som faktiskt läser Nords tryhard blogg! (Evigt tacksamma)

Dagen började med en klassisker – nämligen grytlocksväckningen där ledarna drämde två lock mot varandra så högt att man hade kunnat tro att det var på liv och död för att väcka nordarna som sov djupt efter gårdagens glassmila. Morgongympan som sedan väntade blev en fartfylld och spännande katt och råtta lek och sedan blev det frulle a la Ove. När morgonbönen gjorts i kyrkan var det dags att få veta händelserna för dagens konfa pass. Josefine (aka prästen) började till konfirmandernas glädje att säga att vi alla skulle bege oss mot campingen för ett sista bad under förmiddagen. Lyckan dog dock några sekunder senare när det avslöjades att planen inte såg ut så längre pågrund av nattspring på både syd och nord. Istället blev det prat om uppståndelsepärlan där vi bland annat skulle fotografera bilder där vi såg hopp och bygga kors av naturens resurser. Klockan 12 var det lunch som bestod av de magiska potatisbullarna som vi nu ätit hela tre gånger under lägret. Det blev sedan en snabb promenad tillbaka till nord då sysslor var tvungna att göras innan träningen som skulle bli en fulinspirerad keps OL. På ett svajigt cykelled bar det av i en ökenvärme mot Eksjös skogar där konfirmanderna klätt upp sig med peel of mask i ansiktet (host host Linnea Steen), sport toppar på t-shirtarna och clown byxor (host host Arvid). Efter träningen blev det bad och sedan middag vilket blev en fantastiskt god schnitzel med potatis. Nästa aktivitet var grillning med syd där det åts marschmallows och korv med bröd. Det var även då spännande relationer kom fram (host host Linnea E och Samuel). Vi tog oss sedan tillbaka elevhemmet för läggdags. Det tog dock lite tid för oss att sova då ledarna var överhypade och begick skumma handlingar utanför Ludvigs rum.

Hejdå med er, ha ett fantastiskt liv för Scooby ser ni aldrig igen <33

Måndag 11/7

Hej hej! Snobben är tilbaka igen för sista gången.
Dagen började med att Saga kom och knackade på våra dörrar och väckte oss.
Sedan vad det av mot morgongympan som då var en morgonjogg som var till syd där vi fick köra imomhusorientering och väcka alla trötta sydare.
Sedan var de av mot konfan som handlade om hemlighets pärlan. O de var såklart lika roligt som vanligt. Sedan var de lunch o de blev makaroner och falukorv. Gott gott.
Efter lunchen var de stress hem till NORD för att packa till LM lång. Idag var busschauffören så snäll sä att bussen avgick ifrån NORD och inte ifrån sunkiga syd. När vi nästan hade kommit fram stod det några hundar mitt i vägen och skällde. Det gjorde att vi fick hoppa över ett mycket farligt staket och gå över en äng. Som tur var överlevde alla och vi kom till tävlingen. Efter tävlingen åkte bussen tillbaka till NORD och vi gick direkt till maten. Då fick vi rester men det var inte så många som åt på grund av GLASSMILA.

På glassmilan fanns 6 sträckor med en parallellsträcka där två personer skulle mata varandra. Varje sträcka var unik där man fick äta olika mängder glass med olika verktg. Man skulle äta sin mängd glass och sedan springa en runda runt huset. Om man spydde var hela laget diskat. Allt livesändes också på Instagram. Segrande lag blev tillslut syds ”Milfhunters”. Tvåa blev nords lag ”Grabbarna” som endast bestod av tjejer på tredje plats kom mixlaget ”Tormestorps IF”. Bra kämpat till Johan, Sofia och Andrea som spydde under sina sträckor.

Efter andakten ville ledarna ha oss i säng så fort som möjligt för den roliga överraskningen som kom senare. De sa först till tjejerna att det skulle ta ett nattdop. En stund senare gjorde de detsamma med killarna. När killarna kom fram till sjön så hoppade några tjejer fram ur buskarna. Badet var en idé som ledarna ska var riktigt nöjda med att de genomförde för det var mycket uppskattat av oss konfirmander.

Söndag 10/7

Blogg

Helloooo
Först vaknade vi till hög musik innan det var dags för morgongympa där det bjöds på den extremt roliga leken ”mango”. Sedan drog vi till matsalen och den vanliga frukosten. Efter frukosten var det dags för gudstjänst där vissa var mer delaktiga än andra… därefter var det dags för lurre där det bjöds på fisk, potatis och en underbar smörsås. Sen var det dags för den efterlängtade lugna stunden. Efter sovstunden var alla väldigt taggade på konfapass, alla förutom Jonathan som verkade ha vaknat på fel sida…. Sedan var det äntligen dags för mirre och som vanligt bjöds det på potatis( potatisgratäng) och kassler. Med belåten mage begav sig sedan alla till fotbollsplanen, förutom Liam som levde i Livet på nord…. Såklart slaktade vi nord med 4-1. Syd äger! Efter den fantastiska segern var det dags för den ännu mer fantastiska kvällsfikat och frågelådan. Dem flesta åt mackor och saft, men vissa valde att trycka ett antal paket jello.Dagen avslutades med andakt som Maja och Selma höll i innan det var dags för alla att sova i sina egna sängar.
Godnatt!