Fredag 23/6

Morsning korsning bloggen! Mars här. Vi började dagen med en högljudd rumservice. Sedan morgongympa med en intensiv hoppa bock tävling mellan de jämna numren och de udda. Efter frukosten plockade många blommor till midsommarkransar. Efter en liten stunds vila så var det dags för poängjakt. Familjelagen jobbade tillsammans med att lösa uppgifter som gav olika mycket poäng, till exempel “hitta gurkis” och ”åka ambulans”.

Till lunch blev det smarriga potatisbullar, lingonsylt och bacon. Tyvärr inte så midsomrigt. Vi gick med god stämning till Eksjö midsommarfirande på campingen, där vi fick se gammal folkdans. Vi fick även enligt traditionen dansa runt midsommarstången. Många tyckte nog att det var för trångt men hade kul ändå. Många blev därför badsugna och gick och badade.

Middagen bestod av en midsommarfest med långbord. Vi satt med Nord och hade en bra tid. Huvudrätten var inte lika god som potatisbullarna men efterrätten, glass med jordgubbar, var 10/10. Lägrets sysslor behövde också göras, men tyvärr blev femkampen mot nord framflyttad till dagen efter. Sedan var det dags för en smaskig kvällsfika och kanske ännu smaskigare frågestund.

Dagen avslutades med en mysig andakt och allsång till den “blomstertid nu kommer” Sedan var det godnatt för dagen.

Tack och bock överrock!
/Mars (Fanny, Tuva, Thea, Pontus, Vilmer och Molly)