Läger Nord 1 och 2 Juli – Ökenpärlan, LM-sprint och Tjust dag 1

Hejhej idag är de vi i Timons tur att blogga igen, som vi har längtat!!
Måndagen började med att bli väckta lite tidigare än vanligt av att ledarna sa åt oss att vi skulle väcka syd. Vi tog med oss våra sportident-pinnar och begav oss till syds boende. Där startade dagen med en inomhussprint vilket alla tyckte var jättekul och det tyckte syd med som blev väckta av oss. Sen var det frukost som var lika gott som vanligt.
Klockan 9 var det morgonbön och konfaläsning med ökenpärlan som tema där vi som vanligt hade 3 grupper. Men först pratade prästen Pernilla om Jesus med hela lägret. I grupperna fick vi måla en tidslinje över vårt liv, leka lekar om tillit där vi bland annat blev uppdelade i grupper där man sen blev upplyft och sen singlade ner som ett höstlöv. I sista gruppen fick vi olika påståenden och skulle sen ställa oss i olika hörn beroende på hur man tyckte om påståendet.
Efter det var det lunch, pasta med skinksås som var suuupergott.
Sen taggade vi upp rejält eftersom det var dags för lägermästerskap i sprint!!!! Det var två olika etapper, första i Eksjös förort och andra i Eksjö city. Tyvärr så regnade det massor men vi kämpade på ändå och var lika glada som vanligt. Man räknade ihop resultaten av de båda tävlingarna och så blev det totalresultatet och då blev det en solklar seger för nord i tjejklassen genom Klara Borg, och en jättebra andraplats för Joel Golsäter i killklassen, bara 24 sekunder efter vinnaren. Det gick jättebra för de flesta andra från nord med.
När man kommit imål fick man gå tillbaka och duscha vilket alla uppskattade då de flesta frös oerhört mycket och var väldigt blöta från allt spöregn.
Middagen var jättegod som vanligt, schnitzel med stekt potatis, mums.
Sedan var det dags för sysslorna och vi hade tvätten och det behövdes verkligen. Vi gjorde också källaren skinande ren och sen var det lugn stund som var riktigt efterlängtad, alla var såklart på sina rum i tid och hela tiden.
När den sen var slut hade vi lite fri tid och vissa stannade kvar på boendet, vissa gick till Willys och vissa gick och köpte pizza. De som inte hade köpt pizza åt kvällsfika vid halv nio och då fick vi frallor ifrån Lennarts och det var lite extra gott tyckte alla.
Till sist var det dags för andakt med massvis frågor eftersom vi hade frågor både från måndagen och söndagen. Klockan 22.00 var alla på sina rum, väldigt glada över att vi äntligen fick gå och lägga oss 22 igen istället för tidigare. Inte långt efter sov alla såklart.
Igår, tisdag, väcktes vi av Bella och Heino som så fint imiterade en scen från Titanicfilmen. På morgongympan lekte vi kramkull vilket passade perfekt då det var lite kyligare väder. Efter frukosten fick vi en föreläsning av Svenne i Eksjö gymnasiums aula, den handlade om hur det är att gå på ett orienteringsgymnasium. Eftersom vi skulle åka till Tjust 2-dagars kl. 12 så gick de flesta och handlade lite mellis att ha i bussen och på tävlingen.
Till lunch serverades panerad fisk, ris och sås, riktigt gott var det med.
Vi packade alla våra väskor och hoppade in i bussen och åkte supertaggade mot tävlingarna i Gamleby. Framme på tävlingsplatsen möttes vi av ett mindre trevligt väder, ösregn. Första start var 15:00 och alla i nord placerade sig såklart bra.
I Odensvi bygdegård bodde vi tillsammans med syd där vi fick se en högklassig fotbollsmatch i division 6. Pasta och köttfärssås fick vi till middag, mycket gott. Alla blåste upp sina luftmadrasser innan vi avslutade kvällen med andakt.
Tack för att ni läser bloggen, vi hörs igen om en vecka. Kramar från allas favoritgrupp Timon