Läger Syd 28 Juni

Tjiho det är äntligen vi i Lillagubben som ska skriva blogg!

Dagens väckning var lite annorlunda eftersom Erik fyllde år. Alla sjöng för full hals med sin morgonröst så att Erik omöjligt kunde somna om. Denna morgon hade nord också ett födelsedagsbarn, men vår sång var 1000 gånger bättre. Bevis finns på @eksjoolkonfa på instagram😊

För att vakna till lite extra gav vi oss ut på morgongympa som dagen till ära bestod av bästa lägerdansen som vissa av oss kom ihåg bättre än andra. Trots det försökte vi oss på att dansa helt utan ledarnas hjälp.

Näst på schemat stod vår älskade frukost som idag bestod av exakt samma saker som tidigare i veckan.

Därefter begav vi oss till kyrkan och dagens fokus var doppärlan. Vår käre Per W vidgade vårt kunskapsbibliotek lite extra när han iklädd sandaler gick i Eksjöån och snackade om dop och vatten. Hos Per avslutade vi med en symbolisk och vacker pappersflygplanstävling där vinden inte riktigt var på vår sida.

När vi på 20 minuter fick uppgiften att måla varsin ljuslykta fick vi plocka fram vår inre kreativitet som vissa fick fram bättre än andra. Vi körde också lite olika lekar och värderingsövningar.

Dagens höjdpunkt var helt klart när vi själva fick testa på hur dop går till och tre av våra familjemedlemmar i Lillagubben blev pappa, pappa och mamma. Namn som Kurt Maj-Gull, Ingmarie och Sven-Åke förekom.

Efter kyrkan styrde vi stegen mot matsalen i tron om att bli serverade torskgratäng med potatis men blev glatt överraskade när vi insåg att även pannkakor stod på menyn. Det var dock bara de tålmodigaste som överlevde pannkakskön då våra tomma magar snabbt slukade alla plåtar.  Både fisken och pannkakor föll oss i smaken. När våra magar var fulla hoppade vi på våra hojar och styrde vårat 1 km långa cykelled mot dagens träning.

Idag körde vi en moment-OL som bestod av brunbild, linjeorientering och tre olika versioner av korridor. Vi i lilla gubben var enade om att det var en tipptopp träning! Men korridoren gick dock sisådär för vissa…

Efter träningen var det några av oss som var tappra och tänkte på Eksjös vattenbrist och badade i sjön istället för att duscha.

Sedan var det återigen mat som vi älskar så mycket och det bjöds på saftig och utsökt köttfärslimpa kombinerat med en smakfull sås och överkokt potatis.

Efter en avkopplande lugn stund var det SISU-Pass med inriktning på massage och lindning av stukade fötter. Massagen var en favorit och vi tror att de flesta lärde sig någonting nytt.

Dagen avrundades av en mysig kvällsfika och en ännu mysigare andakt som leddes av vår älskade pappa Jonathan.

Tack för att ni tog er tid att läsa denna novell och till er kära föräldrar, kom ihåg att vi har det bäst!!

Puss och Kram från Lillagubben, Melker, Märta, Oskar, Ellen, Lukas <3

Ha det gött, hajjj

Lämna ett svar