20 Juni Läger Syd

Hej kära läsare! Nu har äntligen lägret börjat och vi ser fram emot ett långt och härligt läger med mycket träning och mycket kul. Lägret började med att vi kom till sydlägret i Eksjö (det bästa lägret). Vi blev då tilldelade rum och rumskamrater. Kork (Erik Bovallius) kom lite sent, då han körde till fel läger alltså nord men alla välkomnade honom ändå.

Efter vi blev tilldelade våra rum och hade packat in våra väskor så hade vi en samling med bara sydkamraterna i vårat samlingsrum. Vi fick nummer som vi skulle räkna för att se om alla hade kommit till samlingarna i framtiden. Sedan gick vi till aulan på Eksjö gymnasium som ligger bredvid syds läger. Där hade vi invigningen tillsammans med nord. Först visade ledarna upp en dans och gjorde en presentation om sig själva. Vi fick också hälsa på alla i konfan för att veta lite vad vissa heter.

Sedan fick vi gå tillbaka till sydlägret där vi hade en lite längre samling då vi gick igenom regler och våra ”familjer”. En familj är en ledare som då blir en familjefar/familjemor och sen så är det några konfirmander som blir ”barnen” och de gör olika sysslor tillsammans varje dag, ex städa, tvätta eller skriva på blogg.

Vi fick mackor och saft till kvällsfika som var efter samlingen och sedan fick vi uppleva vår första andakt. Vi satte oss i andaktsrummet med tända ljus i mitten. Det var väldigt lugnt och skönt. Vår ledare Jonathan läste en text som handlade om att livet inte är en tävling och sen spelade han upp en låt som ingen hade hört tidigare. Sen hade vi lite fritid innan vi gick och la oss i våra EGNA rum.

Ledarna kom in och sa godnatt och bad om en godnattkram men de flesta nobbade dem tyvärr. Fast vi tror att de flesta kommer få en kram nästa kväll. ’ Tack för att ni har läst vårat fantastiskt underbara inlägg Kramar från hejarklacken Aka Aron, Hugo, Eira, Alice, Elsa och Alva med moraliskt stöd från våran familjefar Assar.

Lämna ett svar