14 juli

Tja tja bloggen idag är det sista gången Snövit och de fem små dvärgarna tittar förbi. Men hur som helst. Gårdagen började med en lugn väckning innan morgon gympan började, idag var det under hökens vida vingar som kördes. Sedan var det dags för Maggans goa frulle, som ni vid det laget borde veta bestod av det vanliga, gröt och makor. Klockan 9 var det som vanligt morgonbön innan konfaundervisningen började. Idag delade vi inte in oss i tre grupper blandat med syd utan nu framöver ska vi planera/träna inför själva konfirmationen så nu är vi bara indelade i nord och syd.
Vi bestämde vem som skulle göra vad på konfirmationen och vad vi ska göra. Draman börjades sätta igång. Vi i nord hann komma väldigt lång, jämfört med syd…
När vi började känna oss klara begav vi oss till lunchen som bestod av fisk och potatis. Efter maten var fet dags för det dagliga sysslorna då vi i Snövit äntligen fick tvätta våra äckliga kläder från bland annat mossfotbollen.

Sedan var det dags för träning som vi idag inte fick reda på någonting om, förut att syd skulle träna på samma plats. När vi sedan kom fram efter en ovanligt kort cykeltur fick vi reda på att vi skulle vara i lag blandat med syd där vi var tvungna att hålla ihop hela tiden (i 80 minuter). Bibeln var inblandad i träningen och därför var konfaledarna även på plats och deltog. Emmelie var bland annat utklädd till Johannes döparen/Gandalf, och vår egna Snövit Christoffer var Sackaios som var en rik kortväxt man. Vi var romerska slavar. Träningen gick sedan ut på att hitta Philemons brev för att bli fria från slaveriet. Men det var inte många som förstod hur (eller någonting för den delen). Om det inte var nog med att behöva springa fram och tillbaka på kartan för att hitta ledtrådar var det även romerska soldater ute i skogen för att fånga in oss och ta med oss till fängelset. När tiden var ute var det inte många lag som lyckats få brevet och bli fria. När man sedan kom tillbaka avslöjades det att de ända man behövde göra var att hamna i fängelset och ta redan på vad fången (Jonathan) hette och sedan leta redan på vilken kontroll Martina stod vid.

Efter träningen stod middag som nästa punkt på schemat som bestod av korvstroganoff med ris. Det var sedan fotbollsmatch mot syd. Syd var som vanligt sena. Andra matchen blev det lika. Tack vare vår grymma målis Blomster som räddade x antal bollar hamnade vi på en stolt andra plats.
Efter matchen cyklade alla till kyrkans stuga (där dopet var) där vi hade grillkväll. Ledarna hade korv och många konfirmander hade även köpt marshmallows och annat gott. Det var även många som badade efter den svettiga matchen. Efter en gemensam andakt med syd cyklade vi tillbaka till boendet för läggdags.

Detta var allt för Snövit Christoffer och de fem små dvärgarna Johan, Viktor, Arvid A, Sofia och Sanna.

Lämna ett svar