Tisdag 27/6

Tjenixen, Venus här! Dagen började med väckning av vattenpistoler, som för övrigt tillhör oss konfirmander och som har varit inlåsta i ledarnas fängelse under ett flertal dagar. Väckningen skedde till tonerna av James Bond. Därefter var det morgongympa som gällde och då dansade vi ännu en gång till lägerdansen. Vi börjar kunna det nu! Efter det var det den vanliga marschen till matsalen och den härliga frukosten.

När vi hade käkat upp tog vi en promenix till kyrkan där morgonbönen väntade. Därefter var det konfapass om Bibeln fram till lunch. Under förmiddagen fick vi dessutom gå in i den stora orgeln i Eksjö kyrka. Till lunch serverades det, inte helt till vår förvåning, potatis, med kalops. Efter vårt födointag skyndade vi tillbaka till boendet för att utföra våra dagliga sysslor som igår innebar att städa allrummen, för vår del.

Klockan 13.30 stod vi uppställda med våra cyklar, redo för träning. Cykelturen dit blev något dramatisk med en cykelolycka som innebar ett besök på närakuten och ett par stygn. Summa summarum mår alla bra idag!! På schemat stod kontrollplock samt linje-OL. Det var en rolig träning som självaste Jonathan hade lagt. Vi cyklade tillbaka i vårt fina led och duschade oss rena och fina under tiden som var kvar fram till middagen. Till middag serverades de efterlängtade pannkakorna med grädde och sylt. Till mångas besvikelse (speciellt ledarnas) tog sylten slut och det ställdes istället fram en skål med äppelmos. Maten följdes av vår nödvändiga vilostund som spenderades på rummen.

Vid 19.00 befann vi oss i kyrkan för att sjunga tillsammans med Nords ledare Saga och hennes mamma. Uppvärmningen var något märklig och efter en hel del konstiga läten från alla var det dags att ge sig tillbaka till boendet. Vi käkade kvällsfika med efterföljande frågestund som bland annat innehöll ett jämn rizz battle mellan Anders och Herman. Vid 21.30 var det andakt som Emma höll i. Hon läste då bland annat en predikan hennes syrra skrivit och lyssnade på en lugn låt medan vi alla låg på golvet. Vid 22.00 var det tyst och efter det vet vi faktiskt inte riktigt vad som hände hos alla…