Läger Nord 23 juni – Gudstjänst och teater

Hej idag är det vi i Timon som har fått äran att blogga.

Dagen började med att vi väcktes av Åsas fantastiska sångröst. Alla flög upp ur sängarna. På morgongympan så körde vi ”under hökens vingar kom” vilket var extremt uppskattat. Eftersom alla andra grupper redan har beskrivit så bra vad frukosten består av så säger vi bara att det var ännu en vanlig god frukost.

10:00 hade vi vår första Gudstjänst som var en sommarmässa. Under predikan så pratade vår prälle Pernilla bl.a om Emil i Lönneberga och tilliten till Alfred. Det var hela 180 personer i kyrkan faktiskt.

Innan det var dags för lunch så hade vi lite fritid där vissa valde att spela fotboll och andra valde att ta det lugnt. Sen var det äntligen lunch, pytt i panna stod på menyn. Efter lunchen så var det sysslor och vår tur att tvätta och städa källaren.

På konfaundervisningen så fick vi först lära oss om bibeln och hur den är uppbyggd. Efter ett missförstånd så fick vi vara ute på gräset på baksidan av kyrkan, men det var bara mysigt.  Efter att vi fått veta hur man hittar i en bibel så blev vi indelade i 10 grupper tillsammans med syd. Vi fick olika bibeltexter med frågor till och vi skulle också göra en teater utifrån vår tolkning av texten. Det enda kravet var att man skulle förstå budskapet och göra det i en modern version. Alla teatrar spelades sen upp för hela lägret och alla var superbra!

Till middag fick vi lax, potatis och hollandaisesås. Sen fick vi ett stort val, brännboll/fotboll, bad eller frisbeegolf som kvällsaktivitet. Alla valde olika och hade lika kul trots några kassa kast på både brännbollen och frisbeegolfen.

Mackor med ost, skina och gurka serverades till kvällsfika, lika gott som vanligt. Till sist så var det andakt med rekordmånga frågor och skämt i frågelådan. Vi sjöng 2 låtar och sa dagens bästa. Klockan 22:00 låg alla i sina sängar redo för godnattkramar från alla fina ledare.

Tack och hej från Timon!!!!!!