6 juli

Tja tja bloggen Snövit här igen. Gårdagen började med att ledarna kom in och väckte oss med musik, dans och hoppandes i våra sängar. Sedan fortsatte vi med morgongympa som bestod av en lek som gick ut på att frysa ut varandra när vi delade in oss i grupper med x antal i varje. Sedan fortsatte vi mot frukosten som bestod av det vanliga.

På konfa undervisningen handlade det om nattens pärla. Vi bland annat klippte ut ur tidningar för att göra ett kollage till temat ”de goda och de onda”. Vi pratade och diskuterade även om Jesus sista tid på jorden. Vi begav oss sedan bort till matsalen för lite pytt i panna. Men istället för att gå direkt tillbaka till boendet efter maten skulle vi till syd för att fotograferas till smålandstidningen och två blev även intervjuade. Sedan var det dags för sysslor innan vi skulle cykla till dagens träning.

Efter en lång och kuperad cykeltur var vi framme vid starten för dagens träning, som vi idag hade tillsammmans med syd. Det var Ploj-OL som stod på schemat. Det började med att kartorna kastades upp i himlen vid starten och det gällde att snabbt greppa tag i en karta. Eftersom det var Ploj-OL hade ledarna fifflat med kartan och inget var helt normalt, och det tog ett tag för de flesta att lista ut hur kartan fungerade. Detta resulterade till att många sprang helt fel till ettan. En del hade tider upp mot en timme till första kontrollen (som på en vanlig tävling enbart skulle ta några sekunder). Sedan började de flesta förstå hur kartan fungerade. Men när vi kom till femte kontrollen gick det från ”upp och ned” till ”trollskogen”. Det var många som inte förstod hur den nya delen fungerade och blev då vilsna igen. Det var till och med några stycken som kom långt utanför kartan utan att fatta det. Väl i trollskogen fick vi också träffa på några troll (ledarna). Trollen sprang bland annat iväg med kontrollerna och sprutade vatten på oss. När vi väl var i mål var det väldigt blandade åsikter om upplevelserna på banan. Det var många som hade sprungit betydligt längre än andra och det var även många som hade gett upp.

När alla var i mål och hade bytt om cyklade vi tillbaka för att äta. Det serverades järpar med potatis, brunsås och lingonsylt.
Därefter hade vi lugn stund och sedan SISU pass där vi pratade om hur man kan lägga upp sin träning och hur träning, vila och kost hänger ihop för att bli bättre. När det sedan var dags för kvällsfika bjöds det på det vanliga, makor och saft. Men när vi vanligtvis brukar ha vår andakt gick vi återigen för att fira högmässa i kapellet tillsammans med syd, såsom vi gjorde förra torsdagen. Efter mässan var det dags för att säga godnatt.

Detta var allt från de fem dvärgarna Viktor, Johan, Sofia, Arvid A, Sanna och självklart våran Snövit Christoffer för denna gång.

Lämna ett svar