Atjoo! Prosit här

Idag tar vi er på en svindlande resa genom Eksjöolkonfa dag 6!!!

Dagen började med lägrets konstigaste väckning hittills, nämligen en helt vanlig tyst väckning, med lunga skakningar. Detta var på grund av en speciell händelse, JOHAN FYLLDE ÅR! Hela lägret ( hhemm bästa lägret (SYD)) stormade Johans rum och gav honom den finaste presenten en 15 åring kan önska sig! Nämligen sjööön sång av 41 nyvakna pubertala stämmor i kör.

Morgongympan bjöd på ett smärre kaos då i både blinda och stumma skulle hitta tre kompisdvärgar att hoppa över, under och runda. Efter många hysteriska rop och skrik blev ledarna tvungna att avbryta leken. Därefter bar det av mot frullen. Där bjöds det på samma delikata gröt som alltid men denna gång med en kontroversiell krydda, kanel.

Efter frukosten traskade vi till bönehuset för den dagliga morgonbönen och konfaläsning. Idag stod den vita doppärlan i fokus. Vi fick pynta lyktor och en ny familjemedlem tillkom då vi döpte en docka (made in China) till bland annat Rutger, Per och Maj-Britt. En riktig gulleplutt!

Atjoo!! Oj förlåt nu kom vi av oss lite. Efter den lärorika förmiddagen var det dags att smörja kåset. Det innebar en saftig pastarätt med skinksås. Uppskattat av många.

Sysslorna bjöd på den charmerande uppgiften att städa toaletterna. Med Oskar som tuff domare var det nära att vi fick slicka rent toaletterna för att bli godkända.

Träningen var en rolig intervallbana med tävlingsmoment som kanske gjorde vissa gladare än andra. På slutet av banan fanns det ett monster som plågade många konfirmander. En brännässla lyckades orsaka blåsor och smärta hos många trötta små dvärgar.

Efter en lång cykeltur hem genom Oaklake city var det dags för pannbiff. Smarrigt värre.

Nu var det ledarnas tur att ha kul. Därför låste de in oss i våra fängelseceller och vad vet vi vad de kan ha gjort då?

När vi till slut kom ut så var det dags för lägrets tredje sisu-pass.  Denna gången var det kost som stod i fokus. Vi pratade om man kunde leva på choklad och hur mycket mat man behöver få i sig under en dag. Som ett avslut så fick vi laga våran egna glass bestående av frysta bär, cashewnötter, honung och vaniljpulver.

På kvällsfikan saknades de ”goda” mackorna till en början men den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge för till slut, när nästan alla hade gått upp till soffrummet, kom ledarna ut med de efterlängtade mjuka, helt perfekt saftiga runda vetekakorna.

Efter kvällis så sprang alla dvärgar upp till andaktsrummet, där det blir en konstant tävling att få soffplats. Matilda satte på den lugna musiken och så började andakten.  Andakten var lung med mycket musik och återigen så fick vi visa våra fina sångröster. I slutet så gav ledarna ut dem fina och efterlängtade frälsarkransarna.

Efter så kom den mysiga kramstunden. Det var ett bra slut på en bra dag!