Läger Syd 6 Juli

Tjofräs! Lillagubben är här igenJ

Morgonen började skrämmande bra när Assar iklädd en skräckinjagande mask hoppa upp i våra sängar. Vissa väcktas lättare än andra men svårast var det för David och Martin som inte blev väckta alls. Men när de väl kom ner var det dags för morgonjympa då vi delade upp oss i två lag och körde evighetsstafett runt huset. Lagen körde olika taktiker, men de som segrade var de ärliga, de som inte fuskade.

Efter frukosten bar det iväg till kyrkan där vi fortsatte att arbeta med Nattens pärla och temat idag var gott och ont. En uppgift var att göra collage av tidningsurklipp med saker man tyckte var bra (goda) respektive dåliga (onda). Det kunde exempelvis vara Gunilla Persson, Kalle Moraeus, mat, glada gubbar och orientering på den goda sidan medan den onda sidan kunde bestå av myggor och Donald Trump. Det andra vi gjorde i kyrkan var att prata om, diskutera och göra värderingsövningar om ämnet.

Sedan var det mat som ingen av oss i familjen i skrivandets stund kommer ihåg vad det var, men det var gott som alltid.

Men nu var det dags för vår efterlängtade träning, PLOJ-OL som vi körde tillsammans med nord. Men vinnaren kom såklart från syd, David. Kartan var såklart kaos, både spegelvänd och med förväxlade karttecken tex stig blev bäck och gröna områden visades som öppna. Vissa tyckte ettan var svårast medan andra missade sexan, men det vi alla hade gemensamt var att ingen förstod ett skit. Trots allt oförståeligt klarade de flesta sig under maxtiden och sedan var det bara att cykla den vackra vägen hem. Fastän vi cyklade 15 minuter snabbare på hemvägen än ditvägen hann vi inte duscha innan maten. Istället sprang vi från boendet för att hinna till den goda potatisen med järpar och lingonsylt.

Dagen fortsatte med lugn stund och SISU-pass med Elin. Vi pratade om kroppsideal, kost och även lite om träning. Lite var nytt och lite hade vi hört tidigare, som att det är bättre att äta grovt bröd än vitt och det tog vi med oss till kvällsfikan då det endast blev vita frallor kvar när alla tagit. Vi är nog alla dock överens om att det var en väldigt bra föreläsning!

Dagen avslutades med en mysig mässa i Sankt Lars kapell med nattvard, sång och en liten gåva från kyrkan, en frälsarkrans i form av ett armband. Om ni har missat det så är det just frälsarkransen som vår konfirmationsläsning är uppbyggd av. Den innehåller olika pärlor som står för olika saker, som  Gudspärlan, Jagpärlan och Kärlekspärlorna som vi jobbar med just nu. Superkul!

Vi hörs snart igen J // Lillagubben –  Märta, Ellen, Melker, Lukas och Oskar

 

Lämna ett svar