Läger Nord 25 juni – Tystnadspärlan och OL-intervaller

Hej Halloj!

Nu har det redan gått en vecka vilket innebär att det är Pumbas tur att skriva på bloggen igen. Dagen började men en skånsk väckning då låten ”guld och gröna skogar” spelades på högtalaren och ledarna gick runt men Skånes flagga. 7:40 gick vi gemensamt till gräsplanen för den dagliga morgongympa. Den bestod av leken aporna i träden och allt avslutades med en sång före frukosten.

Till frukost var maten detsamma som alltid därför hoppar vi direkt till konfaläsningen. Ämnet för dagen var tystnadspärlan. Vi var i tre grupper, i den första skulle man måla trosbekännelsen, i den andra fick vi lite information om bönen och vi fick även prova att skriva våran egen. Vissa av dem kommer till och med att läsas upp på lördag när några ska döpas. På den sista stationen hade vi meditation och fick lära oss allmän fakta om kyrkan.

Till lunch blev det fiskgratäng med räkor och potatis. 13:00 hade vi som vanligt sysslor och våran grupp fick äntligen tvätta ❤

Sedan var det dags för intervallOL i en relativt bökig terräng. På vägen dit och hem cyklade vi som aldrig förr. Det var ett rakt led där ingen stegrade och alla händer var på styret. Vi visade också tydligt vart vi skulle. Under träningen sprang vi i olika grupper, en del gick det bättre för än andra. Pumpa är i alla fall överens om att det borde finnas ett flugmedel på samma sätt som det finns myggmedel.

Hemma i Eksjö var det efterlängtade köttbullar och makaroner som väntade. Vi var på rummen klockan 18:00 för den lugna stunden eller inte alla och absolut inte någon som börjar på E och slutar på dvin. När den var slut gick vi över till syd för ett SISU pass. Det bestod av en lärorik föreläsning om kost och tillverkning av egen glass på cashewnötter. Tips – använd jordgubbar, den blir mirakulöst god.

Kvällen avslutades med kvällsfika och andakt. För första gången höll Heino i den och det gjorde han bra. Sedan var det kramar och ett godnatt.

Det var allt för denna gången :((
Vi ses heeeeeejdååååååå
Pumba