22-23 juni

Tjena bloggen Pocahontas här!

Vi har fått äran att skriva på bloggen allra först så toppen på bloggen är här nu.
Här ska ni få veta vad vi har hittat på om
dagarna.
Vi kom till Eksjö på torsdagskvällen och blev därefter indelade i våra rum. Efter det gick vi till invigningen där vi fick njuta av ledarnas fantastiska taktkänsla och dans. Sen hälsade vi på alla 72 konfirmander och 15 ledare (det blev svettigt om händerna).
Efter det gick vi tillbaka till läger nord där vi körde namnlekar och en lek som heter ”HAJA” där vi fick ta ut våra inre känslor i skrik och slag i luften.
Senare på kvällen hade i kvällsfika och dagen avslutades med andakt.
Klockan 22 skulle alla ligga i sina sängar och ledarna kom med godnatt-kramar som 8-10 st tog emot.

På fredags morgonen vaknade vi alla i nord av att ledarna hoppade och skuttade runt i våra rum.
10 minuter efter samlandes vi utanför boendet och hade morgongympa. Eftersom det var midsommar så dansande vi små grodorna, prästens lilla kråka, räven raskar över ängen och avslutade med raketen. Vi gick mot matsalen och njöt av utav frukosten.
Efter frukosten fick dom som inte packat upp sina saker möjlighet att göra det och de som redan gjort det var på sitt rum.
1 timme senare var det dax för poängjakt då nord naturligtvis var i tid och divorna syd kom flera minuter sent, bra start för er syd!
Team Pocahontas leverade som vanligt och mamma Åsa fick avnjuta jordgubbar och grädde. Poängjakten innebär att familjen ska klara av uppdrag och visa upp för ledarna. Några utav uppdragen som vi gjorde var: mata änder, köpa jordgubbar till våran mamma Åsa (dom blev mycket omtyckta) , en lagramsa och en egen väldigt välarbetad bön.
Efter poängjakten åt vi pankisar med sylt fick vi alla byta om och göra oss klara för midsommar. Vi gick till Eksjö camping som ligger 15 minuter ifrån nord. Vi mötte upp syd och fick avnjuta Eksjö folkdanslag. Efter 30 minuters show fick även vi dansa runt midsommarstången. Vi ägde och hela Eksjö tyckte det oxå.


När det var klart gick vi ner till bryggan och badade. Det var lite delade meningar om det var kallt eller varmt i vattnet men kul hade vi iallafall.
Ledarna åt glass (Emilie) .


Vi gick därefter till elevhemmen och senare på kvällen efter vi hade ätit gick vi igenom årets lägerdans medan vi väntade på Emilies lek ”Kalle kaos”. Vi tror att konfirmanderna i år är ovanligt begåvade eftersom vi satte dansen väldigt fort.
Eftersom vi tycker det är kul att leka (eller ja ledarna) så körde Kalle kaos som går ut på att springa i trappan x-antal gånger och leta efter tallrikar med nummer på. På tallrikarna stod det ett ord som sedan blev till ett uppdrag. Det uppskattades tyvärr inte av grannarna och speciellt inte av vikingen (den arga grannen under våran våning). Han skällde ut oss och sa att vi hade väckt honom och att det var ett himla liv. Senare på kvällen kom han tillbaka och sa att han trodde vi väckt honom mitt i natten. Därefter kom hans nya smeknamn ”vikingen” (som han inte vet om själv).
Tack vare Kalle kaos har vi även lärt oss skånska ord som ”rullebör”.
Vi alla hade ont i fötter och vader och då var det dax för kvällsfika. Vi slog rekord i att äta mackor.
Dagen avslutades med andakt och många frågor. Ledarna fick några flera godnatt-kramar och lägrets första dubbelsäng har skapats i Sannas och Klaras rum.

Puss och kram ifrån familjen Pocahontas.
Mamma Åsa och barnen Jakob G, Klara, Arvid L, Ylva och Ludvig.

Lämna ett svar