Läger Nord 26 juni – Bekymmerslöshetspärlan och Par-OL

Hej bloggen Scar här!

Idag så har vi fått äran och få skriva bloggen om gårdagen. Vi väcktes av  ljudet av vår favoritsyssla. Dammsugning. Ledarna kom in och dammsög och sprayade vatten på oss. Det gjorde såklart att vi vaknade med breda leenden på läpparna. Därefter var det dags för morgongympa där vi lekte ”kom alla mina små kycklingar”. Sedan var det som ni nog redan vet frukost. Mätta och belåtna fick vi sedan besked om att det var bekymmerslöshetspärlan denna dag. Det innebar att vi var på campingen där vi hade morgonbön och sedan fanns det tid till att bland annat bada och spela volleyboll. En del av oss köpte också glass. 

Det var sedan dags för magnifik lunch som Ove serverade, falukorv med mos. Något som utmärkte gårdagen var att vi tränade tillsammans med sydarna. Många av oss blev också glada när vi fick åka buss istället för att cykla ut till träningen. Det berodde på att träningen gick i Östergötland. Det var par-ol där ledarna delade in oss i patruller och vi fick då springa tillsammans i dem. Banan bestod av fyra ”banor”. Den första var kontrollplock, på den andra gällde det att fokusera på förlängning. Den tredje var så kallad ”slope style” där vi sprang i en intressant terräng med branta sluttningar. Den sista och fjärde ”banan” på 700 m var kompassfokus. I ringen var det bortklippt på kartan så det gällde att hålla riktningen. Efter träningen fanns det bad innan vi fick åka tillbaka med bussen för att äta middag; enastående nudelwok.

Efter middagen var det sysslor för att sedan ha lugn stund vilket stora delar av oss uppskattade mycket. När den lugna stunden var avklarad hade vi 45 fria minuter innan kvällsfikat. Många for till Willys eftersom det var dagen efter löning och dags att fylla på sina förråd. Därefter var det som tidigare nämnt kvällsfika och andakt med rekordmånga (!) frågor i frågelådan. 

Nu är dagens blogg klar, hoppas ni det bra har, hälsningar från Scar! 😉