Hej hopp kokostopp! Filurkatten här för sista gången någonsin.

Gårdagen startade med en exceptionell väckning med blöta disktrasor i ansiktet medan Lilla snigel spelades i bakgrunden. Morgongympan var i det lätt då vi bara skulle leka leken Ninja då man slog på varandras händer. Frukosten var samma gamla vanliga, dock var äggen i det lösare slaget denna morgon. Alla älskade frukosten utom Wilma som på något sätt fortfarande har ont i gommen efter glassmila. Efter frukost var det dags för dagens första konfapass och ångesten slog till hårt när vi insåg att det var dags för att planera konfirmationen. Under passet blev vi indelade i grupper om två eller tre och fick göra en kort presentation om en pärla från frälsarkransen.

Till lunchen säger vi ”Bra tanke dåligt utförande” då Ove, till vår stora förvåning, misslyckades med en ostfylld kalkonschnitzel och potatis. Dagens andra konfapass stod på schemat då vi under högljudda diskussioner valde låt till konfirmationen. Även fast orienterar Leif och Konfirmationspresenten fick många röster gick inget av dessa förslag igenom till ledarnas förtjusning. (we smell cap)

Dagens höjdpunkt, egenträning, var nästa event. Några körde styrka på gräsmattan, andra sprang flitigt runt sjön och Johannes fick ytterligare en adrenalinkick på mountainbike spåren. En lika glad Wilma Mårtensson fick vi dock inte hem då hon cyklade runt med konstant dödsångest med en hetsig Johannes i hälarna som ansåg att det går lättare om det går fortare. (Många fall senare insåg vi att lugnt och försiktigt är ett bättre alternativ.)

Middagen var betydligt bättre då vi blev bjudna på köttbullar och makaroner. En klassiker som alltid går hem.

En välbehövlig lugn stund senare då många tog en power nap var det sysslor. Tankesättet ”Någon tar det imorgon också” har blivit allt vanligare på boendet.

Efter den utladdningen var det dags för lite glarre och bad på Oaklake camping. Flädersorbet har blivit en all-time favourite. Några kände inte badsuget och tog en tur till Via Venetto istället. Det blev allt ifrån burgare till falafelrullar.

Sedan var det kvällis och andakt och för att vi konfirmander skulle få fika så offrades pepsi-tornet till att pantas (RIP). Vissa snälla själar tog även på sig jobbet att baka muffins till hela lägret. Efter andakten var det natti natti för många, men absolut inte Jonathan som fick kubba efter olydiga konfirmander långt efter läggdags.

Snipp snapp slut så var denna konfa slut. Tack för tre fina veckor!