1 och 2 Juli – Tjust dag 1

Måndag

Tja! Eftersom ingen skrev blogg om måndag så får vi nu skriva om både måndag och tisdag. Nu får vi vara riktigt kloka om vi ska komma ihåg allt roligt vi gjort.

Okej så dagen började med att man blev väckt av massor utanför sitt rum, inomhus OL var i full gång. Man fick ta sin pinne och gå ner till entren och där fick man ta en karta och springa iväg. Det var olika tycken om banorna. Vissa tyckte att de var lätt medans andra inte förstod så mycket. När man var klar så var det dags för frukost som vi inte behöver förklara för att, det var det vanliga.

Sen var det dags att gå till kyrkan och idag stod ökenpärlan i fokus. En av övningarna var att man skulle lita på en annan person, genom att man skulle blunda och den andra skulle styra en. Det var läskigt. På övningen med Jonathan så skulle man rita en tidslinje om sitt liv. Om det var en bra grej som hänt så skulle det vara en topp och om det var en dålig så skulle det vara en dal, som ett linjediagram.

På den sista så pratade vi mycket om utstötning.

Efter en välbehövd lunch så var det dags för Lägermästerskap i sprint där vi sprang två etapper. Den första var mycket löpning medans den andra gick mitt i staden och var klurigare. Sammanställningen efter de två etapperna var att syd såklart tog 50% av segrarna. Men vädret var inte med oss som det varit de andra dagarna de menas att det var regn och kallt var nästan så man behövde underställ.

Efter middagen så var det dags för sysslor och det skrubbades över hela huset och inte bara på toan som många grupper skrivit om.

Efter ett hårt arbete med sysslorna så var det skönt med lite vila i form av lugna stunden.

När lugna stunden var över så hade vi mycket fritid och nästan alla gick till ängen och spelade långboll som tillslut blev till fotbolls match istället.

När vi senare kom ner till kvällsfika så tändes lycka i allas ögon när vi såg att det var frallor som var framdukat. Tillsist var det dags för en andakt med Jonathan.

Efter många godnatt kramar från både ledare och ungdomar så sov alla som stockar. Trodde ledarna ja för lite över allt så hördes det så skratt och roliga diskussioner.

#Elias #Victor #B

Tisdag

Tisdagen började med att en liten pojk, närmare bestämt en 2 meter lång militär som  kunde hänga räckhäng 2,5 min. Han var väldigt bestämd när han kom in i våra rum och skrek som en dåre. Vissa tyckte det var väldigt roligt och andra blev livrädda!!

När vi kom ut på gräsmattan stod den muskulösa mannen och såg extremt arg ut. Vi skulle ställa oss i nummer ordning i en halvcirkel och sen börja den militäriska morgongympan som innehöll både armhävningar, situp och att springa slalom mellan varandra.

Frukosten var lika god som alltid.

Efter frukost var det föreläsning med Andreas pappa om orienteringsgymnasium. Det var en hel del delade meningar om att gå på ol-gymnasium. Efter det var det en sväng till Willys och sen hem och packa för TJUST:)) Jippi!!

Bussen åkte kl 12 mot Gamleby. När vi väl kom fram började regnet ösa ner. Det var en ren plåga att ta av sig regnkläderna men tillslut så hade alla sprungit/gått banan i ös regnet. Första bussen kom fram till boendet runt kl 17:45. Sen var det middag. Byn vi bodde i hette Odensvi. Även fast Odensvi var en väldigt extremt liten by så hade dom ett fotbollslag som på kvällen spelade mot okänt lag i bajens färger i division 6. Ingen vet riktigt vad resultatet blev tillslut. Laget i grönt vitt hade iallafall en riktig huligan klack med bengaler. Efter matchen roade sig vissa med att blåsa upp madrasser medans andra raggade på lokala EPA-killar. Efter det var det dags för andakt som inte var särskilt speciell. Efter det var det läggdags men det tog ett bra tag innan alla hade lugnat ner sig och somnade. Ledarna var rättså creepy när dem stod och glodde i mörkret och såg till så att inga snackade eller störde den fridfulla auran ett plan över Odensvid FK’s omklädningsrum. Vi sov 90 personer i ett rum så det var lagom lökigt kan man säga.

Ha det så gött!!

Kloker #MajaG/majsan  #Liv/Limpan #Kerstin/kerran #David/Dawe #Elias/Eliaspias #Victor/Victooooorrrr