Tjena folket, butter här!

Dagen började med ett Jacob framförde  en smått öronbedövande hejarklacks fanfar. När många väldigt trötta små dvärgar hade travat sig ut ur rummen var det dags för morgongympa, den bjöd på en massa olika rörelser som böjda knän, tummar upp och fladdrande tungor!!

Morgenmaden bjöd på det vanliga, slemmig gröt och torra mackor. Efter den ”smakrika” frukosten var det dags att bege sig till kyrkan. Efter morgonbönen så gick vi till församlingshemmet för konfaläsning men på vägen dit så hittade vi Nickey på Lennarts, våran kära legend. Väl i aschansalen var det miljöpärlan som stod i fokus och vi fick lyssna på en lång föreläsning av en av Eksjös diakoner. Där fick vi lära oss hur man är en bra människa samt var man kan köpa knark i Eksjö. Efter det så provade vi kåpor i källaren med Pernilla, testade våra kunskaper om miljön med Jonathan. Och under lekarna med Ludde var det inte bara vi som var sugna på att sluka biblarnas innehåll utan också en butter gräsklippare. Efter incidenten blev det lite spruckna sömmar och mycket skratt även från oss i butter.

Till frukosten fick vi härliga potatisbullar med bacon som fick alla att klämma fram ett leende. Sen när alla var mätta och runda rullande vi tillbaks till boendet och började med våra sysslor. För oss var det toaletter och dusch som stod på schemat. Men när Ludde skulle kontrollera vårt hårda arbete så satt han och lekte med sin banan.

När toaletterna väl var kontrollerade så var det dags för en lite roligare träning, nämligen ploj-ol. Där den cirkulära kartan ledde till cirkulära bommar. Man kan enkelt säga att det lönade sig att gå. Hela träning avslutandets med ett vinnande spurt av en blyg göteborgare.

Nu var det middag som stod på schemat då panerad fisk va serverad. Fisk med gul eller rosa sås och hårda potatisar, det var en tolkningsfråga.

Efter den näringsrika middagen var det dags för rolig stund som inte var så rolig… vi satt på rummen inspärrade med stängda dörrar och cellvakter smockande över boendet, men det fans fortfarande vissa små dvärgar som smet förbi in i andras rum.

Den hemliga leken visade sig vara långboll och brännboll med våra kära nord vilket gjorde oss väldigt buttra eftersom att genomgången av långboll blev extra lång när inte nord fattade. Men när spelet började blev det lite klarare och ord som  ”naf” hördes över gräsplanerna.

Kvällsfikat bjöd på mackor och saft samt några finfina frågor om ledarnas privatliv…

Andakten leddes ikväll av Jonathan då vi fick höra härlig musik och allas bästa upplevelse från dagen. När andakten var slut var det dags för alla godnattkramar.

Jahop det var det nu säger vi hejdå från oss bitter och hopas att ni klarar er i en vecka till utan oss!!

Önskar Elis, Doris, Matilda.A, Alfred, Alvin och Ludvig!