Fredag 1/7 & Lördag 2/7

Hejsan svejsan snobben här igen. Idag är de vår tur att skriva blogg.
Dagen började med att ledarna kom in med dammsugare, dammvippa och en disktrasa och skrek ”house keeping”. Dem vände uppochner på våra rum för att sedan tvinga oss att städa. På morgongympan lekte vi bläckfisken. Då skulle man springa över en gräsplan utan att bli tagen och om man blev tagen fick man försöka ta andra utan att röra på fötterna. Sedan gick vi mot den slajmiga gröten och de torra mackorna.
På konfan pratade vi om ökenpärlan. Jonathan lärde oss varför man knäpper händerna när ber och vi var så okoncentrerade att han tvingade oss att röra på oss, hemskt. Vi ritade också en tidslinje över våra liv. Efter konfan var det lunch och då fick vi pyttipanna med rödbetor och ägg. Det var inte det godaste tyckte vi.
Sedan var det dags för de efterlängtade sysslorna, vi i familjen snobben hade tvätt, det var väldigt nödvändigt.
Senare vandrade vi i väg till lägerstafetten, det var 17 lag med 4 personer i varje lag. Det var en väldigt spännande stafett. Laget med Astrid som sprang 1:a sträckan, Emil W som sprang 2:a, Ludvig som sprang 3:e och Edith som sprang 4:e vann stafetten, det var ju såklart nord som tog guldet. Vi är bäst! Efter stafetten gick vi till sjön och badade. De var väldigt skönt för alla var riktigt varma. Ute i sjön hittade vi en fet stock under vattnet som man kunde stå på.
Direkt efteråt gick vi till matsalen för att äta hamburgare med god klyftpotatis. Den var otroligt god. Maten blev ratead 8/10. Efter maten drog vi och spelade fotboll, 2:a våningen mot 3:e våningen. Oklart vem som vann. Senare körde vissa vattenkrig och dans. Jonathan jagade både Liv och Edith eftersom de sprutade vatten på honom. Vi skulle egentligen bada efter fotbollen, men det var tydligen åska så vi fik inte gå och bada, så de va la synd.
På kvällens andakt var det Signe och Liv som höll i det, och eftersom vi hade varit så duktiga och det var familjedag imorgon så fick vi gå och lägga oss klockan halv 11. Många utnyttjade det genom att ligga 13 pers i en dubbelsäng och kolla starwars.
Det var det, vi ses nästa vecka mvh snobben.

Lördag den 2 juli var det besöksdag. Vissa blev hämtade av sina föräldrar efter frukosten och vissa föräldrar hade inte möjligheten att komma hit. De som inte hade föräldrar som kom va med ledarna och syd hela dagen. De som inte stannade var med sina föräldrar och syskon. Obligatorisk aktivitet var sedan andakten klockan 21:00. Då återsamlades alla efter en händelserik dag. Vi fick även dopfestficka i form av en glass. Sen var det läggdags klockan 22:00