Tjabba tjena hallå! Det är vita kaninernas sista gång här!

Gårdagen började med att vi inte fick vår utlovade sovmorgon, men ingen märkte det. Jonathan höll i morgongympan och som vanligt så fick de som kom sent ett straff att göra. Vi fick en uppgift att ställa oss i ett led i längdordning utan att prata. Vi sjöng även för vår Hilda som fyllde år. Frukosten var i vanlig ordning på topp med samma saker som alla andra tidigare dagar.

Direkt efter frukost var de snabb packning in i bussen för att åka till Selo där LM lång var. Många bra prestationer trots vissa diskningar och folk som bröt. Dagens lunch var pastasallad på plats ute i skogen som Ove hade fixat. En liten vandring ägde rum på väg till badet. Nästan alla badade och Albin knuffade i Elsa med kläderna på.

Middagen serverades direkt när vi kom hem. Den bestod utav pytt i panna men många bantade inför glassmila. Äggen var dock väldigt uppskattade. Sysslorna utfördes smidigt och några fixade inför den efterlängtade glassmilan. Fem lag deltog. Ett ledarlag, tre damlag och ett herrlag. Första sträckan var väldigt jämn och kall med första graden köldskador i fingrarna. Jonathan för ledarlaget växlade ut i en liten ledning före resterande lag. Sträcka två var halvliter rak, med kniv. Denna sträcka avslutade med lite större mellanrum. Sträcka tre var parallellsträckan. Den gick ut på att mata varandra med en halvliter glass. Att mata varandra var inte det lättaste. Sträcka fyra var den långa natten, även kallad långa glassen. Där skulle man äta två liter glass nere i den mörka källaren med pannlampa. På denna sträcka var det fem tappra människor som slet och kämpa på. Även då hände det en större tidsdifferens. Emil för ledarlaget var klar snabbast tätt följd av Wilma R och Elsa. Några fick problem med glassen då den hade fryst eller valt dålig smak.

Sträcka fem blev avgörande. Jonathan som redan hade kört sträcka ett körde även denna sträcka för ledarlaget. Han fick börja med ett försprång. Ingrid kom strax och satte sig ner och började äta. Jonathan blev klar snabbast och ledarlaget vann. Andra platsen slet och kämpade Ingrid och Emma om och den avslutades i en spurtstrid. Ingrids lag kom på en andra plats och Emmas på en tredje plats. De andra lagen kämpade på bra trots motgångar och extra eloge till Simon G som inte gav upp trots att han blev om-äten. Max och Simon A kämpade på under hela glassmila som kameraman och kommentator. Det fanns misstankar om diskning för ledarlaget, men det bortförklarades snabbt. Med glada miner avslutades dagen med kvällsfika och andakt. En del frågor kom upp under kvällsfikan.

Hej hopp glöm inte att gå på dass när ni har ätit så mycket glass!

// vita kaninerna