Onsdag 22/6

Voff voff!

’Who let the dogs out’ ekade mellan elevhemmets tjocka väggar när ledarna väckte sina valpar för första gången på lägret. Det är nämligen så att årets läger Nord har hundtema, vilket ni kanske anade från gårdagens blogginlägg, så finns det då en mer passande låt? Nej, såklart inte! Hursomhelst, efter en kortare dispyt om ledarna hade sagt samling vid tio i eller tio över bar det av mot morgongympa. Traditionsenligt var det dags för alla att lära sig lägerdansen, där låten i år är en riktig banger i form av ’Bang Bang’. Konfirmanderna plockade upp dansstegen snabbt och hann nästan med att lära sig hela dansen innan det var dags för frukost. En mjölkmaskin med filmjölk och apelsinjuice som behövde blandas själv fintade både ledare och konfirmander, men annars bjöd inte frukosten på några större överraskningar.

På förmiddagen anordnades lära-känna aktiviteter. Då lektes bland annat Åsa Åsna utan Åsna, Apan i trädet och Mördarleken. Dessutom delades konfirmanderna upp i sina familjer och tävlade i en klassisk ”ställ er i rätt ordning utan att prata på så kort tid som möjligt”. Sedan var det dags för lunch och det bjöds på korv stroganoff. Därefter var tiden inne för sysslor, vilket som vanligt består av Blogg, Tvätt och källare, Eget rum, Trappuppgång, Matsal och kvällsfika, Korridor och allas favorit Toa och dusch. När allt var skinande rent belönades konfirmanderna med ledig tid. Vissa utnyttjade detta för att träna, andra gick till Willys för att shoppa loss och några passade på att ta lägrets första dopp i Hunsnäsen. Innan det var dags för spagetti och köttfärssås (och Daniels nybakade bröd!) fick konfirmanderna möjligheten att lära känna sina rumskamrater bättre då de intervjuade varandra. Utöver att komma på vad de hade gemensamt svarade de även på viktiga frågor som huruvida de är hund- eller kattpersoner.

På kvällen var det Brännbolls-dags och några konfirmander från läger Syd försökte infiltrera aktiviteten, en av dem lyckades till och med slå hem en home-run innan han blev upptäckt av ledarna. Brännbollsmatchen började jämnt, men Lag 1 vann till slut med en betryggande poängskillnad. Lite Capture-the-flag hanns också med innan det var dags att gå tillbaka. Innan kvällsfikan och andakten var ett gäng konfirmander återigen på Willys. Den här gången tog de med sig en kundvagn tillbaka och hävdade att det var 24h öppet köp på Willys kundvagnar. En åsikt som inte riktigt delades av ledarna. Kundvagnen återvände säkert till sitt ursprungliga hem och sågs senast 20:28 tillsammans med sina vänner utanför Willys.

Det var allt för den här gången,
En vikarierande bloggskrivare