Tisdag 27/6

Tja tja bloggen Alfred här!

Igår den 27 juni blev vi väckta med lilla snigel och en blöt trasa i ansiktet, det var inte trevlig. På morgongympan övade vi på lägerdansen. Efter det gick vi och käkade frukost som var god som vanligt. Därefter fick vi stressa iväg till konfirmationsläsningen där vi övade på bibeltolkning och fick inspektera orgeln.

Till lunch serverades det kalopps med potäter, det var väldigt gott. Efter maten fick vi i familjen Alfred äntligen tvätta våra kläder! Direkt efter det cyklade vi iväg mot träningen som bestod av OL intervaller. Det var riktigt kul och jobbigt! På träningen deltog inte bara vi konfirmander utan även våran konfaledare Henrik som orienterade för första gången i sitt liv! Han gjorde en riktigt bra insats!

Till middag fick vi pannkakor med jordgubbssylt, grädde och bröd. Det var riktigt gott! När vi åt började det spöregna. De flesta personer väntade med att gå tillbaka till boendet på grund av regnet men coolingarna Hjalmar och Gabbe la kenyarushen genom regnet och blev lite blöta.

Efter det fick vi en välbehövlig lugn stund där vi vilade och kollade på våra mobiler. Efter lugna stunden begav vi oss till kyrkan där vi hade en sånglektion med fantastiska Saga och hennes mamma Eva. Under låten ”Stand up” fick vi bra feeling och började dansa.

Kvällsfikan bestod av det gamla vanliga och det var självklart fight om vem som skulle få ta mackor först. När alla var mätta och belåtna var det dags för andakt inomhus eftersom att ingen ville sitta i det blöta gräset. På andakten fick vi sjunga med assistans av Sagas mamma som spelade gitarr. Mellan låtarna berättade Henrik om när han var på Almedalsveckan förra året när Ingmarie Wieselgren blev mördad och hur kyrkan hade en central roll i att skapa trygghet efter händelsen. Det var en riktigt rörande historia. Vi avslutade andakten med att be för den man satt jämte. Därefter var det sovdags och om man ville fick man en godnattkram från ledarna!

Kramar från coolaste Alfred!