Läger Syd 30 Juni

Hej! Då var det Sleipners tur igen.

Fredagen den 30 juni 2017 väcktes de flesta av ledarnas allra mörkaste stämmor. ”Gafflad sträcka till startpunkten”, medans andra hade oturen med att bli väckta aningens sent (tre minuter innan samling). Efter det mjukstartade vi morgonen med att hoppa bock hela den superextremtjättelånga vägen till matsalen. Lagen blev könsuppdelade, där killarna fick lite handikapp – en kortare väg. Mot alla odds vann killarna.

Sedan frukost, som var gådt. Vi fortsatte med att gå till veckans sista konfirmationsundervisning som den här gången var lika skojig som vanligt. Dagens pärla på frälsarkransen var bekymmerslöshetspärlan. Det var ganska kul. Hela dagen kantades av flera kul lekar som bland annat innehöll filminspelning, tillverkning av medaljer i skaparverkstaden och dussintals flörtningar. Krämigheten och sältan i pasta och skinksåsen till lunch fick alla på gott humör.

Denna dag var lite annorlunda då ingen träning var inplanerad, men däremot var något som var tusen gånger viktigare än alla träningar i världen, med lagkapten Werner i spetsen. Den stora drabbningen mellan rivalerna Syd och Nord skulle idag utföras i den kanske mest prestigefyllda sporten fotboll. Vi sminkade oss väldigt färgglatt med svart, åkte och köpte fotbollströjor och efter några minuters träning var iallafall vi, till skillnad från Nord, laddade. Resultat blev som väntat en utklassning av Syd; 3-0. Matchens lirare går enligt oss till Hugo Kindborn som kämpade som en hjort och trixade som en bäver på sin högerkant. Vi hälsar Nord att de gärna får utmana oss igen (om de vågar) för vi hade otroligt kul (det är alltid kul att vinna). En halvtimma senare fick vi en god biff till middag som fick oss på benen ordentligt. Efter lite fritid som vi spräckte med lite roliga lekar var det dags för andjakt/andslakt/andelkontakt/andavbetalningskontrakt/andbuljongextrakt/andakt som idag hölls av Hilda som gjorde det väldigt bra, mysigt och trevligt. Sedan var det dags att sova, sleep well cykelställ

Ha det bäst, flodhäst. Hälsningar från världens bästa grupp Sleipner; Rasmus, Lisa, Sofia, David och Johan.                     

Insta: @eksjoolkonfasyd17                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Lämna ett svar