Fredag 24/6

Fredagen den 24 även känt som midsommarafton började klockan 07.35. Ledarna väckte oss med små grodorna. På morgongympan dansade vi runt den osynliga stången för att öva på midsommardanserna inför eftermiddagen. Det inkluderade klassikerna små grodorna, räven raskar över isen och prästens lilla kråka. Efter det var det dags för den vanliga frukosten som alla redan känner till.

09.15 samlades vi utanför matsalen för poängjakt. Både nord och syd var med och under den tävlade man med sitt familjelag. Man fick 90 minuter på sig. Tävlingen gick ut på att man skulle utföra olika uppdrag. Det fanns 32 sådan och alla gav olika mycket poäng. Några exempel var bjud ledarna på grädde och jordgubbar, ta en bild med en man som heter Ove och bilda en staty av alla lagmedlemmar.

De tråkiga sysslorna var nästa punkt i programmet. Det var samma sysslor som tidigare dagar. Vår grupp, snobben, fick tvätt och ansvarade för att källaren skulle bli ren. Efter det serverades det pyttipanna med stekta ägg och rödbetor till lunch. Vi enades om att det var en god lunch.

Då var det dags för midsommarfirande. Alla klappade och jublade medan stången restes. Sedan var det dags för danserna då Eksjös folkdanslag började med några olika folkdanser bland annat en skördedans. Efter det fick alla dansade dansa runt stången. Gubben som ledde sången sjöng varken rent eller rätt. Vi fick även chans för bad som alla utnyttjade. Flotten med hopptornet blev knökfull. Runt den här tiden blev Ludvig snaggad och han var lite frustrerad över sin frisyr.

Vi laddade återigen upp batterierna under middagen. Det bjöds på pastasallad och till efterrätt fick vi glass med chokladsås och maränger. Pastasalladen var inte den bästa men det var gott med glass. När batterierna var fulladdade var det dags för brännboll mot syd. Matchen inkluderad spännande moment som rakt kast mot utelaget och många bollar i det höga gräset. Resultatet blev att nord krossade syd med 40 poäng. Vilken utklassning.

I slutet på dagen var det dags för lugn stund i rummet och andakt som vanligt.