Tisdag 28/6

Tja Tja bloggen!

Era favoriter i Lajka är tillbaka igen.

Nu har vi varit här en vecka och nu är vi bästa kompisar allihop. Många väcktes av att det regnade in genom fönsterna som har varit öppna sen senast vi skrev, andra av dagens tråkiga väckning som bestod av info om den skippade morgongympan. Vi begav oss bort mot frukosten i snabb takt för att inte bli allt för blöta, och gissa vad det blev till frukost? Helt rätt det blev den perfekta gröten, underbara mackorna och goda kokta äggen.

Vi stressade sedan som vanligt till konfaläsningen eftersom ledarna fortsätter att bryta löftet om att öppna cykelförrådet i tid. Det väntade en regnig cykeltur till skogskyrkogården där Jonathan hade synpunkter på alla stegrande cyklar mitt i vägen. Efter att vi lyssnat intresserat (Det gjorde vi faktiskt Åsa) på när begravningsentreprenören Malin berättade om sitt yrke och en tur runt kyrkogården med Kjell begav sig dom flesta (utan att ha tagit till sig av Jonathans klagomål) till Dollar store för att shoppa loss. 40 kr för en stor burk godis, helt sjuuuuuukt hade Arvid sagt. Flera la ansvaret att godiset skulle komma fram säkert till boendet på Liv vilket slutade med att halva Signes burk nu ligger kvar någonstans på Eksjös gator.

Lunchen bjöd på smöriga makaroner och perfekt stekt falukorv, som hjälpte oss i Lajka att klara vår syssla utan att något klädesplagg krympte. Dags för träning och återigen en blöt cykeltur. Det bjöds på momentbana, ifall det är någon som tycker korridor är roligt så hit us up för det är ingen i Lajka som tog sig genom hela.

Middagen som vi sedan kom tillbaka till smakade riktigt gott nu när Ove var tillbaka. Den lugna stunden spenderades sedan genom att kolla på VM för många, vi förflyttade oss sedan till ledarnas eller syds tv under den fria hopp och leken. Resterande tid spenderades antingen i syds soffa, det spelades kort eller med en stor påse baconchips i handen. Kvällen avslutades med det vanliga kvällsfikat och andakt där vi fick ännu en utskällning för vår bedrövliga cykling och Arvid visade upp sin danska flagga (Dannebrog) som han hittat för 5 kr på retro till Livs stora förtretelse. Natti Natti igen, nu är det dags för ytterligare en vecka utan oss ☹

Tack för oss!