Halli hallå från Nalle Puh

”Människor säger att ingenting är omöjligt. Men jag gör ingenting varje dag.” Igår var däremot lite annorlunda. Jag, Nalle Puh, valde at besöka det nyaste tillskottet till sjumilaskogen; Trädgårdsgatan 15, för att kolla till mina kompisar Nasse, I-or, Ru, Kanin och Heffaklumpen.

Ledarna väckte mina kompisar med grytlock och bakformar som inte alls lät vackert. Några av mina kompisar blev skrämda av ljudet, men ”för att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.” Mina kompisar visste nog redan detta, för alla gick ut till en gräsplätt där de sprang omkring och knuffade på varandra och kröp mellan varandras ben. Sen var det dags för håning! Oj, jag menar frukost. ”När du hälsar på hos en vän och känner för en liten smakbit av något, försök att titta lite längtansfullt i riktning mot skafferiet.” Men hur många trånande blickar jag än kastade på den rykande havregrynsgröten och de smaskiga smörgåspåläggen fick jag inte komma in och smaka, de sa något om en corona, men det vet inte jag vad det är.

På konfirmationen pratade mina kompisar om Ökenpärlan. En ledare gav några av mina kompisar ögonbindlar och bad dem att gå på en ökenvandring med en stor sten i famnen, men de såg ju ingenting och det var hinder i vägen. Tur att de har vänner som kan hjälpa till, eller som jag hade sagt: ”Gå inte bakom mig; Jag kanske inte leder. Gå inte framför mig; Jag kanske inte följer. Gå bara bredvid mig, och var min vän.” Sen förstod jag inte så mycket av vad de sa. ”Det är roligare att prata med någon som inte använder långa och svåra ord, men i stället använder korta och enkla ord som ’Vad blir det till lunch?’” Det blir Potatisbullar och blodpudding!

Det ’sysslades’ lite grann innan träningen. Sen när mina kompisar skulle cykla i väg till en momentbana i den stekheta solen, tjatade ledarna på att alla skulle cykla i ett led, de lät nästan lite irriterade, men det tycker inte jag de ska vara, ”om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att personen har lite ludd i ena örat”.

”Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man började äta den, som är nästan ännu bättre.” Jag undrar om mina kompisar kände likadant när de åt spagetti och köttfärssås till middag, oavsett måste de ha blivit trötta för alla tog en lugn stund på sina rum, men man ska ” [inte underskatta] värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.” När mina kompisar hade piggnat till åkte de till campingen för att spela volleyboll och äta glass och njuta av det fina vädret.

Lite kvällsfika hann mina kompisar också med innan dagen avslutades med en mysig andakt i sjumilaskogen. En fråga om kärlek dök upp; Hur stavar man till kärlek? Jag tyckte svaret var ganska självklart, ”du stavar det inte, du känner det.” Igår var en spännande dag, men nu ska jag nog gå tillbaka till att göra ingenting ett tag.

”Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig, du måste gå till dem ibland också”

Vänliga honungshälsningar, Nalle Puh