Läger Syd 14 Jul

Hola bloggis, Lilla Gubben är mer redo än någonsin!

Väckningen fick oss att flyga upp ur sängarna när vår pappa Jonatan rockade loss med två feta cymbaler. Han är mycket nöjd över sin insats.

Jonatan fortsatte att briljera när han höll i morgongympan som innehöll glada lekar som ”muffin man” och ”making melodies in my heart”.

Efter den upplevelsen dansade vi vidare till frukosten som gav oss energi till nästa punkt på schemat, kyrkan.

I stället för de vanliga grupperna var vi idag uppdelade i nord och syd för att planera inför vår konfirmationscermoni. Mer än så kan vi inte avslöja, det får ni se på tisdag;)

Innan lunchen hann några ta en sväng till Willys där vissa köpte marsmallows, choklad och kex till kvällens grillning! Men sedan var det ju dags för lunch och idag serverades det panerad fisk.

Näst på schemat var träning som vi inte hade någon aning om vad den skulle gå ut på då den hade hållits hemlighetsstämplad.  Väl framme på TC fick vi lite information när vi fick träffa kungen Filemon, spelad av Martina. Vi fick veta att Filemons brev saknades och att hela träningen gick ut på att vi skulle hitta brevet. Det var alltså lite som en skattjakt. Vi blev indelade i grupper, och strax innan vi gav oss iväg för att leta ledtrådar berättade Filemon den lilla detaljen att det finns galna, muskulösa och snabba romare (våra ol-ledare) utspridda överallt i skogen som kommer jaga oss under banan. Om du hade tur kunde du komma till en kontroll med en karaktär ur bibeln (våra konfaledare) som kunde hjälpa dig på jakten. Vissa tyckte nog att det hela var ganska svårt. Det blev inte lättare av att gruppen helt plötsligt kunde bli tagen av en romare och inlåsta i fängelset. Några grupper löste gåtan och hittade brevet men andra inte.

Efter träningen tog vissa ett dopp i sjön vid campingen medan andra chillade på rummet tills det var dags för middag. Kött, potatis, sås och gele stod på menyn.

Kvällen bestod av fotbollsmatch, grillning och ännu ett dopp i sjön för vissa. Vi cyklade till fotbollsplanen där vi i syd vann efter en spännande och mycket bra spelad match. Därefter bar vi oss av till kyrkans stuga på andra sidan sjön. Vi grillade korv och marshmallows och de som var lite extra gjorde smores. Kvällens andakt ägde också rum här och den tyckte vi var jättemysig. Vi sjöng ”Utan dina andetag”, körde ”pulsen” och berättade vad vi tyckte var bäst med dagen.

Strax innan 22.00 bar det av hemåt till elevhemmet men vissa stannade på vägen för att ta bilder med och på den vackra rosa solnedgången.

Detta var vår lilla sammanfattning av denna roliga och soliga dag. Vi ses snart!

Kramar från Lilla Gubben, Märta, Lukas, Oskar, Ellen och Melker.

 

Lämna ett svar