Hej alla glada, idag är det Spidermans tur att skriva bloggen!

Dagen startade genom väckning med hjälp av musik (god morgon-låten med Kikki Danielsson). Väckningen var litet tidigare idag eftersom vi skulle i väg på Tjust 2-dagars. Direkt efter frukosten åkte vi buss till tävlingen, där vi fick strikta regler att hålla avstånd från sydarna (autokorrekt: syndarna. Vi håller med autokorrekt). Det var nästan ingen som var nöjd med dagens lopp, många bommade, och några blev till och med felstämplade, däribland vissa ledare (host host Isac). Det fanns dock en självklar anledning till detta – vi hade ju glömt att ta med vår maskot Getgus.

Efter tävlingen åt vi en måltid bestående av potatissallad och skinka. Till vår stora besvikelse blev vår hemresa fördröjd, då Stefan, vår busschaufför olyckligtvis råkade köra in i en metallstång så att en glasruta sprängdes, vilket var en väldigt traumatisk upplevelse (kanske Thanos fel).

När vi äntligen kom hem gjorde vi våra dagliga sysslor, där det inte gick så bra för Emma, då hennes byxor fastnade i tvättmaskinen, och det tog lång tid att få ut dem. Den fantastiska bloggen (dock inte lika fantastisk som denna blogg) tog dessutom TRE hela timmar att skriva!! Efter sysslorna samlades de flesta av oss framför Tv:n för att kolla på orienterings VM i Tjeckien. Dagens VM distans slutade efter flera tappra svenska insatser med två medaljer varav ett guld. Efter det var det dags för en efterlängtad middag (korvstroganoff).

På kvällen bjöds ledarna på fika (muta?). Av den historien finns förstås två sidor. Ena sidan berättad av Johanna (som BTW har A i hemkunskap) menar att det var Jonathan som förstörde kakan. Den andra sidan berättad av Jonathan menar att han räddade kakan från en säker död. Enligt Jonathan ska en konversation där Jonathan frågade vad som var mellan 150 och 200 grader, och där Lovisa svarade 25 grader ägt rum under dramat.

Båda sidornas berättelser verkar rätt ifrågasättande. Vad vi däremot vet är att ledarna i alla fall verkade tycka om kakan då bagarna belönades med varsin guldstjärna (Hela fem guldstjärnor) (Jonathans åsikt: Korrupt val av guldstjärnor).

Under kvällsskift sattes några mystiska lappar upp på tillbringarna med saft, på lapparna stod det varm saft. Johanna som hade ansvar för kvällsfikat tog snabbt ner lappen, men bara några sekunder senar hade Ivar och Pontus satt upp en ny lapp. Johanna fortsatte att ta ner lapparna men lapparna sattes upp lita fort som den första gången. Det slutade med att Johanna fick en av de många lapparna på sin dörr till sitt rum. Pontus och Ivar lyckades övertala både Johanna och Ella (Johannas rumskamrat) att behålla lappen.

Utöver utdelningen av de fem korrupta guldstjärnorna togs en hel del intressanta frågor upp på frågestunden. Frågorna om Ella och Marcus fortsatte men det dök även upp frågor om Hannes snygga syster och om han kunde hjälpa till med att lägga in en stöt åt skrivaren om hen uppenbarade sig.

Det var allt från oss nu ska ni få en sista hälsning:

från Pontus oh Ivar till er alla (Johanna) VARM SAFT.