Läger Nord 5 juli – GLASSMILADAGEN

Hej bloggen! Idag är det Scars tur att skriva blogg om gårdagen. Vi väcktes av campingliv, grillning och marshmallows. Det var riktigt mysigt och fick oss att snabbt vakna till för att skynda oss ner för att samlas inför morgongympan. Den var lite extra speciell denna dag så vi började från dörren med att hoppa bock hela vägen fram till matsalen. Det bästa av allt var att vi var så makalöst bra att vi slog förra årets tid #nord194president.

Efter frukosten begav vi oss mot Eksjö city (aka kyrkan) för en morgonbön. Den var som vanligt utmärkt och alla skötte sig fenomenalt. Därefter var vi i helgrupp under konfaläsningen. Då skrev vi frågvisa frågor inför när vi skall möta en begravningsspecialist och få föra en diskussion med prällen Pernillas bonusbarn som tror på religionen Judendom. Därefter kollade vi på en (sjukt) spännande film om Jesus liv. Den avslutades lite som en reklamfilm för kristendomen. Många av oss föll genast i tro då. Alltså en mycket uppskattad film. Sedan var konfaläsningen till mångas förfäran slut.

Nudelwok var dagens lunch. Många av oss pressade i oss så mycket som möjligt för att töja ut magsäcken inför glassmila samtidigt som andra redan börjat sin fasta.

Efter den välbehövliga tvätten gav vi oss iväg i en hissnade fart på cyklarna mot dagens moment-OL. Den bestod av härlig korridor, kurvbild, kontrollplock och även Micro-OL. Några av oss fick också möjlighet att möta getingar på nära håll. Det var inte så jätteuppskattat. Trötta men belåtna cyklade vi hem för att avnjuta en svalkande eller värmande dusch. Därefter var det middag. Det var rekordfå som åt av middagen. Inte för att den var äcklig, här får vi ju alltid go’ mat. Utan för att de flesta påbörjat sin fasta på allvar. Middagen följdes av lugn stund för att vi sedan skulle bege oss mot Syds (lite fulare boende) för dagens punkthöjd (höjdpunkt) – GLASSMILA.

Efter förstasträckan som var 1,5 L fristil låg vi inte i topp men ändå helt ok med våra mix och damlag. Dessvärre lyckades inte Isak lika bra med förstasträckan i herrlaget. De följande sträckorna rullade på (fort såklart). Sedan vid 4:e sträckan (långa glassen 2L) plockade herrlaget ikapp sin förlorade tid genom Jakob som åt det på 8 minuter. Tyvärr var vi inte med i toppen med något av lagen men på slutet blev det ruggigt jämnt mellan vårat mixlag och damlag genom Ida som kammade hem en sträckseger på sista sträckan, 1,5 L + 1 Piggelin, på ca 8 min. Det räckte så långt att om vi vänder upp och ner på resultatlistan är Nords alla tre lag på pallen! Alla kämpade på bra trots kylan, illamåendet och en och annan brainfreeze.

Väl hemma på Nord åt de som orkade smarriga Lennartsfrallor till kvällsfika. Det följdes av en rekordkort andakt som Krisse höll i. Därefter somnade vi alla sött mätta och belåtna med större eller mindre köldskador i munnen och stora mängder glass i magen.

Tack för att ni läser vår blogg, nu är det dags för oss att göra en utlogg. Kärlekskramar från Scar.