Läger Nord 27 juni – Miljöpärla och momentbana

Hej mamma pappa o alla andra. 

Igår vakna vi upp till barndomslåten bumbibjörnarna och ledarna hoppade i våra sängar så vi var tvungna att bädda sängarna vilket gjorde att vi kom sent till ”samlingen”. Till morgongympa fortsatte vi på temat bumbibjörnar så vi körde  bumbibjörnskull. Vi åt frukost igen och om ni kanske har glömt så får vi mackor fil, ägg, gröt och massor med goda pålägg. 

Vi begav oss cyklande emot kyrkan och där hade vi morgonbön. Då gav prästen Pernilla våran första tillsägelse om att vi kanske är dåliga på att komma i tid. Dock är det alltid syd som är sist även att dom har mycket kortare dit än vad vi har. Sen fick vi en föreläsning som diakonen Janet höll i. Den handlade om vad hon som diakon jobbar med.

Vi delade in oss i våra 3 vanliga konfagrupper och vi jobbade med miljöpärlan. På en station fick vi testa kåpor som vi ska ha på konfirmationen. På en annan station hade vi ett miljöquiz och på den sista var vi ute på gräset och lekte roliga lekar. När vi lekte dom lekarna fick vi även lära oss att man ska akta sig för den lilla röda gräsklipparen, som kan klippa till.

Till lunch fick vi jättegoda potatisbullar, bacon och lingonsylt. Vid sysslorna var det våran tur att tvätta igen eftersom det har gått en vecka, vilket betyder att vi har korridoren imorgon. Efter älskade favoritsysslorna  satte vi oss på cyklarna för att cykla 25 minuter till träningen som var momentbana, vi skulle bl.a. träna på riktning, attackpunkter, kontrollplock mm.

Till middag åt vi panerad spätta och potatis som uppskattades väldigt mycket :). Nu var det bästa med dagen,  lugn stund. Efter den lugna stunden hade vi aktiviteter, vilket var brännboll och långboll med syd. Vi traskade sedan hem till kvällsfikat och avslutade dagen med våran mysiga andakt. 

Tack o adjö vi syns imorgon. Från Zazu