Hallåu ja! (skånska för hej) Tony Stark här!

Äntligen kommer bloggen från Iron Man som ni alla har väntat på! Gårdagen började med en utmärkt genomtänkt intensiv och effektiv väckningsmetod från ledarna kl. 7.45, prick. Den lyckade metoden bestod av grytlock som de slog mot varandra, extremt smart. Efter väckning bar det av mot den magnifika frukosten, dock utan kaffe…… vilket några av oss inte tyckte om. Nästa aktivitet på schemat var konfa-undervisning, som bestod av bland annat bibelkunskap, såsom hur man slår i en bibel. Den bestod även av meningen bakom guds- och jagpärlan på frälsarkransen, väldigt intressant. Enligt konfaledarna var vi nordare 100% bättre än syd, som vanligt.

Som vi nämnde, är nord överlägset bäst vilket sydarna inte håller med om… Därför bestämde de för att sabotera för oss genom att dels ändra vårt lösenord till nords instagramkonto och beskylla oss för nattvandring.

Efter konfaundervisningen bestämde vi oss för att gå och spela fotboll vid fotbollsplanen, i närheten. Det blev Skåne och Blekinge mot resten, dock oklart vem som vann. Till lunch serverades det panerad fisk med ris. Det var väldigt gott även om många var ovana med kombinationen av ris och fisk.

Näst på schemat var konfirmandernas tilldelade sysslor. Att alla sysslor var exceptionellt utförda var inte till förvåning hos ledarna. Vi i Iron Man hade hand om tvätten, det blev totalt fyra tvättmaskiner. Sedan bar det av mot vår första träning, vilket var Par-OL. Vi hade tillsammans med vår rumskompis ritat egna kartor som vi på träningen sprang med. Paret som ”vann” var Ella och Johanna, såklart. De hade gjort den bästa kartan och var de snabbaste. På sin väg i skogen var de även tvungna att hjälpa Pontus och Jonte, som var helt lost, gråtandes på en sten. Efter träningen så blev det bad som enligt de flesta var otroligt trevligt. Sedan bar det av mot middagen, väl framme vid middagen så serverades det pyttipanna. Under middagen så blev det en lite dispyt ifall man skulle ha ketchup eller rödbetor till.

Väl vid duschen skulle den bästa duon duscha och det behövdes. Tyvärr ledde det ena till det andra, och duschen gick sönder. Men det löste bästa Erika <3.

Efter middagen så var det lugn stund vilket många uppskattade. Kvällen avslutades som vanligt med dagens frågor i frågelådan där det togs upp flera skojiga, samt intresseväckande frågor. Några av de synnerligen fängslande frågorna var om Ella var singel (där svaret blev ett tydligt ja). Marcus fick även frågan vem han vill gifta sig med/kyssa/samt ignorera av Edwin, Linn och Ella. Svaret på Marcus fråga blev att han ville gifta sig med Edwin och sedan ignorera de andra två för att inte vara otrogen mot Edwin, vilket han då hade varit ifall han hade valt att kyssa någon av de två underbara tjejerna. Sista fascinerande frågan var till ledar-Isac då han fick frågan om vilka han skulle tippa blir ett par under lägrets gång. Han behövde inte mycket betänketid innan han svarade att han trodde att det skulle bli något mellan den klangfulla gossen Marcus och den minimalistiska tösen Ella.

Dagens guldstjärna gick till Ivar för en exceptionell insats på inte bara hans egna familjs sysslor, utan även flera andra familjers sysslor.

Efter frågestunden var det dags för andakt. Precis innan andakten inser vi konfirmander att det är ett ytterst ogynnsamt väder med åska, blixtrar och ösregn. Många hade öppna fönster och sprang snabbt för att stänga dem. När alla återvänt till samlingen i andaktsrummet så kom själva andakten i gång. Kl. 21.35 var andakten över och snart därefter var alla i sina rum och låg i sina sängar. Samma kväll var det även en konfirmand som lyckades fånga blixten på bild, ganska otroligt faktiskt.

Nu ska vi i Iron Man flyga vidare på mer essentiella uppdrag. Ni lär inte få en lika adekvat blogg på ett tag, så vi önskar er en upplysande och signifikant existens. På återseende!