26 juni

Tjena bloggen, Rapunzel här. Vi släpper ut vårt långa hår och börjar denna blogg.

Klockan 7.35 började väckningen i form av hejaramsor och lite annat. På grund av regnet skippade vi morgongympan men sjöng en växtramsa till den stora eken. Efter frukosten gick vi direkt till kyrkan där vi blev indelade i tre grupper där de blandade både nord och syd. Innan vi delade på oss pratade vi om ”livbojen”, eller frälsarkransen, och sjöng lite psalmer, däribland favoriten nr 703, ”Ropa till Gud”.

Sedan gick vi ner till församlingshemmet där vi bland annat ritade av varandra utan att kolla(det blev många fina teckningar), pratade om jag-pärlan med Per och körde favoriten ”Linus i ringen”.

Kl 12 vandrade vi tillbaka till matsalen/bamban/spisningslokalen och åt spaghetti & köttfärssås. Efter det blev det sysslor där alla familjer spreds i huset. 13.45 samlades vi i regnet med sysslorna och gav oss iväg mot träningen som bestod av Keps-OL. Vädret varierade mellan regn och sol, och flera tog ett dopp i den leriga bäcken.

Sedan cyklade vi hem den gär gången under klar himmel och åt middag som bestod av panerad fisk och potatis samt rester från tidigare måltider. Den första ”lugna stunden” inleddes kl 18 och det fanns olika synpunkter på huruvida det var skönt eller tråkigt. Sen vart det egentid fram till kvällsfikat kl 20.30. Som tidigare dagar blev det andakt då vi svarade på frågor från frågelådan där Linus fick svara på om han singel eller inte och om han och Rebecca fick frågan om dom va oå G, sjöng, lyssnade på en berättelse om perspektiv, att något som försvinner från ens eget synfält uppenbarar sig för någon annas, vi bad och vi avslutade med pulsen.

Sen blev det godnattkramar från ledarna och lägret kunde sova gott.

Vi hissar upp vårt långa hår för denna gången, ses igen om en vecka/ hälsningar Rapunzel och kameleonterna (aka Pappa Kalle, Matilda, Elin, Linus, Arvid och Zebastian.)

Lämna ett svar