Läger Syd 5 juli

Hej våra små gulliga läsare, hejarklack här!

Dagen började med att vi blev väckta av att Ludde, Jonathan och Assar kom in i våra rum med dammsugare, vattensprutare och moppar. De skrek roomservice med fåniga röster, lyfte sängar och sprutade vatten på oss. Det kanske inte var jätteuppskattat då vissa ramlade ur sina sängar men vi vaknade ju i alla fall så det blev ju ganska lyckat.

Dagen fortsatte med en morgongympa som gick ut på att hoppa bock till matsalen. Vi var två lag, tjejerna mot killarna, och såklart vann tjejerna. Frukosten smakade bra som vanligt och alla var glada.

När vi hade konfirmationsundervisning så handlade det om den svarta pärlan, även kallad nattpärlan. Vi pratade om gott och ont vi fick klippa ut bilder från tidningar för att göra kollage.

Lunchen bestod av korvstroganoff med ris och det smakade bra och efter lunch hade vi sysslor.

Träningen var lite annorlunda denna dag. Det var ploj-OL och det gick ut på att pussla ihop kartbitar för att kunna hitta alla kontroller. Några kartbitar var också spegelvända vilket gjorde många konfirmander förvirrade. Vissa blev lite stressade i starten och sprang åt helt fel håll i tjugo minuter. Man fick cykla direkt till maten där det serverades panerad fisk med potatis och kall sås.

Sedan hade vi lugn stund och därefter sisu som var en föreläsning om kost. Det var Elin och Heino som höll i den. Efter vi lyssnat skulle vi göra något praktisk vilket blev att baka chokladbollar. Alla blev glada då men när de hörde att det var med banan i så blev vissa lite mer skeptiska. Resultatet blev väl att halva lägret tyckte att chokladbollarna smakade sådär, men uppskattat av de andra.

Kvällsfikat bestod av de vanliga mackorna. Sedan var det mässa i St:Lars kapell. Det var väldigt mysigt och vi fick också våra efterlängtade frälsarkransar.

Ledarna lyckades med att få godnattkramar från alla konfirmander men det är antagligen för att de slutat fråga, men alla uppskattar nog en godnattkram från ledarna ändå.

Dagens betyg blir 7 av 10 konfirmander med vätskebrist

Tack o hej leverpastej som innehåller mycket järn!

Skrivet av hejarklack som består av Alva, Alice, Aron, Eira, Elsa och Hugo.

Lämna ett svar