Torsdag 30/6

Tjenixen, Pluto är tillbaka!
Gårdagen började med att ledarna försökte få oss konfirmander att köpa bananer av dem. Efter det vankades det morgonjumpa där vi hoppade bock till matsalen. Våning 3 vann med en övertygande seger, nåt som nästan alla familjemedlemmar i Pluto var stolta över. (Alla förutom Ted). Men att alla skyndade sig till maten var ju förvånande även om det var tävling, för det var ju trots allt bara den slemmiga gröten som väntade.
Efter frukost så var alla som vanligt stressade till att hinna till konfan innan klockan 9.00. En tid som alla såklart inte hann till. På konfan fick vi för första gången höra Saga sjunga solo, vilket blev en stor hit med många applåder. Eftersom temat var bekymmerhetspärlan så blev det en lugnare konfa. Bland annat så fick vi massera varandra vilket var populärt bland konfirmanderna. Efter det blev konfirmanderna överraskade av ledarna för häng på campingen, det var väldigt roligt.
Ove snäll som han är hade stekt pannkakor hela förmiddagen som bjöds på till lunch. Efter lunch stod de superroliga sysslorna på schemat, som alla såklart engagerade sig i. Därefter var det avfärd till träning som var en helhetsbana innehållande en mikroorientering med en totallängd på 6,4 km. En längd som inte alla var nöjda med och därför sprang några kilometer extra. Vi vill inte hänga ut någon men en ledtråd är att denne slutar på udvig. Träningen avslutades med bad och sen bar det hem för att äta middag. Till middag stod det schnitzel med ungsbakad potatis och bea. En måltid som faktiskt nästan var mer populär än Oves pannkakor. I alla fall enligt Tormestorps stora stjärna.
Efter middagen var det lugn stund och sen samlades halva nord för att kolla VM. Att det var VM innebar fri tid och det utnyttjade alla på bästa sätt. Sen var det kvällsfika som vanligt.
Därefter var det en mycket speciell andakt. För första gången på årets läger så fick två konfirmander sköta andakten. Shoutout till Liv och Signe som gjorde sina uppdrag utmärkt. Eftersom att vi nästan hade kommit i tid till allt under dagen (bara 5 minuter sena totalt) så fick vi lägga oss 21.55 vilket innebar en lång stund till att göra sig i ordning inför natten. Och den långa tiden gav resultat. I stort sett alla var i tid till läggdags, en bragd enligt Pluto.
Ses om en vecka, puss puss!